Lite politik så här på morgonkvisten!

Ett litet mellaninlägg kommer här. Jag hoppas att jag sen har lust och ork att skriva nåt bättre 😀 Så här kommer ett litet infall bara 🙂 …. Lite politik 🙂

Ända från första gången jag röstade, så har jag röstat på samma parti. Då var det en självklarhet, det var verkligen vad jag stod för. Miljön som faktiskt är det viktigaste vi har, och ett bra synsätt när det gäller barn – att de ska kunna vara hemma med sina föräldrar så länge som möjligt, att det är viktigt att få vara med sina föräldrar. Jag är förskollärare i botten som man brukar säga och anser att det är viktigt med kvalitet i förskolan, men den viktigaste tiden är med sina föräldrar.

Tiden har gått. Och när jag hade min jeep började jag känna att jag hamnade på kant med mitt favvoparti. Så småningom sålde jag ju min jeep men det har gnisslat mer och mer i alla fall. Jag bor ute på landet och är beroende av bil för här går inga bussar längre. Jag vill inte flytta och jag vill inte bli hemmafru. Det finns andra saker också som känns fel på flera sätt. Och nu är måttet rågat.

Så jag bestämde mig för att rösta på det andra parti som ligger mig närmast. Det jag känner mest sympati med. Det gäller mig och min dotter som bidragsberoende, synen på oss som medborgare, synen på skolan och mycket mer. Men… hur mycket vet jag egentligen? Ska man rösta utifrån vad man har på känn och tror?

För en tid sedan fick jag veta att en jag känner röstade på ett parti som är väldigt kontroversiellt. Jag fick nästan panik. Men så tänkte jag som ovan: Nej jag ska inte gå på ”känn och tror”! Jag ska gå igenom partiprogrammet. Inte så att jag kommer att konfrontera personen, men jag vill veta för att på nåt sätt kunna bemöta i huvudet. Alltså för att veta i huvudet vad det handlar om.

Och eftersom jag själv är så vacklande så skulle jag vilja läsa alla partiprogram :-/ men det hinns ju inte nu. Egentligen tänker jag att det ju är vår samhällsplikt att veta vad man röstar på. Man köper ju ett paket. Man tycker nånting av allt det där och så köper man hela konceptet. Men vet vi vad vi egentligen köper? Inte helt skulle jag vilja säga. Inte helt…

För nån vecka sen när jag var ute och åkte bil hörde jag på radion en intervju med en kommunpolitiker i en annan kommun. Ett parti som jag knappt ägnat en tanke. Och: Herregud, det var ju det där jag står för. Rena slumpen! Det var som att komma hem på nåt vis. Eller snarare några som faktiskt brydde sig om mitt hem på landet. Medan mitt första val för många år sen numera vill att människor ska flytta till stan (i alla fall blir effekten av deras politik det), så är detta ett parti som vill värna om oss som bor på landet!

Jubel! Nu får det bli nån mix; lite olika i riksdag, landsting och kommun. Så har jag aldrig tänkt. Jag har köpt paketet och använt över hela raddan liksom.

Men om vi återgår till det kontroversiella partiet (som jag absolut inte står för!). Har jag en gammal vän som öppet sympatiserar för detta. Först tänkte jag att måste människan skriva det så öppet på fejsbok. Men sen har jag tänkt att det ju är helt upp till henne. Detta är en människa som betyder enormt mycket för vår familj. Hon ställer upp i vått och torrt när det gäller Gabriella. Hon kommer till hennes räddning så fort det behövs. Och jag har många gånger varit helt häpen och glad för allt hon gör. Jag vet faktiskt inte om det finns någon människa överhuvudtaget som under många år ställt upp just på det sättet.

När vi var tonåringar så var vi fyra som umgicks. Det var hon och jag och en tjej till och så Peters lillasyster. Den sistnämnda kommer jag på kant med så ofta. Jag har väldigt svårt för henne. I juli blev vi riktigt osams. Jag har skrivit om det i ett annat inlägg och orkar inte dra hela historien här igen, men jag skulle vilja påstå att hon är väldigt självisk faktiskt. Noll förståelse för min dotter. Och jag tycker inte hon direkt lyssnar på andra människör överhuvudtaget. Hon ifrågasatte bland annat min sjukersättning pga en väninna till henne som inte lyckats få igenom sin. Hon kan vara väldigt ”giftig” i det hon säger. Sånt som gör ont långt in i hjärtat.

Igår hände det jag nästan väntat på… Min svägerska sa upp bekantskapen helt med vår andra gemensamma vän. Det är egentligen inte ett problem för mig, för om jag ska välja så går jag inte utifrån politiken utan utifrån vem jag vill ha som vän helt enkelt.

Nu vet inte jag vart jag vill komma med detta egentligen. Men min strävan att hinna läsa igenom i alla fall tre partiprogram…. :-/ Jag kanske är lite hypoman fortfarande i alla fall…. Och så ska jag åka till Stockholm på Föreningen Balans utvecklingskonferens en hel helg i september…

Hm…. men jag läser i min dagbok från förra året och tänker att jag INTE ska hamna där igen. Inte i de tankebanorna som jag hade då och inte i den blandepisod som jag hamnade i i december.

Så det så!

Skriver ett vettigare senare eller i morrn, men jag var liksom tvungen att få ur mig detta 🙂 Kramis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s