Shopping and pills

DSC03969Ja livet knagglar väl på. Igår hade vi en shoppingdag i storstaden faktiskt. Det gick bra. Ingen osämja alls och jag höll mig ”i skinnet”. Fast jag höll inte igen när det gäller plånboken… Jag brukar använda mig av ordstävet att när man har pengar så ska man använda dom… när man inte har pengar… så ska man också använda dom 🙂 Bra va? IQ 120 eller nåt sånt. Kan inte det där riktigt vad som är normalt, men jag har nog inte IQ badboll (som jag fick lära mig en gång att det kan heta). Eller så är det det jag har eftersom jag tycker att man ska använda sig av pengar som man inte har, det kanske inte är så smart eller….

Well well… ett par riktiga Hunter-gummistövlar är jag nu lycklig ägare till. 🙂 Byxor, lakan, scrapbookprylar (och det kan man köpa myyycket av och dyrt blir det tyvärr) och så har jag ju fastnat för såna där lite nötta gammeldagsa saker, gärna vitt men det måste det inte. Bland annat köpte jag en jättefin ram. Ja och massa annat dret 😉

Och så åt vi ju förstås. god mat på en god restaurang och lite kuglass på ett annat ställe och så lite godis på ett tredje ställe 🙂

Vädret var helt okej. Vi satt i solen på en parkbänk innan vi åkte hem.

Stövlarna är väl det jag är mest nöjd med och idag är ju vädret skit (dvs regn regn regn)så då hade stövlarna ju passat alldeles utmärkt. Om jag inte vaknat med totalkramp i vaden. Det gör så himla ont. Jag har lindat den hårt med bandage så får vi hoppas att det ger sig. Antingen är det för en hel dag på asfalt eller så har jag legat konstigt i natt. Eller så är det biverkning av att jag höjt en dos för att hålla mig lugnare än i Onsdags då det blev pannkaka av allt möjligt här hemma. Jag inser att jag måste ner igen och ligga på normalvärdet, men som det är nu så känner jag mig väldigt lugn och det känns bra…

I morrn kommer Andreas hem på semester. Härligt. Men på söndag åker Peter på seglarkurs och ska vara borta i en vecka. På måndag kommer Gabriella, hon ska vara här till fredagen tror jag. Det känns lite jobbigt att stå här med alltihopa själv liksom, men jag har ju Andreas som kan hjälpa till.DSC03979

Näpp. Kramar till er alla!

https://www.youtube.com/watch?v=0JSXCfGWjqA

10 tankar om “Shopping and pills

 1. efflena skriver:

  Det låter som en bättre dag idag, härligt med restaurang och slippa laga mat. Det låter som en tuff vecka, att vara själv med Gabriella. Hoppas att det går bra.
  Är det svårt att ställa in medicinerna rätt? Alltså, måste man hålla på att ändra hela tiden för att det svänger om du förstår hur jag menar?
  Kram på dig och hoppas du sover gott!

  • Polär Marielle skriver:

   Ja det är rätt okej nu. Jag plockar i mig lite extra mediciner för att hålla mig lugnare. Fast jag får lite extra tics det är lite trist. Inget som andra märker tror jag, men jag tycker att det är irriterande.
   Jag har ätit den här kombinationen rätt länge nu, men ändrat doser. Litiumnivån ligger jag på högsta och jag tycker det är lite oroande. Njurarna kan pajja rejält, men jag tar prover var tredje månad så det funkar än så länge.
   Stora bamsekramar!
   Hur går det för dig och mediciner? Fast det kanske du inte vill svara på här. :-/

   • efflena skriver:

    Jag har inga mediciner alls, de funkade inte och jag orkade inte hålla på och krångla och byta, testa i all oändlighet. Jag tycker som du att det är bra med mediciner men lite läskigt samtidigt för vem vet vad de kan ställa till på lång sikt?
    Men är man hjälpt av dem finns ju inget att tveka om. Hoppas att du får ha en bra dag idag ❤
    KRAM!

   • Polär Marielle skriver:

    Nej det där med att testa och krångla är banne mig inget kul. Jag tycker dessutom att det är jobbigt att komma till min läkare och hon ser besviken ut eftersom det inte funkar bättre än det gör. Det känns som ett slags krav att jag måste må bra. Lite knäppt av mig kanske…
    Jag har egentligen inte så stor vetskap om de funkar eller inte. Det enda jag vet är kring biverkningarna liksom. Det är så svårt att komma ihåg hur det har varit innan och så.
    Många kramar till dig också.

