Augustimorgon

DSC04397Augustimorgon. Frukost på altanen. Ljuset i trädgården är underbart. Guldljus. Morgonljus. Lommarna hörs från sjön. Kanske en och annan kanadagås. Jag är inte så bra på det där så jag vet faktiskt inte. Jag vet bara att det är vackert. Och utsikten är enorm. Ljust dis på himlen över vattnet. Nästan som om man vore utomlands. Och så värmen. Här ute på landet är en annan värme än den som är i stan. Här är det friskare. Det är som om gräset svalkar på nåt vis. Man kan gå här barfota på gräsmattan och känna fukten och svalkan mot fötterna. Om man går barfota i stan så är asfalten brännhet. Här kan jag gå på en jordhård stig och må bra under trampdynan. En och annan sten kan man ju trampa på och det gör ont, men det går över snabbt.

Augustimorgon. Frukost på altanen. Spökkatten svansar runt och ser bedjande ut. Jag vet vad hon vill ha. Jag har hällt upp mjölk i ett glas till mina morgonmediciner. Jag häller ut lite på mitt kaffefat och ställer ner på stenplattorna bredvid bordet. Hon slafsar glatt i sig alltihopa och ser sen lika bedjande ut igen. Jag stänger ute hennes blick och till slut lägger hon sig på bordet framför mig. Hon är så vacker. Viftar lite på svansen och somnar sött.

Augustimorgon. Frukost på altanen. Jag jobbar eftermiddag i dag, men har bestämt mig för att ta med mig lunchen och stanna vid en vacker sjö och äta. Visst är det trevligt att äta med arbetskamrater, men jag är lite ensamvarg ibland. För många DSC04405människor är det en omöjlighet att göra så. Jag behöver tanka ensamhet. Så har jag alltid varit. Det är mitt sätt att njuta av tillvaron. Att ta tillvara på tiden. På livet. För ibland är jag sån. Jag öppnar mina ögon och lever i det vackra. Kanske är det därför jag älskar just den här platsen som jag bor på.

Augustimorgon. Frukost på altanen. Det är ungefär ett år sen som jag fick besked om att min ansökan för halv sjukersättning gick igenom. Jag fick beslutet. Det var positivt. Jag får jobba halvtid resten av livet. Sen kom en höst med mörka tankar, en jul som var bland det jävligaste jag har varit med om, en vinter med försök att ta mig upp ur julens mörker, lite normaltillstånd och hypomanier i en blandad kompott. Och nu sitter jag här.

Augustimorgon. Frukost på altanen.

 

 

6 tankar om “Augustimorgon

  1. Katta skriver:

    Härligt med frukost på altanen i ert sommarparadis ! Ha en fin dag !♥

  2. talfrida skriver:

    Vemodigt och vackert beskriven frukost!
    Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s