En sak i taget – Glad Påsk!

DSC07939Ibland känns det som om livet är upp eller ner hela tiden. Jag fyller i ett stämningschema och det är svårt tycker jag. Just att fundera över hur man har mått varje dag känns hopplöst. Senaste tiden har det ofta varit down men så kommer det plötsliga raketer uppåt istället och när jag ser kryssen i det där schemat, känns det nästan osannolikt på nåt vis. Jag försöker skriva dagbok också. Nu är det rörigt med alltihopa. Jag har bloggen här och facebook som egentligen mest är larvigt och om jag skriver nåt seriöst så blir jag paranoid istället. Ja och så har jag min vanliga ”svarta” dagbok som jag skriver i på kvällarna när det är svårt så inåt helvete i själen. Den boken vill ingen läsa, det vill jag lova. Och det är inte meningen att nån ska heller, den är för min egen del. Om jag inte ska ge ut den nån gång så folk får läsa hur jävligt livet kan vara när man är bipolär…

Men sen är det numera alltså stämningsdagboken som innebär att sätta kryss i rutor för dagen, kryss som visar om man är i normalläge eller lindrig eller måttligt eller svår åt något håll. Häromdagen började jag även en dagbok där jag helt enkelt skriver vad jag gjort för att sen kunna utvärdera vad jag mår bra av eller dåligt samt vad jag kan göra åt det, eller vad jag helt enkelt ska undvika. Det är väl den boken som fungerar bäst just nu tror jag. Och jag ser redan mönster, fast jag visste redan om dom, så det är snarare så att det bekräftar det jag trott. Jag tror i alla fall att det är bra att verkligen SE det. Och det är faktiskt roligt att skriva ner vad jag gör på jobbet, det har jag aldrig gjort förut.

Men vad jag ville säga är att alltihopa blir rörigt. Jag ska försöka minska rejält på facebook för det är mest tydligt för mig och så har jag gjort det förr med positivt resultat. Att sätta kryss på ett papper funkar väl, men annars är det nog bloggen och dagboken om vad jag gjort som får vara viktigast en tid. Min ”svarta” dagbok har ju aldrig varit kravfyllt på minsta vis utan något att ta till när jag inte kan sova och alla ångesttankar kommer. Den får ligga kvar i medicinpåsen under sängen att DSC07940ha vid behov.

Ja så nu vet ni – ni som är vän med mig på facebook, och förresten även bipolarna eller bipolärt forum att jag kommer nog inte att vara så aktiv. Ni får läsa här istället. Telefon är inte så enkelt här i huset, speciellt inte nu i påsk när fröken Tjabolina G är hemma hos oss 😀 Saker behöver liksom vara lite på hennes villkor för att det ska funka och det finns inte många ställen för mig att sitta ifred och prata på.

Jag hoppas att jag klarar påsken och kommer ”ut” på andra sidan och lever vidare i normaltillstånd. Klart att jag är rädd och skör, men som sagt…. En sak i taget!

Glad påsk!

2 tankar om “En sak i taget – Glad Påsk!

  1. Katarina R skriver:

    Vilken bra idé med ”svart” dagbok. Och den andra dagboken också för den delen. Några år tillbaka i tiden skrev jag också av mig mycket sorg och ångest. Använde mig av många Ark som jag sedan knycklade ihop och kastade. Blev lite symboliskt att jag gjorde mig av med allt som gjort ont. Och jag tyckte det hjälpte. Satt uppe på nätterna ibland och skrev o skrev. Och köksgolvet var belamrat med pappersbollar. Tycker det är en läkningsprocess och ångesthantering att skriva av sig. Kvar finns ärren som man ibland får plåstra om då man emellanåt skrapar upp dem. Jag hoppas också du tar dig igenom Påsken och får må hyfsat jämt. Sköt om dig ! Kram.♥

  2. Polär Marielle skriver:

    Häftigt med pappersbollarna på köksgolvet! Ja det är en terapi och ett behov att skriva av sig sin ”skit” tycker jag. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s