Snälla kurator kom hit och se, kom hit och ta över!

Ja kanske inte behöver skriva mer än så egentligen. Vi pratade om städning idag, precis som så många gånger förut. Hon kommer med råd. Eller det gör hon inte alls utan hon ställer frågor som i princip ska leda till att jag ger mig själv idéer på hur jag ska lösa saker. Jag vet ju att det är så man jobbar.

Men nu är jag tömd. Och så har jag kommit hem till ett hem som verkligen behöver städas. Och jag fattar inte hur jag ska få henne att förstå. Eller det kanske hon gör? Eller jag har ingen aning. Jag vet inte ens om jag vill ha råd, eller om jag vill kunna lösa mina bekymmer själv. Jag vill bara att någon kommer och lyfter av detta ok från mina axlar. Någon pratade om boendestöd för längesen. Men jag vill inte ha boendestöd för då måste man hjälpa till själv. Jag vill ha en betjänt. Visst låter det som ett skämt?

Allra helst vill jag ha energi, att hålla på. Greja. Göra en sak och sen övergå till nästa och när det är klart så övergår man till nästa. Men det går ju inte. Jag kan ju inte.

Och jag vill inte att nån säger ”Jamen gör så här!”, för jag vill inte. Jag vill inte ha några förbaskade råd!!!

Jag vill lägga mig under mitt kedjetäcke och inte komma fram förrän – ja inte fan vet jag! Förrän nån annan har städat åt mig kanske.  Tänk så mycket min mamma städade när barnen var små. Och jag var aldrig helt nöjd. För hennes samvetskrav och för att jag egentlgien ville kunna själv. Jag ville vara som andra.

Nu sitter jag här som 46åring och VET att jag inte är som andra. Jag har liksom fått okej på det. Jag måste inte bevisa längre. Det är bra. Alltid nåt som är bra då.

Nu måste jag sortera i min hjärna. Saker jag behöver göra innan läggdags. Saker som jag egentligen inte orkar. Det jag skulle orka egentligen är att ligga under täcket.

Jävla skitliv!

https://www.youtube.com/watch?v=XLgYAHHkPFs

DSC02053

6 tankar om “Snälla kurator kom hit och se, kom hit och ta över!

 1. Lena skriver:

  Jaa du ….jag känner igen mig i nästan vartenda ord. Råd hjälper ju inte när det egentligen är ork man behöver, ork att ta ta g i saken själv. Visst, det finns säkert sätt och strategier som underlättar, men då måste man få ställtid och tänka igenom hur man ska göra de där tipsen till sina egna.
  Hejja dig som vill a en städbetjänt, det vill jag också…helst ska hen ta hand om tvätten också och städa och tvätta bilden tack! ;D
  Stor kram på dig fina ❤

  • Polär Marielle skriver:

   Precis en sån betjänt vill jag ha! Kanske en robot som gör det man säger till om 😉
   Ställtid var bra sagt. Annars tros det att man ska säga Jippie och Tack och så springa och leva efter dom där tipsen på en gång.
   Kram!

 2. Terese S skriver:

  Jag kommer o städar åt dig. Jag menar allvar, när jag mår dåligt gör jag inget annat än städar o andas.
  (Barnen får så klart det som krävs av mig, men allt annat försvinner).

  Stora kramar vännen

 3. Katarina R skriver:

  Hoppas dagen blev bra trots att ”ryggsäcken” är väldigt tung att bära just nu. Även om man har svaren färdiga för sig hur man bör leva är det inte alltid man orkar. Det är ok att känna sig liten ibland. Du behöver inte vara stark jämt. Kram !

  • Polär Marielle skriver:

   Skönt att du säger så. Jag funderade lite på just det igår kväll. När kuratorn sitter där och vill att vi tillsammans ska hitta lösningar på problem, så vill jag skrika ”Låt mig få vara ifred!” Självklart kan jag sluta gå hos henne, men hon känns som ett stöd i tillvaron i alla fall. Kram Katarina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s