sjuåriga Alfons

Jag vet inte riktigt om jag ska skriva om detta… Politik hör kanske inte hemma i denna blogg, men detta är inte politik förresten. Det är en fredsvädjan.

Först och främst ska jag säga att jag är socialdemokrat (numera. Förut var jag Miljöpartist i många år) OCH jag är INTE rasist. Så håll nu detta i minnet när jag skriver resten här.

Vi börjar med en länk:

http://nyheteridag.se/har-tvingas-7-arige-alfons-se-sin-mamma-bli-misshandlad-av-motdemonstrant/

Jag blir så himla ledsen av detta. Visst kan du säga att detta är fejkat, eller att mamman är en dumbom som låter honom få Jimmie Åkesson till en hjälte. Och att alla rasister måste bort. Eller nåt sånt.

Jag kan ju förstås inte veta om det är fejk.

Men om det nu inte är det, så spelar det faktiskt ingen roll att mamman och pojken tycker om Jimmie Åkesson, det får inte vara så här! Jag blir arg och jag blir ledsen, för det här håller på att gå överstyr.

Det finns en klyfta i Sverige idag. Två sidor som inte kan nå varandra alls och som inte ser varandra som människor. Eller? Man skriker fula könsord till varandra fast man är vuxna människor! Och slår halvt ihjäl varandra. I Sverige!!

Den ena sidan av denna klyfta får man inte prata om. Om det finns någon som säger att vi är för många i Sverige. Att alla inte får plats. Att det är bättre att hjälpa människor på plats. Ja inte vet jag vad dom säger, men jag trodde i min enfald en gång i tiden att en rasist är en som vill utrota en ”ras” av mänskligheten. Jag var nog som sagt enfaldig, för jag vet inte längre vad en rasist är riktigt.

Nu kör vi min mening en gång till här för säkerhets skull: Jag är socialdemokrat och jag är inte rasist. Jag tycker även att alla inte alls kan hjälpas på plats. Jag tänker även på oss i Sverige, om det skulle bli krig här, så hoppas jag att det finns länder som kan ta emot oss. Att inte andra länder stänger dörren och säger Nepp vi blir för många om ni kommer in här! Jag skulle vilja åka till min syster i sydamerika i så fall. Fast Gabriella skulle få spatt av värmen, så kanske Island…

Vilken spekulation! Det blir väl inget krig här! Inga ryssar som ockuperar Gotland och inga demonstranter som startar krig med varandra, och inga terorrister som härrör från Muslimska brödraskapet. Eller krig mellan Samer och jägare i Lappland.

Hur ska man kunna veta? Men för i helvete. Kan inte Jimmie Åkesson få ha sina torgmöten, han är ju invald i rikstan. Någon som jag känner tyckte det var diskriminering att det bara är en sida som får säga sin mening.

Nej jag tycker inte om Sverigedemokraterna. Deras åsikter ligger inte i linje med mina.

Men jag befarar att om man inte får ha yttrandefrihet t.ex. på facebook, om man blir totalt utesluten ur vänkretsen… så kanske ilskan växer, gror under ytan. Och vad händer till slut? Jag vet inte, men jag skulle önska att människor som nu är bästa kompisar, kan få fortsätta att vara det. Jag önskar att om två människor är vänner men ändå har olika politiska åsikter – och då menar inte jag att dom tycker olika vad gäller rasism osv – att dom kan fortsätta att vara vänner i alla fall. Fast jag vet inte. Det känns omöjligt i Sverige idag. Så det är väl  lika bra att den ena sidan är tyst och låter ilskan gro under ytan eller? Jag undrar lite om ”motdemonstranterna” inte kan prata med munnen istället? Vad ska man slåss för?

En gång i tiden när barnen var små eller jag jobbade i skolan, så tyckte man ju att dom slogs för att dom inte kunde förklara sin ilska med ord. Så är det ju även med Gabriella, när hon får ett utbrott; hon har inte tillräcklig förmåga att uttrycka sig.

Nej nej nej, jag sitter inte här och säger att alla motdemonstranter har autism.

Misstolka mig inte. Jag vill egentligen bara säga en sak:

För helvete; sluta kriga!

2 tankar om “sjuåriga Alfons

 1. Ambivalena skriver:

  Det där är inte helt lätt. Jag vet inte om du är nåt på twitter, men där är det nästan otäckt emellanåt så hårt de går åt varandra. Dessutom så kan ju alla idag skärmdumpa så även om du skulle skriva nåt som du själv inser blev fel och tar bort så finns det antagligen fler som har sparat det.

  Sen tycker jag att SD och rasism är skit rent ut sagt, men som du säger vi har yttrandefrihet i det här landet och då måste den gälla alla så länge som man inte hotar, kränker eller på något annat sätt gör något olagligt.

  Samtidigt kan jag förstå att de som lever med rasism varje dag inte står ut ibland. Vem skulle orka med det? Tänk att bli överfallen och nedslagen, sparkad osv. bara för att du inte är sk svensk i vissas ögon (och nu säger jag inte att det var SD som gjort just detta, men rasister i någon form). Att då tillslut tappa lusten att vara tyst, inte få slå tillbaka, jag kan förstå den även om jag inte heller tycker att det är ok, eller tror att det hjälper på sikt.

  Som sagt, det är inte helt lätt! Och visst kan man vara vänner om man har olika åsikter, men blir de åsikterna alldeles för långt ifrån varandras grundvärderingar om mänskliga rättigheter och lika värde så kan det nog bli svårt att hålla sams tänker jag. Men om det går så är det väl fritt fram för var och en att välja vänner och åsikter.

  Själv är jag röd i själen också och har alltid varit. Orättvisor har jag också haft svårt för, men som sagt om någon känner sig hotad av åsikter som går emot mänskliga rättigheter som te x rasism så är det inte enkelt att bara säga att man får finna sig i yttrandefriheten heller.

  Herrejösses så långt det blev. Hoppas du orkade läsa och att du förstår hur jag menar?

  Kram på dig gumman ❤
  Jag håller med dig i mycket!

  • Polär Marielle skriver:

   Hej Ambivalena! Jag förstår precis hur du menar och håller faktiskt med dig i precis allt. Självklart väger mänskliga rättigheter långt över hot och våld och att se ner på någon. Attt man exploderar efter att ha blivit illa bemött är helt förståeligt och faktiskt försvarbart.
   Men att misshandla en mamma framför en liten pojke är inte försvarbart alls. Oavsett vilken sida man står på.
   Kram på dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s