Lycka

DSC04459Tjugo minuter, sen måste jag åka. Jag tycker att det är så ungefär hela tiden denna sommar. Jag som tycker så mycket om att skriva. Och så hinner jag inte. Snart ska jag åka till staden och hämta Gabriella. Jag kanske har skrivit det redan men hennes granne ska ha 25-årsfest på lördag och då vill inte hon vara där. Egentligen fyller Peter och jag 30 år tillsammans på söndag, men det var pga Gabriellas påhälsning här som vi reste lite igår och i förrgår istället. Från allra första början hade vi ju tänkt lite större bravader och vara borta några nätter, men nu visste vi ju inte säkert om Andreas skulle komma hem just då. Man hade ju kunnat bett nån granne, men Andreas är ju ändå säkraste kortet. Nu gör det inte så mycket. Vi hade två helt underbara dagar.

Jag har ju redan berättat, men ganska kortfattat. Det blir det nog nu med fast kanske lite bilder, vi får väl se. Dag två var jag så himla slarvig så jag glömde min kamera hemma 😦 Alltså hur kan man göra nåt sånt???

Nåja, första dagen åkte vi mot Otterbäcken som ligger lite norr om Sjötorp. Där finns en strand som heter Askevik. Väldigt få människor som badade, men var modiga och klev i. Stenbotten först men när man kommit en liten bit så var det ren sand.

Där käkade vi lite lunch och sen åkte vi vidare till Sjötorp. Peter kan tyvärr gå  hur länge som  helst där och titta på båtar. Vi följde en slussning och det var intressant men där är liksom mitt tålamod slut. Lite trevliga butiker som … utmynnade i att jag köpte ett gäng servetter???DSC02298

Därifrån köpte vi även med oss räksmörgåsar och två jättegoda cider från Borensberg. Kom ihåg det: Borensberg 🙂 . Och så åkte vi över den häftiga bron till Torsö och letade oss fram till en jättemysig badplats med både klippor och sandstrand… och sandstrand som en remsa i mitten av viken. Jättehäftigt.

DSC02428

Jag kanske ska nämna också att detta var två supervarma dagar, runt 30 grader, men  med AC i bilen och dessa bad och DSC02289ingen stress alls så gick det ju väldigt bra.

Dag två så begav vi oss uppåt i stället. Alltså norrut menar jag. Vi visste ett stsälle där en fors möter en sjö och det ska bli nästan som en jacuzzi. Jag hade väl inga större förväntningar och trodde att det skulle vara massor med folk. Men kanske fotbollsVM räddade oss… Det var bara ett äldre par där när vi kom. Gissar att övriga låg och sov efter en intensiv natt. Senare kom en familj och när vi gick därifrån så kom det flera.

Och den där jacuzzin var inte överskattad alls. Den var jättehäftig! Som sagt inga bilder från mig när det gäller den då 😦

Vi åkte vidare till Persbergs gruvor. Jättehäftigt.

Lite lunch i naturen och så vidare mot en liten skogsväg där vi trodde vi skulle se utsikt över en sjö. Men det var ju inte så märkvärdigt direkt. Det gjorde inte så mycket. Bilturen var ändå helt okej.

DSC02217Sen åkte vi till en stad och käkade mat på en Kina-restaurang. Jättegott! Man äter tills man rullar mot bilen… Peter skulle ha kunnat stanna och gått omkring i staden men jag orkade inte. Så jag vann 🙂

DSC02311

Hemma tog Peter och Andreas en båttur och fiskade lite. Jag tog hand om disken. Jag ser det lite som att det är lönen till Andreas för att han vaktat huset 🙂

Sist men inte minst ska jag säga att jag tror att jag mår bra. Jag får väl lite ”warning-warning” över mina lyckokänslor ibland. Kanske mår jag för bra? Jag ska ändå försöka hålla mig på mattan, göra lagoma saker,  äta mina piller. Vara försiktig helt enkelt. Och att få känna lycka måste ju ändå få vara bra ibland.

Förra gången Gabriella skulle komma så tyckte jag mest att det skulle bli jobbigt, men nu hoppas jag att allt flyter. Ja vi får se.

