Normaliseringsprincipen

Idag var jag hos min kurator. Hon ville att vi skulle använda oss av Normaliseringsprincipen när vi pratade om Gabriella. Jag försökte förklara varför man inte kunde göra det, men hamnade i alla fall i underläge. När jag kom hem kände jag mig så irriterad. Jag skrev ett litet brev. Jag kommer inte att maila eller ens ta med mig det nästa gång. Men jag ska försöka nöta in det i mitt huvud så det sitter där ifall jag hamnar i samma läge igen. Ni som läser och har erfarenhet hur livet med annorlunda barn är får gärna lämna kommentarer.

”Normaliseringsprincipen
Jag blev och känner mig arg, ledsen, kränkt. Jag har levt ett helt liv tillsammans med en dotter som har autism. Jag har även haft en pappa som troligtvis hade Asperger. Jag har gått utbildningar, kurser, föreläsningar, läst hur mycket böcker som helst.
Det går INTE att använda nån slags normaliseringsjämförelse när det gäller en person som har ett helt annat tankesätt än du och jag. Det går inte och man ska det inte.
Om du har haft samtal med andra föräldrar som det gått att diskutera detta med så har dom troligtvis inte haft den kunskap som jag har.
Du berömde mig för att jag klarar att stå framför en massa folk och prata. Fast enligt mig så är det inte det som är det viktiga. Det som varit viktigt är förstås det jag har sagt.
Prata aldrig mer med mig om någon normaliseringsprincip. ”

Jag har även skrivit ihop ett brev till chefen till daglig verksamhet, men behöver sammanfoga det med svaren som jag fått från juristerna, tidningen Intra och Bo Hejlskov. Så det får ni läsa en annan gång.

Ni kommer också få läsa om min kväll igår då jag var ute och åt med mina gamla arbetskamrater och sov över hos en av dom.

Men som sagt… Normaliseringsprincipen… ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s