Dagens tankar i Marielles huvud

DSC03673Jahapp, då var det gjort då! Kastreringen. Vi åkte in till staden tidigt i morse och letade oss fram till rätt väg, men sen bidde det stopp och jag fattade inte alls vilket hus det var. Vi har alltid varit hos en annan veterinär i staden men hört mycket gott om det här stället. Nu hade de dessutom nånslags drive med billigare priser. Det var Sol och jag i bilen. Jag fick ringa till dom så jag blev guidad till rätt ställe. Det var inte så svårt.

Jättetrevliga goa människor. Jag blir alltid så glad över att de veterinärer och andra som jobbar där är så himla gulliga. Vi gjorde upp att dom skulle, förutom operationen, även göra en hälsoundersökning med intyg som jag sen kan använda för försäkring, sen skulle dom fixa tovorna – kanske raka det som behövdes, vaccinera, ID-märka i örat osv. Gabriella har talat om för mig att jag själv måste göra en registrering för annars blir det inte gjort och då är det onödigt. Inte vet jag, men Gabriella brukar ha koll på det mesta så jag får nog kolla upp det där.

Jag åkte hem till mamma för att hämta lite pengar eftersom man var tvungen att betala kontant eller med kort. Den andra veterinären skickade faktura, men här fick man inte ut djuret förrän det är betalt. Undrar vad som händer med djur som inte blir betalda då… ? 😦 Hoppas det aldrig händer förstås, men tanken ändå…. Mamma och jag drack kaffe och sen åkte jag till kyrkogården, men det var tusen driljoner (nästan 😉 ) bilar där pga begravning så jag åkte vidare istället, ut till vattnet. Gick ur en sväng men sen ringde telefonen och jag åkte till veterinärstation och hämtade min lille prins. Han var så groggy förstås. Jag köpte lite mat till kissarna också och betalade min slant så vi kunde åka därifrån.

Nu ska jag berätta en helt annan sak som måste klämmas in i dagens historia.

Jag vet faktiskt inte vad som har hänt! Igår på jobbet klack det till emellan ljumske och höft på nåt sätt. Jag brukar få ont i DSC03678höften i bland så det var inget nytt och det där klickandet som gör förbannat ont har jag varit med om förut, men bara korta stunder. Det här !!! är det jävligaste! Det började igår och har inte gett sig minsta lilla. Ibland kan jag gå en bit men sen är det som om hela alltihopa hoppar ur led på nåt sätt. Det gör skitont. Och då kommer jag ingenstans, jag kan inte gå! Så allt det jag gjort idag har dessutom inneburit att jag liksom fastnat ibland och inte kunnat ta mig vidare. Vid nåt tillfälle kom jag på att om jag ställde mig på sidan och släpade benet så gick det. När Sol och jag kom hem blev det en sån där låsning så jag blev stående nedanför trappan och inte tog mig upp till dörren. Jag klarar inte att gå till boden där vi har frysen och jag klarar inte att gå ner i källaren till tvättstugan. Att sitta och att köra bil går bra. Men att gå gör så jäkla ont så ja…. jag skulle kunna svära en lång harang här men det är kanske onödigt…

Peter och jag har gått igenom våra räkningar här och mina bilräkningar är lite svåra att lista ut hur det ska vara. Han har suttit ute och läst och jag har försökt räkna och förstå här inne. Sen har jag gått ut till honom ibland och det är helt vansinnigt.  Jag tycker att han kan ta sig an det hela, jag är ju helt värdelös på såna saker!

Just nu har jag en liten svart kanin här som skuttar runt i köket och undrar var kompisen Solkatten är nånstans. Sol ligger på övervåningen och jag har bestämt att de inte får leka med varandra nu på ett tag. Känns lite taskigt, men även en liten kanin har ju basilusker.

Själv har jag sovit någon timme här på kvällen. Det var skönt men jag hade inte mitt kedjetäcke så det var inte helt ok. Arbetsterapeuten som förskrev det, ringde idag och hon blev så glad över att jag tyckte om det och att det funkade så bra 🙂

DSC03679

Nu ni… detta bidde ett långt och kringelikrokigt inlägg. Ungefär som en dag i Marielles huvud 🙂

Kram!

https://www.youtube.com/watch?v=JZLyoUTYXoc

8 tankar om “Dagens tankar i Marielles huvud

 1. Lisbeth skriver:

  Godkväll Har suttit och läst i bloggen och skulle så gärna vilja kommentera. Fattar inte att man kan vara så trött. I dag har jag bara orkat vara vaken 2 timmar i taget. Mitt magsår värker och jag gör allt för att hålla humöret uppe. Låter ändå som ditt liv flyter om än med en del funderingar
  Skickar en bamsekram och du jag läser alltid men kommentarerna är sparsamma

  • Polär Marielle skriver:

   Ja vad jobbigt för dig. Jävla skit, om man nu får säga så… :-/ Skönt att du inte glömmer bort mig. Det vet jag att du inte gör och jag förstår att du inte orkar kommentera jämt. Många kramar tillbaka!

 2. Katarina R skriver:

  Usch vad jobbigt med värken. Hoppas den inte blir långvarig. Kram

 3. Maria E skriver:

  Hoppas värken går över fort … och vilka mysiga grillbilder du lagt ut 🙂 kram kram

  • Polär Marielle skriver:

   Ja jag hoppas det också. Tänkte att det kanske skulle ha gått över i natt, men icke! Jag får väl ta det lugnt och klä mig varmt kanske.
   Du får allt komma hit och grilla när det är fint. Vi kan ju inte ha otur jämt med vädret du och jag heller 🙂
   Kram!

 4. Äppelblom skriver:

  Hoppas du är bättre i höften för det är ju ett tokigt ställe att ha ont i.
  Just nu har jag problem med mina knän och det är så frustrerande.
  Så tokig dröm du hade – jag som är så ”snäll” – :))
  Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s