Chefens svar!

Jag skulle ju behöva klippa in de svar jag fått från ”experterna” men det blir väldigt otympligt eftersom inte dom heller finns på interenet utan i min hårddisk. Jag får se hur jag gör framledes, men de är ganska entydiga om att de regler och framförallt  handlingsplanen ÄR olagliga och inte förenliga med LSS.

MEN här kommer chefens svar till mig istället:

”Hej Marielle!
 Tack för ditt mail!
Det var många som tyckte att vi skulle ha ordningsregler för att man skulle ha något att hänvisa till och att ha något att förhålla sig till – det skulle bli en trygghet för alla (som det också visat sig att det blev). Vi har regler som på vilken arbetsplats som helst för att andra brukare inte skall komma till skada varken fysiskt eller mentalt i enlighet med ”att kunna leva och verka som alla andra i samhället” i LSS). Sen beror det på hur man kommunicerar ut detta – där kan vi säkert bli bättre! Annars har jag enbart hört positiva reaktioner om detta dokument. Jag kan naturligtvis inte redogöra för de anledningar som föranledde detta dokument – händelser som skedde både i boendet, på fritiden och i daglig verksamhet.
Är det fara för andra människors hälsa och trygghet tar vi självklart tag i situationerna och hanterar situationen direkt. Situationer och bedömningar sker i stort sett hela tiden av olika grad hos oss. Sen tycker jag liksom du att vi ska kunna hantera dessa situationer utan restriktioner. Det jobbar vi för hela tiden. Hittills har vi inte genomfört någon restriktion och det är heller inte vårt mål. Vi har detta mer som något man har att förhålla sig till precis som på andra arbetsplatser.
Min personal har gått/går på många olika utbildningar genom åren och kommer fortsättningsvis att göra detta och jag bedömer personalen som kompetent och har lång erfarenhet av att jobba med människor med olika former av funktionsnedsättningar.
Alla studiebesök vi haft, alla olika instanser som vi mött tycker att Kristinehamn är ett föredöme hur vi arbetar inom daglig verksamhet med våra brukare – jag vågar påstå att våra brukare tycker likadant. Sen finns det alltid saker vi kan bli bättre på.
Mvh
………”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s