Lite intensiv helg…

eksagstornetIdag packade Gabriella och jag en ryggsäck med mackor, drycker, bananer och en chokladkaka. Och så åkte vi till ett fågeltorn i närheten som är handikappanpassat. Lite bedrift att ta sig från bilen fram till själva fågeltornet (som mest ser ut som en lång brygga med balkong 🙂 ) och jag visste inte om jag skulle ta en omväg längs en grusväg med henne eller en genväg över en lite knölig stig. Efter lite testande hit och dit valde vi ändå stigen, så när det kom lite rötter fick hon gå en liten bit. Det fungerade faktiskt. Jag är lite positivt överraskad denna helg måste jag säga för hon har gått ganska bra, eller kanske man ska våga sig på att säga; väldigt bra. Men jag törs knappt tänka såna tankar för då kommer det väl ett bakslag.

Nåja vi käkade våra mackor och väl ute på ”bryggan” fick hon prova våra två kikare och även min kamera. Det var svårt för henne. Hon har ju sina solglasögon eftersom hon är väldigt ljuskänslig, och det är inte så enkelt att titta i kikare med solglasögon. Men jag tror hon hade väldig behållning av denna tur. Hon provade sig fram och såg i alla fall lite fåglar, till och med en rovis och två svanar!

Vädret var väldigt växlande. Från varmt solskensväder till blåst och regn.

Sen åkte vi till samhället så jag fick handla lite sånt som vi glömt i torsdags. G satt kvar i bilen. Väl hemma var det bara att sätta igång med maten på direkten. Därefter en strapats upp till övervåningen för dagens dusch. Hon duschar varannan Upp_handikappanpass_544537bdag, det har hon gjort sen urminnes tider och går inte gärna att ändra på om inte i yttersta nödfall. Idag var det inte yttersta nödfall 🙂

Ja och sen var det disk för min del och Selfridge som är en TV-serie jag följer.

På nåt sätt får jag en sorts flashback till förr när barna var små och man gjorde alla möjliga såna här saker. Dels när vi hade dagbarnen och även när vi åkte iväg på semestrar. Det var faktiskt härliga tider. Kämpigt i och med Gabriellas autism men ändå så roligt. Dagbarnvårdartiden kan jag minnas tillbaka till, nästan med nån slags nostalgisk längtan. Alla dessa småttingar som suttit i mitt knä genom tiderna… ❤ Ja även sen förstås; förskoletider, skolbarn, fritids, särskolan… Jag har verkligen älskat det där. Jag älskar mitt nuvarande jobb också. Kanske rätt otippat för en massa år sen. Alltså inte trodde jag att jag skulle bli specialpedagog! Och inte trodde jag att jag skulle bli halvtidspensionär 😦 Jaja, inget att grubbla på nu.

Sen får jag flashback till Gabriellas och mina semestertrippar. Å vad jag skulle vilja göra det igen! Jag stuvade bilen full med grejer och rullstol och så åkte vi till nån ”Bo på lantgård” som jag bokat rum hos, ja och sen en massa sevärt på vägen dit och runtikring. Det viktigaste tror jag var att hitta badplatser 🙂

Varför slutade allt detta? Jag fick min ”stora” depression 2010 och det var innan dess som vi gjorde vår sista resa. Sen har vi liksom inte kommit igång igen. G har större motoriska svårigheter nu än då och att duscha är inte lika enkelt. Men visst skulle jag kunna få till det igen. Vi skulle klara av nya strapatser, men uppehållet gjorde tyvärr att hon inte längre vill. Man måste kämpa när det gäller henne, man måste hålla i så det inte blir avbrott. Och det sprack.

DSC03868Men i höst har jag nåt att se framemot alla fall. Nåt att hoppas på. Nämligen att hon och jag kan åka till Norge och hälsa på våran lille ”krigare” – Lille W. Han har fått en lillasyster också. Och jag hoppas att dom är friska så vi verkligen kan komma dit.

Lille W är min systersons pojke som fyller tre år i höst. Han har en svår muskelsjukdom och kan bara röra fingrar och fötter. Inte ens munnen, men han har små ljud. För en tid sen kom dom på att han kunde måla. De hänger upp hans arm i en mitella i taket och så klarar han att måla de mest fantastiska konstverk. Helt underbart! Jag har beställt en som jag ska få nu i veckan tror jag.

Nu har detta inlägg snurrat iväg åt alla håll och kanter, men det är ju sån jag är. Nu är det minsann sovdags. Min säng är i soffan i vardagsrummet och under bordet står kaninburen med Ballebus. I morgon ska faktiskt Andreas få hjälpa mig med matlagningen och göra soppa som han är bra på med potatis och purjolök och andra rotfrukter.

Gonatt!

PS Bilderna på de handikappanpassade fågeltornen är hämtade från googlebilder.

4 tankar om “Lite intensiv helg…

  1. Katarina R skriver:

    Härligt att ni kom iväg på utflykt ! Mysigt att packa matsäck och ge sig ut på olika strapatser. Fast jag förstår det innebär mer planering för er del. Vad bra att fågeltornet var handikappanpassat. Duktig tjej du har som kämpar på med gången. Det måste vara stort för dig att se varenda steg hon tar. Hoppas hon hittar tillbaka till lusten att göra små resor med dig igen framöver. Behöver ju inte vara långt bara att ni får komma bort lite från vardagslunken och ha kul tillsammans. För roligt hade ni vad jag förstår på dina tillbakablickar. Vad jag tycker är en fin egenskap hos dig är att du inte bara ser hindren utan möjligheterna. Visst måste du vara realistisk och se att G har vissa begränsningar men du låter inte det stoppa er utan försöker hela tiden hitta andra lösningar. Vägrar ge upp. Sätter dig inte ned och blir bitter utan ser hela henne med allt vad det innebär och gör allt för att hon ska ha det bra. En jättefin mamma med andra ord. Kul att ni ska till Norge också. Hoppas det blir en minnesvärd resa. Kramen på dig.♥

  2. Polär Marielle skriver:

    Å vad fint du skriver, jag blir alldeles rörd av glädje. Jag tror att just det där att se möjligheter i det mesta har varit en drivkraft som varit och är väldigt viktig för mig själv och barna och jobbet.
    Och visst är det roligt att komma ut så där. Så nu vill jag tillbaka till de utflykterna lite. I lagom dos, för ibland blir det väldigt väldigt jobbigt också. Kanske jag kan få till ett inlägg om söndagen som var jobbig istället, men jag vet inte. Vi får se.
    Kramar i mängder och tack för dina fina ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s