Hypoman men ska väl klara vardagen…

Värmen ute är så underbart härlig. Igår jobbade jag heldag, dagen innan var jag ledig, idag blir det eftermiddag. Att växla dagar på det här sättet är väl inte direkt optimalt, och jag är ju rejält hypoman så jag vet inte om det är totalt idiotiskt detta, men nu är det som det är och nån gång går det över. Om inte allt slår i taket och blir så dumt så allt i livet bara blir fel….

Jag har ju skrivit ett slags schema över hur mina dagar ska se ut och det blev ganska bra faktiskt. Och jag ska verkligen försöka hålla det, men inte heller bli alltför besviken på om det inte går… Det som är viktigt är också att det blir synligt att alla dagar inte kan innehålla en massa mer saker än det gör. Ni vet det jag kallat för att Bygga Berg. Jag blir oerhört stressad av att tänka på allt jag skulle vija ha gjort men som inte hinns. Det är då jag bygger berg, och det är då jag inte vet vart jag ska börja. Nu ser jag i mitt schema hur mycket aktivitet det hinns på en dag och då lugnar jag ner mig (tror jag).

071

Framförhållning är otroligt svårt. Jag är en impulsstyrd människa som gärna gör det jag har lust med här och nu. Och efter julen var jag ju tvungen att leva så för att liksom komma tillbaka till att gilla livet och att känna mig tillräcklig på nåt vis. Få bort alla onda krafter inuti mig. Dagar av mindfulness helt enkelt. Att gå ut och sätta sig på altanen och se ut över sjön trots att det blåste kraftig vindar och regnet piskade omkring.

Nu har jag kommit till en ny fas i livet. Jag behöver sammanfoga mindfulness med en god planering! Det låter kanske inte så svårt, eller så låter det omöjligt. Försöka duger i alla fall. Vi får se hur det går. Nobody knows.

Kram på er och ha en fin dag i solen!

https://www.youtube.com/watch?v=Z_l4pa0IkOo

2 tankar om “Hypoman men ska väl klara vardagen…

 1. Katarina R skriver:

  Fint schema. Sånt fick jag göra när jag gick hos samtalskontakt. Kom ihåg att inte bli besviken om det inte blir som du tänkt dig nån dag här och var. MInns jag skrev bredvid varje inplanerad veckodag hur dagen sedan blev. Och det var inte alltid det stämde. Gäller att inte bli nedslagen och känna sig som en dålig människa för det. Vissa dagar kan bli mer apatiska och då gäller det att inte deppa ihop för att det inte blev nån motion. En sån dag får man vara glad för det lilla man faktiskt klarar av. Nu jobbar ju du halvtid också och bara det är ju en bedrift i sig. Varmt lycka till ! Kram !

  • Polär Marielle skriver:

   Precis. Just det där har väl gjort att det sällan har funkat. Nu ska jag se det mer som riktlinjer har jag tänkt.
   Jag är ju specialpedagog och håller på mycket med struktur och scheman m.m. när det gäller andra, men att använda det till mig själv har liksom aldrig funkat. Nu håller jag tummarna på det här.
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s