Min 25-åring!

Så från att ha skrivit världens absolut tråkigaste skitinlägg som bara var rent egoistiskt för att städa i min egen hjärna 🙂 ska jag nu försöka författa ett helt vanligt Marielle-inlägg istället. Hur nu ett helt vanligt sånt ser ut… Jaja, go for it.

DSC04459Idag fyller mitt äldsta barn 25 år. Det känns otroligt och samtidigt inte alls otroligt. Att jag skulle ha varit mamma, tillika förälder i så många år, det känns otroligt. I mycket har jag lyckats. Jag kan till och med säga att jag är stolt över mitt föräldraskap, stolt över att vara den mamma jag är och stolt över den väg jag vandrat tillsammans med mina barn. Och min man förstås. Om jag blickar tillbaka till tiden innan vi skaffade barn och tiden då vårt första barn låg i min mage och skvalpade runt, så är det faktiskt så att de ideologier och tankar vi hade har vi hållt fasta på och det kan jag vara stolt över. Sen är jag väl ingen skenhelig ko heller… klart att man har gjort en massa misstag och ogenomtänkta saker under vägen. Faktiskt en hel del i ren okunskap. Eller kunskap utifrån vetenskap som fanns då, som numera har förändrats.

Det som känns häftigast mitt i allt är att min kära dotter kan så mycket. När hon var riktigt liten så visste vi ju inte om hennes funktionshinder men även efter det har vi nog haft en tro på att hon skulle utvecklas och bli en självständig tjej. Och det är även vad vi har jobbat för, kämpat för. Och där kan vi verkligen säga att vi har lyckats. Och hon har lyckats! Så mycket hon har kämpat! Älskade älskade unge!

Och så häftigt när hon gjort saker helt på eget bevåg, ibland med hjälp av någon annan och ibland alldeles själv. Ibland har jag fått reda på i efterhand att hon varit nervös över saker, men sen ändå tagit mod till sig och fixat det själv.

Den där självständigheten, det där modet… ja jag brukar säga att hon är min hjälte, och det är så himla sant! Det kanDSC04478 vara i smått och det kan vara i stort, och bägge är lika viktiga och lika häftiga!

Från våra svåra sjukhusbesök till att hon faktiskt ligger på nätterna och redigerar bilder i sin telefon. Från våra resor tillsammans till att skriva en egen fantasybok. Från att kunna välja och hålla reda på kanaler på TVn till att diska och laga sin egen mat. Från att kunna allt (och då menar jag allt) om vikingatid, medeltid och numera 1600-talet till att vara ofantligt duktig när det gäller små djur (främst katter och kanin, men även nånslags förkärlek till getter!!). Och så hennes värk. Jag tror inte någon av oss kan föreställa sig hur hennes värk ser ut. Inte bara i fötter och händer och rygg…. utan även den ständiga värken hon har i huvudet. Men hon trotsar all denna värk. Hon kämpar på sig sina skor och tar med sig rullatorn och går till soptunnan med soporna. Och så går hon till brevlådan, hämtar tidningen, tar in och läser den och sen går hon ut med den och lägger i sin grannes brevlåda så han också får läsa den ❤

Ja vet ni att det är faktiskt så att min 25-åring är outstanding! För hon är just det jag skrev förut; hon är min hjälte!

4 tankar om “Min 25-åring!

  1. Katta skriver:

    Fin dotter du har ! 🙂 Och fin mamma hon har. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s