En dålig mage och lite andra fysiska och psykiska krämpor

DSC04585Solen skiner utanför mitt fönster. Jag har förblivit hemma. I tisdags fick jag tid på vårdcentralen. Berättade min story om min dåliga mage, fick lämna urinprov och snabbsänka. Allt var bra så läkaren trodde att det var något jag fått i mig. Jag åkte hem till säng och toalett…. På kvällen åkte jag till träffen med de övriga tjejerna som gick bipolärkursen med mig. Det var verkligen jättetrevligt. Så skönt att kunna prata om saker som man inte kan prata med nån annan om. Det känns som ett gäng som inte kommer att rinna ut i sanden på nåt vis. Ett gäng som alltid har varandra. Jag hoppas det i alla fall. Nästa gång vi ses är på en cafékväll som jag i styrelsen har ordnat i vår hemstad. Jag hoppas alla kan komma. Kanske det resulterar i att våra träffar fortsätter precis som nu i samma konstellation, eller så kommer någon mera till. Vi får väl fundera på hur vi vill ha det och så får vi se hur många som kommer helt enkelt. Jag tycker det känns spännande och roligt.

Just att få ihop folk tycker jag är så kul. Så småningom ska jag och mina forna arbetskamrater ut och äta igen. Jag brukar dra igång en mailinbjudan och det är så kul när alla nappar och tycker att idén är bra. Nästnästa helg ska jag få träffa mina gamla kurskompisar från förskollärarlinjen. Vi är fyra tjejer som fortfarande träffas och har så trevligt och mysigt ihop. Vi gick ur förskollärarlinjen -99 tror jag.

Nu blev detta inlägg mycket hurtigare än jag verkligen känner mig. Onsdag mådde jag riktigt dåligt. Låg nästan hela förmiddagen, huvudvärk och fram på eftermiddagen feber. Det är så skönt att vi bor på landet och har egen altan osv. Man kan sitta där i solen med nattlinne och bara vara. Visserligen en hel skolklass från internatskolan nån kilometer bort som kom och joggade på vägen, men det är ändå såpass så de knappt ser att jag sitter där om de inte DSC04500anstränger sig och det har dom ju inte tid med när dom joggar. Jag bryr mig inte heller faktiskt. Om ett gäng tonåringar vill glo på en tant i nattlinne så får dom väl göra det!

Jag pratade med Gabriella framåt kvällen. Då hade hon redan pratat med Peter i telefon. Han hade åbäkat sig väldigt över hur sjuk jag var och G som har enorm bacillskräck och är äckelmagad blev ju förfärad och visste inte alls om hon ville komma hit i helgen. Jag tog ner henne lite och sa att sååååå farligt var det ju inte. Även om jag är dålig så kan hon ju komma ändå. Jag har ju varit riktigt dålig ibland när hon bodde hemma, så hon och Peter får väl klara sig tillsammans. Hon blev lite lugnare och vi ska höras igen i kväll.

Andreas har jag fortfarande inte hört nåt ifrån så jag har ingen aning om ifall han kommer eller ej. Dessutom trodde jag att om han skulle komma så skulle det vara i dag, eller kanske han skulle åka idag och då komma i morrn, men det är ju lite bra med besked…

Nu har jag tagit mig lite tid idag igen för att ringa runt och se vem som skulle kunna hjälpa mig. Alltså hur länge ska man gå med en mage som bara släpper ut allt man stoppar i sig? Igår kväll åt jag fiskbullar men inte ens det DSC04498stannade. På nåt sätt känns det också så att okej jag kan vara sjuk bara jag vet att det kommer att ta slut och veta vad det beror på.

I nuläget känns det som att alltihopa mer eller mindre dessutom leder mot en depression. Jag har hållt mig uppe ända sen i julas, kanske med små toppar och dalar men det är nog sånt jag får leva med. Jag skulle önska att jag får vara kvar i lagomnivån. Det kan jag ju aldrig inbilla mig helt, men i alla fall nästan.

Jag har pratat med en sjuksköterska på psykiatrin i staden. Först var jag jättenervös, svårt att veta var jag ska börja och eftersom jag pratat med så många olika vid det här laget blir det jobbigare hela tiden. Men en ström av ord rann ur min mun och hon förstod allvaret, tröstade och benade ut, försökte få kontakt med min läkare som tyvärr var upptagen. För min del så gjorde det inget för jag orkar inte ta alltihop en gång till med min läkare också. Sjuksköterskan förstod absolut, det var så skönt!

Remiss är redan skickad till lab så jag kommer troligen att få det i brevlådan idag och då kan jag ta prover i morrn bitti. Om jag inte får nåt i brevlådan så har jag fått remissnumret och kan ta med mig det till lab så ska jag kunna få ta prover ändå. Jag hoppas kunna få svar samma dag så jag vet före helgen.

Mitt i alltihop har jag ju min irritation över jobbet. Saker som jag inte vill skriva om här men som rör mig och mina arbetsuppgifter. Saker som jag alltid gjort förut och trivts med men som jag inte jag ska göra längre eftersom det är bestämt till några andra. Som sagt inget jag kan prata om här, men jag nämnde lite i bippo-gruppen som jag träffade i tisdagskväll, vi vände och vred lite på det och jag fick några råd faktiskt. Tänk vad vänner är underbart att ha! Nu känns det lite bättre faktiskt.

Men i övrigt…. Magont, diarré, feber, huvudvärk, trötthet, tårar, matt i kroppen, trött på att ringa runt och berätta DSC04499samma sak överallt, trött på att vara hungrig och inget jag äter får stanna kvar, önskan att kunna vara på jobbet samtidigt som jag inte tycker att jobbet är roligt längre – stänger in mig på kontoret och gråter ibland, skulle vilja städa här hemma men vet inte om jag orkar, skulle vilja ut och gå i det vackra vädret – sitta på en brygga vid en sjö.

Av alltihopa är det en sak som jag inte vill mer än allt annat. Och det är att sova bort tid. Jag orkar egentligen inte så mycket annat och det gör mig nästan desperat. Jag vill inte att allt förfaller. Jag vill ha kvar mitt liv, min glädje. Och de tankarna gör mig tröttare och mera ledsen och då sjunker jag mera. Det går kanske inte att förstå, men så är det.

4 tankar om “En dålig mage och lite andra fysiska och psykiska krämpor

  1. Katta skriver:

    Hallojs ! Har du tagit proverna och fått något besked än ? Ovissheten måste vara jobbig, att inte veta. En stor fet Kram !/Katta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s