50 årskris på 30 årsdagar

Har män nånslags 50-årskris? Alltså det vet jag ju, den brukar ju bestå av att de köper motorcyklar eller nåt, men vad jag menar är stingslighet och så? Lättuppretade? Det känns som om jag går omkring på nålar. Så fort jag säger nåt så kan det rotas runt i det och alltid hitta nånting konstigt i det som det går att dra upp till ytan och skärskåda. Jag måste tänka på allt jag säger. Och jag vet inte om jag är ensam på jorden om att släppa ur mig saker ibland som inte är ett dugg genomtänkta utan bara nåt man säger. Men det går inte. Det känns som om jag helst ska gå omkring och hålla käften.

Nej nu kanske jag tar i. Men  min fråga består; är det här vanligt för en som fyller 50 nästa år?

I vilket fall som helst så fyller vi 30 år idag. Det var 30 år sen vi blev tillsammans. Jag tycker att det är häftigt. Jag vet inte riktigt vad Peter tycker.

Jag skulle kunna rada upp saker här som har gjort så att det funkat i alla år. Fast jag vet ju inte om allt är så positivt riktigt. Jag kan vänta nån dag med det kanske.

Min förrädiska känsla av lycka fick jag svälja i går kväll. Mitt surr i huvudet. Jag försökte tala om det. Det är ju bra när jag kan det, så människor kan hjälpa mig att stoppa innan det ens bryter ut. Men alltihopa blev missförstått. Så jaja, svälja och ta sig samman. Återigen bestämma mig för att jag ska klara mig själv.

Kram på er! Hoppas ni får en trevlig dag. Här blåser det som attan! Inget bad i dag tror jag.

 

10 tankar om “50 årskris på 30 årsdagar

 1. Terese S skriver:

  Grattis på 30-års dagen 🙂
  (Denna dag är våran andra års dag som gifta)
  Jag kan inget om 50-års kriser, men en del om förhållande kriser.

  ps. jag jobbar fortfarande på mailet till dig. orden vill inte som jag, allt blir luddigt och flummigt.

 2. talfrida skriver:

  Det är nog ganska vanligt att män får en 50-årskris i form av just mc och liknande. Jag vet flera som gjort just det, speciellt om de är återfallsknuttar.
  Visst är det häftigt att ni varit ihop i 30 år. Det måste ju ändå betyda att ni hittat nån slags vardagsliv som fungerar för er båda, eller?
  Kram på dig ❤

  • Polär Marielle skriver:

   Ja just det där med mc osv känner jag också igen, men just det här stingsliga och att hela tiden gå till botten med allt när jag öppnar käften är fruktansvärt jobbigt. Hoppas det är övergående…
   Jo visst har vi ju ett fungerande liv egentligen även om det är ofungerande ibland också 🙂
   Många kramar!

 3. talfrida skriver:

  Ja, och grattis såklart! Hur kunde jag glömma det? :/

 4. Lisbeth skriver:

  Hej på dig nu är jag här. egentligen för trött i fingrarna för att skriva men jag vill så gärna skicka några rader för att tala om att jag tänker på dig. Jag har ju gått igenom två män som fyllt 50 år men jag vet inte om jag vill kalla det kriser. Dessa män som oss kvinnor får väl dippar i livet då man funderar över om det här är allt. När det kommer kan nog vara olika. Låt du honom ha dessa och lösa dem själv för de löser sig på något vis. Jag tror man ska försöka träda lite åt sidan själv just då. Visst är det konstigt det här med lycka. Ibland boppar känslan upp även hos mig men jag blir lika förvånad varje gång. Förstår dig så väl för jag känner också så. Törs man lita på att det är friskt eller är det sjukt. Min doktor säger att jag ska följa med känslan. Om det bär iväg får jag rätta till det då. Det är det värt eftersom den oftast är äkta
  Massor av kramar och stort grattis till er

  • Polär Marielle skriver:

   Hej! ❤ Skönt att du känner igen. Jag försöker låta bli att säga ogenomtänkta saker som han sen kan börja rota runt i och hitta fel på 😦 Det är jättesvårt. Jag är ju tyvärr en människa :-/ Nej det var väl inte riktigt så, ironiserade lite. Men jag är väl lite skör kanske så jag blir ledsen över sånt där. Jag vet inte…
   Idag känns allt bättre. Lite tråkigt då att dom ska åka i väg och fjällvandra i en vecka. Eller så är det välbehövligt att vi får vara ifrån varandra lite.
   Lycka… Ja man behöver få känna den känslan. Han har nog rätt din doktor 🙂
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s