 2. Katarina R skriver:

  Gött att du fick tag på ett par rejäla gummistövlar. Bra nu när det är värsta regnrusket ute. Krya på dig i vaden och hoppas du får ha det bra med Andreas och Gabriella. Hoppas ”guben” din är hemma nån gång med ungdomarna era och du får göra en resa. Få lite egentid och ladda batterierna. Kram på dig goa du !♥

  • Polär Marielle skriver:

   Ja jag var ute och provgick förut. Vaden känns bättre idag. För tillfället vet jag inte riktigt vart jag ska resa själv… Och ungarna är ju stora så om jag åker nånstans stannar nog Gabriella hos sig. Fast Andreas kan ju vara här. Eventuellt får han vara kattvakt nån dag ifall Peter och jag åker på en liten minitripp. Vi får se.
   Kram!

   • Katarina R skriver:

    Oki. Tycker du är värd en resa. Håller med om att det är jobbIgt att krångla med mediciner. Jag sänkte en dos här för några veckor sedan och blev lättirriterad, fick kort stubin och blev rastlös. Jag ville inte riktigt erkänna det för mig själv då jag så gärna ville klara det. Var en nära anhörig som sa till lite på skarpen att höja dos igen så jag gjorde det. Jag hade en överrenskommelse med min läkare att prova en medicinändring så det var inget jag gjorde på eget bevåg. Det funkade alltså inte men nu är det bättre igen. Har känt mig lite som en försökskanin genom åren då jag provat olika mediciner. Varit skitjobbigt rent ut sagt. Nu på senare år har jag mått så bra på de mediciner jag har att jag också glömt bort hur det var utan stabiliserande medicin. Den starka ångesten, bergodalmåendet med dess hemska svängningar och suicidtankarna var en del av vardagen. Eller visst minns jag men kan inte känna den hemska inre smärtan som höll på att slita min kropp i stycken. Det var ju det enda jag visste av. Det har bleknat bort. Så när jag får en liten svacka är det som att få ett knytnävsslag i magen och en smak av det som en gång var. Olustigt. Och då är det bara en hundradel av ångesten från förr. Då kan man ju tänka sig vad vidrigt det måste kännas utan medicin. Iaf för mig och min situation. Om jag dör på grund av nån komplikation i samband med medicinen vet jag ju inte. Men hade jag inte haft medicin tror jag inte att jag hade levt idag. Inte blivit så gammal. Hade dött i suicid så då är detta att föredra.

   • Polär Marielle skriver:

    Ja tack Katarina för allt det du skriver. Jag behövde verkligen höra det. Precis som du skriver är det lätt att glömma bort hur livet en gång var. Så sent som i höstas mådde jag riktigt dåligt och sen kom liksom det absolut värsta runt jul. Nu i vardagen kanske jag inte alltid minns hur det verkligen var och då är det så lätt att tänka att vafasiken jag är nog inte bipolär, det är nog bara nåt påhitt liksom. Jag har ju haft andra perioder som också varit hemska, både uppåt och neråt. Jag har skrivit mycket under årens lopp och det är bra för när man hamnar i en sån period som nu då jag tvivlar liksom, så är det att ta fram nåt jag skrivit och så förstår jag förhoppningsvis. Ja livet är konstigt och många som inte har tillnärmelsevis såna här problem fattar hur jäkligt det är.
    Kram på dig Katta.

   • Katarina R skriver:

    Och jag känner igen att det kan kännas lite som ett krav att må bra på medicinen. Som ett svek, ett misslyckande om man inte gör det. Men hellre att man säger hur man mår när livet suger än tiger och rasar ännu längre ner. Tar bara längre tid att återhämta sig. Nu har jag babblat iväg igen. Förlåt. Finns så mycket att prata om bara. Kram !!

   • Polär Marielle skriver:

    Det finns otroligt mycket att prata om, och det är så skönt med någon som förstår. Jag är nog tyvärr en sån som tiger och rasar och ingen fattar varför jag rasar eftersom jag inget har sagt…
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s