Kurs om bipolär sjukdom!

Igår jobbade jag eftermiddag. Ett ganska besvärligt möte på jobbet med en person med Asperger och förstås kan inte jobbet vara enkelt. Då skulle man ju inte ha utbildat sig till specialpedagog om man ville att jobbet skulle gå på räls. Och jag tycker väldigt mycket om vederbörande som lever under en situation som ingen skulle vilja byta. Ibland känner jag att om jag inte var där i jobbet så skulle jag nästan vilja ge en stor kram, hålla om ett tag, trösta. Men kanske skulle det inte vara så vettigt ens om det vore utanför jobbet. Av erfarenhet vet jag ju att inte alla människor på denna jord vill ha kramar.

På kvällen gick Peter och jag på kurs om bipolär sjukdom. En kurs som börjat i våran gamla  hemstad. Först gemensam föreläsning och därefter delades vi upp i två grupper, en för anhöriga och en för oss bipolära. Föreläsningen tyckte varken Peter eller jag var så mycket att hänga i julgranen. Ingenting nytt för oss, inga ahaupplevelser, inga levande exempel och en väldigt tråkig föreläsare som inte kunde svara på de frågor som publiken ställde. Buuu! Men den grupp jag sedan tillhörde var riktigt bra. Två personer som jag kände var där, det var roligt att träffa dom. Gruppmedlemmarna var härliga människor och vi delade erfarenheter och ställde frågor. Det var en sån härlig känsla att träffa andra med bipolär sjukdom så det var nästan en religiös känlsa 😀 Peter var inte fullt så entusiastisk över sin grupp och det hade jag nästan anat i förväg tyvärr. Jag hoppas det blir bättre för honom så han fortsätter att följa med. Det betyder mycket för mig. Nåt som förvånade mig var dock att jag pratade för fullt i gruppen. Det trodde jag inte innan att jag skulle göra. Jag tror att det berodde på att det var så härliga människor och att jag kände mig så trygg i gruppen.

När vi kom hem var jag så speedad att jag inte kom isäng ordentligt. Och sen somnade jag inte förstås. Tog mina mediciner alldeles för sent och på morgonen idag har jag varit helt bängtrött. Först skulle jag till volvo med bilen så han fick kolla lite och sen ska jag lämna in den om två veckor eller om det var en vecka kanske… Jaja, nu är jag på jobbet. Kändes onödigt att åka hem och sen ska jag iväg till en personalgrupp i eftermiddag. Tur att jag åkte hit för jag hade missat att meddela tid och plats till alla :-/

Jag tror att stressen är på ingång. Jag blandar ihop, glömmer, överplanerar och… åker till jobbet fast jag inte ska vara här. Och kommer försent!!!

Apråpå det så behöver jag väl göra lite vettigt när jag nu är på jobbet. Kram på er!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s