Bad, åska eller jordgubbar

Idag har den där jäkla åskan rullat runt här gång efter gång. Vi brukar säga att den går runt sjön och då blir det liksom varv efter varv och det ger sig inte. Man tror att det har slutat för sol skiner osv, men så kommer det igen. Det är ur och i med kontakter och av och på med datanätverket. Jag är ganska rädd för åskan faktiskt och har alltid varit. När jag var liten hade vi sommarstuga (fast den var ungefär som ett hus och i en by ungefär som vi bor nu 🙂 ) då var det också läskigt med åskan. Ibland sprang vi ut till bilen med gummistövlar för att vi hade fått veta att det skulle hjälpa. Nu för tiden är jag ju inte bara rädd för min egen skull utan även för barn och de små älskade djuren. Barna är ju inte alltid här och när Andreas och jag är själva så är jag ändå rätt trygg. Han har med sig ett lugn som känns bra, även om jag kan bli hysterisk ändå ibland….

Dagen började med ett läkarbesök på psykiatrin och vi konstaterade att jag faktiskt mår ganska bra. Jag berättade om osämjan som blev mellan mig och Peter och att jag tog mer sobril för att komma ner och bli lugnare. Det blev ingen stor grej av det och hon skrev ut nya. Det känns skönt att inte bli ifrågasatt om dom där sobrilen. De är min stora räddning ibland faktiskt. Vi pratade om hur det blir när jag ”skenar iväg” och hon pratade om att de märker hur det blir m.m. På nåt sätt kan små ord, en enkel mening, ibland få en att känna nånslags trygghet. Jag är liksom inte bara en i mängden (det kanske jag inte trodde heller, men ändå), utan de pratar om mig mellan varandra liksom. Jag vet inte hur jag ska säga, men jag betyder nånting på nåt sätt. Äsch det blev konstigt det där.

Däremot kändes det lite knepigt att ta upp Gabriellas undran över nån form av fullmakt. Att ingen ska ta in henne på tvång liksom utan att jag alltid ska finnas med direkt, typ att dom ska ringa mig innan det ens händer. Men läkaren förstod nog inte riktigt utan sa att de anhöriga alltid finns med i planering osv redan i början. Fast jag tycker nog att jag vill kontaktas på direkten liksom. Äsch, jag kom underfund med att det kanske är bättre att ta den kontakten med kommunen och hennes God Man istället.

Nu ska Gabriella titta på ett avsnitt på nån serie som var förut när det åskade som värst, så vi ska lyckas hitta det i Datavärlden på nåt sätt. Håll tummarna annars blir det surt. Det är på femman tror jag. :-/

Vi har hunnit med ett dopp också mellan skurarna. Riktigt svinkallt var det faktiskt. Fy fadderuttan. Svårt att hjälpa henne i eftersom det är så lågt vattenstånd och Peter har flyttat på en del stenar för att inte båten ska ligga emot och skava. Det innebär att det är krångligare för henne att ta sig i. Jag gick upp långt tidigare än henne och försökte värma mig lite i den lilla sol som tittade fram. Och det gick faktiskt lättare att hjälpa henne upp än ner.

Nu har hon duschat och jag ska hjälpa henne hitta programmet om det går och sen väntar disk och så ska jag plocka i ordning efter henne i duschen.

Kram! Lite bilder kanske kommer i möra. Då ska vi förresten få besök av granntösen och hennes mor. Jag har köpt kaffebröd. Och eftersom jag har svårt för ordet lagom så…. blev det ganska mycket.

Jordgubbar har vi ätit också. Mmmm!

4 tankar om “Bad, åska eller jordgubbar

 1. efflena skriver:

  åhhh, jag som älskar åska… att sitta på trappan eller en veranda och se på ösregnet och titta på blixtarna och höra mullrandet uppe bland molnen.
  Det där badvädret finge gärna komma nu så man slipper göra av alla pengar på massa dyra utflykter för att det ska hända nåt. Tur vi inte har så mycket ledigt i sommar.
  Kram på dig och hoppas ni får en fin dag imorgon.

  • Katarina Ro skriver:

   Ha en trevlig dag med grannarna. Kram!!

  • Polär Marielle skriver:

   Ja det där att det ska sysselsättas hela tiden är inte så himla enkelt, dessutom ska allt planeras nästan minitiöst… Ingen lätt historia.
   Jag sa nåt sånt till min läkare igår och hon såg frågande på mig. Den där myten om att autism innebär samma lika och rutiner som ska vara lika och inte hända nåt nytt….
   Våra barn behöver variation dom också. Fast mer förberedd och anpassad.
   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s