Den som lever får se. Ja jag är där nu. Jag lever och vill se vad som händer bakom nästa knut.

Klicka på de små bilderna så blir de större. Och sen klickar du på tillbakapilen till vänster hörnet. 🙂

16 tankar om “Lycka

 1. efflena skriver:

  Det låter som ni haft jättemysigt. Bara gjort saker som jag också hade velat göra 😉
  Sund att du glömde kameran hemma, sånt är urtrist. Vet själv hur ledsen jag blev när vi var till Bergs slussar förra året, och ett vackert kloster med tillhörande kyrka förra året. Hua!
  Hoppas att du får må bra och vara lycklig nu gumman och att det går bra med Gabriella ❤
  KRAMAR!!!

  • Polär Marielle skriver:

   Tack! Ja fruktansvärt retande med kameran. Och jag kan tänka mig att det är värre för dig som är så duktig på att plåta och har det som stort intresse liksom. MEN man får sig en tankeställare tycker jag. Att man inte måste genomleva livet genom en kameralins utan faktiskt kan leva här och nu också. Njuta på ett helt annat sätt. Lite mindfulness.
   Ja jag försöker ha fötterna på jorden och inte flyga iväg i nån hypomani. Kramar!

 2. Katarina Ro skriver:

  Vilka fina dagar ni har haft med kanonväder. Och det var fina bilder de du hade…Blev nästan lite hungrig här också av att läsa det smarriga ni ätit.:-) Tack för guidningen. Bra utflyktstips..Varit i Sjötorp 2 ggr. Rätt mysigt. Ha det fortsatt bra i sommarvärmen. Kram !

  • Polär Marielle skriver:

   Sjötorp är inom rimligt avstånd liksom så det är bra. Hoppas detta väder fortsätter. När man är på landet gillar jag det skarpt, men inte inne i stan. Du verkar ju ha en söt liten stuga med så himla fin inredning. Skulle vara kul att hälsa på dig nångång.
   Kram!

   • Katarina Ro skriver:

    Ja vore kul att ses nån gång framöver. Från det ena till det andra så vill jag bara säga att jag ibland svänger i min bipolära sjukdom när jag skriver på din fina blogg här. I efterhand skäms jag så över mig själv ibland att jag inte vågar läsa vad du replikerat med. En förklaring till uteblivet gensvar. Ibland kan ångesten ta fatt och jag får en känsla av att jag skulle behöva städa upp efter mig i det jag skrivit här och var. Lite svårt att förklara känslan men kanske du förstår vad jag menar. Ha det gott !/ Kram !!

   • Polär Marielle skriver:

    Å vad jag känner igen det där! Precis så är det för mig. Jag skriver nåt hos nån nånstans och sen får jag ångest över det och mår fruktansvärt dåligt. Precis så har det blivit för mig nu. Jag skrev en grej hos min systerdotter och sen fick jag inget svar och så mår jag jättedåligt över det.
    Men vet du vad Katarina…. här på min blogg behöver du inte känna så alls. Jag lovar. Så skriv precis som du känner. Vi är ju ganska lika eller hur 😉 ? Så jag fattar nog rätt bra hur du tänker när du skriver vet du 🙂
    Och ha inga måsten kring att du måste svara på det jag skriver. Det måste du INTE! Och eftersom jag har nåt slags tvång att alltid svara på allt så … äsch! Va den du är! Många många kramar!

 3. Eva Sk skriver:

  hej Marielle
  Tack för en välskriven o rolig blogg!
  Åker på semester ut m ed husbilen i varma härliga sverige !
  Läser o kollar din blogg flera ggr varje dag men inte på 2 vec
  Hoppas du / ni får ha det lika bra resten av sommaren !
  En stor kram

 4. Maria E skriver:

  myspysdagar 😀 låter som ni haft det underbart ❤ kram

 5. Katta skriver:

  Du det blev visst dubbla inlägg från mig. Sorry !

 6. Katja skriver:

  Jacuzzin lät spännande. Var ligger det?

  • Polär Marielle skriver:

   Hättälven tror jag eller Hyttälven? Precis där den möter Östersjön… eller Yngen. Haha vilken bra förklaring. Jag vet ju ingenting tydligen. :-/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s