Lite allmänna funderingar kring relationer och neuropati

DSC04015Sagan här nedanför har fri tolkning av er som läser. Katta slog huvudet på spiken och sa att hon trodde geten var jag. Och visst är det så. Jag åkte till en arbetskamrat i måndags och tillbringade dagen med henne i hennes sommarstuga. En helt underbar dag. Jag tycker så mycket om henne och vi hade många långa fina samtal, vi åt gott och var ute på promenad med hennes hund. En lyckad dag. Om jag inte sagt saker som jag tror att hon tog illa vid. Det resulterade i tankar när jag åkte därifrån, jobbiga tankar, men också beslutsamma tankar. Ja jag kanske sa saker som gjorde ont i henne och det kanske var dumt, jag bet mig i läppen efteråt. Men samtidigt kan jag inte låtsas att min sjukdom ser annorlunda ut än den gör. Vi pratade mycket om min sjukdom, liksom om helt andra saker också. Och jag känner att om hon vill vara min vän så måste hon ta mig som jag är. Jag kan inte vara hennes nära vän om jag ska spela en roll. Hon behöver inte spela nån roll för mig. Jag kan väl tänka att jag inte ska såra. Självklart måste man alltid tänka igenom vad man säger, men ändå. Ja det är svårt det här, men nu har jag sagt som jag har sagt och jag kan inte ändra på det.

Detta att äga sorg och ilska och ha nån form av ensamrätt kring det, har jag varit med om förr. All form av sorg i våran familj har ägts av min mamma. Jag har varit minst och därmed av nån konstig anledning alltid längst bort från allt. Det har många gånger känts orättvist. Så man kan säga att sagan även handlade om det. Jag vet inte om det är knasigt att jag först skriver en saga och sen förklarar vad den handlar om… Men det finns många nyanser i den. Människor dör, man sörjer på olika vis, men ingen har ensamrätt till det.

Jaja, dagarna går. Peter och Andreas har åkt till fjällen på vandring och fiske. Sen ska Andreas åka direkt till Luleå efter det. Jag saknar honom redan, det känns svårt. Solkatten saknar också. Han går omkring här och jamar och letar. Lilla plutten DSC04037❤ . Kaninen Ballebus märker ju inte av de där så mycket. Han har ju Gabriella som ägnar sig så åt honom. Hon åker hem i morgon fredag och då blir det tomt även för honom. Jag ska försöka ägna mig åt mina djur ordentligt. Spökkatten äger liksom sitt eget liv på nåt sätt. Hon är ute och jagar möss för fulla muggar, så jag tror inte att hon lider av att folk försvinner ur detta hus.

Gabriella och jag skulle åka till ett café idag där det även finns en liten butik som hon tycker om, men nu kom hon upp från sängen och är så ledsen. Spränghuvudvärk och ont i hela kroppen. Det är visserligen vardag för henne, men idag är det värre än det brukar. Stackars min älsklingstjej, jag lider verkligen med henne när det är så här. Skulle vilja ta bort hela neuropatin. Skulle önska att hon kunde gå och springa och klättra som hon kunde en gång i tiden. För er som är nya kanske jag skulle skriva ett separat inlägg om det, men det orkar jag inte just nu.

Vi har i alla fall bestämt att inte åka till cafét utan stanna hemma. Troligen bada i eftermiddag. Ibland tänker jag på vilket himla bra kap vi gjorde när vi köpte detta hus. Vem kunde ana när vi satt där i våran fyrarummare i stan att vi skulle ha ett hus som i stort sett har sjötomt!! Och att Gabriella med så stora svårigheter kan få bada alldeles intill vårt hus! Jag försöker att uppskatta det och speciellt på sommaren så här.

Ja det är väl så att när jag nu är på topp! Haha, det är jag ju inte, men jag mår bra, så tycker jag att det som är så självklart och likgiltigt när jag mår riktigt dåligt, är så euforiskt underbart när jag mår bra. Just nu är jag nog hypoman, men försöker DSC04040ordentligt att trycka ner det hela, och jag tror det går rätt så bra. Jag vill faktiskt säga att jag mår bra och därmed också kunna leva ett normalt sommarliv utan att göra galna saker. Lite handlanojja i form av att köpa fruktansvärt mycket fikabröd, glass och jordgubbar och grädde… hm det tror jag funkar ändå. Behöver inte få några dumma konsekvenser trots att jag inte har kollat hur mycket jag har på kontot alls… Gabriellas blickar när jag har handlat allt sånt där räcker för mig för att förstå hur det är fatt.

Nu är det ju så också att jag så gärna vill träffa vänner! Så otroligt gärna. Och så har jag såna kli i fingrarna för allt jag vill göra hemma här när G åker hem till sig. Jag vet att det här är farligt för mig. Jag vet att jag måste försöka ta det lugnt. Det är inte lätt men det ska gå!

Kram på er och hoppas ni får en bra dag med jordgubbar och bad! 🙂

PS Bryggorna är grannars bryggor. Vi har ingen brygga vid våran plats men det går bra ändå. Vi hade i några år, men de gick sönder varje vinter så vi lät den ligga där under vattnet istället.

4 tankar om “Lite allmänna funderingar kring relationer och neuropati

 1. talfrida skriver:

  Inte alltid så enkelt att berätta fritt ur hjärtat heller om hur man är eller inte orkar vara. Jag tänker att om det är en fin vän så frågar vederbörande vad du menar med det du sagt så du isåfall kan förklara dig om det skulle behövas.
  Bättre att få det ur sig än att gå inne med allt.
  Vilka härliga bilder från er omgivning, ni verkar bo så otroligt fint.
  Jag skulle älska att bo som du, tror jag om det nu inte är en romantiserad bild av livet-på-landet, för det är ju en massa jobb att bo sådär också.
  Kram gumman ❤

  • Katta skriver:

   Inga stolliga projekt nu. 😉 Kram till dig och tösen ! ♥ Vackra bilder som vanligt.:-)

  • Polär Marielle skriver:

   ❤ Egentligen så är det nog mindre jobb än jag trodde när vi flyttade hit. Jag skulle aldrig igen kunna sätta mig i en lägenhet. Behöver luften härute.
   Jag har bestämt mig för att invänta nån slags kontakt från henne. Om inte annat så ses hon och jag på jobbet så småningom. Jag kan aldrig bli nån annan än den jag är. Det jag gjort i mitt liv har jag gjort och kan hon inte acceptera det så är det så….
   Många kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s