Hej!

Usch vilket krångel det blev med bloggande!!! Och allt mitt eget fel! Men nu gör jag ett nytt försök. För er som inget vet om krånglet kan jag berätta att jag under lång lång tid haft en blogg som hette Marielles dagbok. Det funkade jättebra ända tills det inte gick att ladda in fler foton, och en stor del av mitt bloggande är just det vackra i bilder på naturen först och främst men även annat. Eftersom det var hur krångligt som helst och jag ändå inte fick det att funka, så bytte jag bloggplats och döpte om bloggen till Marielles tankar. Så skulle jag göra ”reklam” för den på facebook till de som är i min anpassade grupp, och den innehåller i stort sett inga släktingar (endast en och hon är inte i närmsta familjen utan ett kusinbarn till mig). MEN mitt puckonöt! glömde att göra reklamen anpassad, så det kom ut till ALLA. Som tur var så hade jag i stort sett plockat bort alla inlägg i Marielles dagbok och precis hunnit starta Marielles tankar. Men tyvärr funkar jag ju på det sättet att jag river upp himmel och jord och blir alldeles paranoid. Nu idag tänker jag…. Vad fan! Gjort är gjort. Men nu gör jag ett nytt försök här.

Så hej, jag heter Marielle! Välkomna till min nya blogg! Den handlar om mitt liv.DSC03605

Så varför skriver jag överhuvudtaget? Jag har alltid haft ett stort behov av att skriva, nästan lika stort som att äta, sova, kissa och bajsa 😀 Och varför skriver jag just om detta, alltså mitt liv? Ja man kan säga att det är en terapi, ungefär som att skriva dagbok. Man gör det för att det känns skönt efteråt. Men det här att faktiskt skriva ut det så här på nätet för att andra ska läsa, det är ju en annan sak att fundera över. Först tyckte jag att det var larvigt faktiskt, men när jag ändå började så kändes det skönt/kul/bra med kommentarer från andra. Man får feedback på funderingar kring sitt liv och leverne och även sånt man tycker och tänker. Jag har också blogg för att det finns viktiga sidor i mitt liv att lyfta upp och lära ut kunskap om, eller hur man ska beskriva det. Jag har ju en dotter med autism och neurologisk sjukdom, vilket jag tycker är väldigt viktigt att lyfta fram kunskap ikring. Hur är det att ha dessa funktionshinder? Hur är det att vara hennes mamma? Varför får hon stora utbrott? Hur krångligt är det att köra rullstol på kullerstenar? Jag själv har också en diagnos; bipolär sjukdom. Alltså en allvarlig psykisk livslång kronisk sjukdom. Om man har otur… ja just otur… så kan man dö i förtid. Ska jag sticka ut hakan så kan jag säga att det är ungefär som cancer… Jag vet att det kan diskuteras, att människor kan bli jäkligt förbannade när jag säger så. Men vi låter den diskussionen va ett tag.

DSC03614När jag nu ändå är i gång med presentation här så kan jag säga att jag är gift och har även en son samt två katter och en kanin. Vi bor i ett hus på landet alldeles vid en sjö. Förutom detta är naturen och att scrapbooka mina stora passioner i livet. Dottern är 24 och bor intill ett gruppboende där hon får hjälp av personalen med det som behövs. Sonen är 21 och har flyttat till Luleå för militärtjänst. Min man jobbar som träslöjdslärare och jag är specialpedagog. Sonen (Andreas) gjorde också utredning för ett antal år sen, men fick ingen diagnos. Hans svårigheter består men faktiskt är militären hans stora räddning. Innan dess var han arbetslös och jag trodde nästan han var påväg in i väggen. Men så kom då öppningen att få göra grundläggande militärutbildning och sedan fortsätta där. Detta är han klippt och skuren till. Eller kanske det är militären som är klippt och skuren för honom. Ordning och reda, klara order och så att vara utomhus, mycket fysisk aktivitet m.m.

Ja nu så! Är mitt första inlägg i denna blogg klart. Nu håller vi tummarna på att jag inte klantar mig mer!

Kram!

2 tankar om “Hej!

 1. Eva Sk skriver:

  Hej Marielle!

  PUH Trodde att jag tappat bort dig i cyberrymden !
  Men där är du ju.
  Hittade dig hos Livet i stort & smått du får lova att inte försvinna så där
  igen.

  KRAMAR !

  • Polär Marielle skriver:

   Hej, vad skönt att du hittat hit. Antagligen har jag förlorat läsare på grund av flytt osv, det känns jättetråkigt. Jag ska vara noggrannare med att skriva kommentarer på andras bloggar nu ett tag så folk hittar hit.
   Men välkommen till min nya blogg Eva! Kramar tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s