Kantareller, Gabriella, höststorm och nosat på en neråtsväng

DSC03010Jag tror att det är över. Kanske. Har lite ont i magen i och för sig, men kanske det är nån form av träningsvärk. I går hade jag svårt att äta. Dagen innan hade jag vräkt i mig mat och äppelpaj… bara för att jag kunde äta. Hm, mitt matbeteende kanske inte är fullt normalt. Om ni inte tål rapporter kring det som kommer ut så kanske ni ska hoppa över meningen här nu. Idag hade det nämligen fast form, någorlunda i alla fall. Nu håller jag tummarna på att det får vara så och så håller jag tummarna på att alla provsvar ser bra ut. Jag tror ju det. Lika mycket som jag tror att jag mest är fjantig.

Jag har tagit sjukdag från jobbet även idag. Behöver nånslags mjukstart på nåt sätt. I helgen har ju Gabriella varit här – inga krångligheter alls utan allt har flutit på bra. Peter har varit hemma och kunnat hjälpa till om det behövts. Det har det inte, men han blir lite av Gabriellas idol när han ger sig iväg och plockar en hel kasse kantareller och sen även gör äppelpaj 🙂 Hm som sagt, det är då jag inte kan låta bli att äta…..

Efter att ha krupit upp i soffan med magvärk och nästan somnat åkte jag hem med Gabriella till sig. Allt flyter i sina vanliga rutiner, men när jag öppnade hennes garderob och så ett totalt kaos med knövliga kläder så kunde jag inte låta bli att ställa mig och sortera det där. Det tog en stund och när jag var klar så vände jag mig om och insåg att sängen behövde bäddas om också. Gabriella tyckte väl i och för sig att det var viktigast…. Själv muttrade jag lite om man inte kunde lösa det där på ett smidigare sätt så jag inte behövde göra det utan personalen istället. Jag ska säga det på ett vettigt sätt till fröken G. En anledning till att det är jag som gör det är för att hon tar med alla sina kissunderlägg hem till oss när hon ska vara här och då ska ju dom bäddas i så jag vet inte om personalen tycker att det är onödigt att de bäddar klart då. Och det kan jag ju hålla med om. Funderar därför på om hon kan ha en stor handduk i sängen istället när hon är hos oss. Oftast händer inga olyckor nuför tiden, men tyvärr ibland. Historien kring det där är en egen historia som jag inte orkar dra nu.

Nä däremot ska jag säga att KANSKE jag har varit och nosat lite på en neråtsväng, men hoppas att jag inte trillar dit. Jag är fruktansvärt trött, och ska ta det försiktigt och lugnt. Ofta håller jag mig uppe när G är i närheten och jag måsteDSC03078 ta hand om henne; jag skojar och busar och är den starkaste människa man kan tänka sig :-O Lite skrytigt kanske, men i alla fall. Idag ska jag följa med henne till vårdcentralen i staden. Hon vill helst att jag följer med, men personalen har sagt att dom kan om jag inte orkar. Kanske jag borde ha släppt taget där… Det var nog dumt att jag inte gjorde. Men nu har jag sagt ja och det är klart att jag fixar det.

Vädret tycker jag egentligen om. Det blåser nästan storm. Gula löv flyger omkring. Vattnet på sjön går i stora vågor. Det som gör allt jobbigt egentligen är att det är så jäkla kallt här inne. Dags att sätta på pelletsbrännaren tror jag.

Nu ska jag duscha varmt…..

4 tankar om “Kantareller, Gabriella, höststorm och nosat på en neråtsväng

 1. talfrida skriver:

  Jobbigt att du inte är riktigt bra i magen än. Jaa du, vad svårt det är att veta när och hur mycket man ska göra och när man ska låta andra göra. Ofta blir det ju att man göra bara för att man alltid gjort också, utan att tänka efter.
  Visst är det härligt med höststormar? Jag älskar det vädret 😀
  Kram och hoppas att du inte dippar för mycket nu hjärtat ❤

 2. Polär Marielle skriver:

  Precis! Man vet ju precis vad som brukar funka när man gör saker själv och man är så rädd att andra ska misslyckas… eftersom konsekvenserna blir så frätande i ens själ på nåt sätt.
  Kram på dig Talfrida. Hoppas du håller dig kvar i bloggvärlden.

 3. Maria Karlsson skriver:

  Åh vad är det där för mat? La nyss upp ett inlägg i in blogg att jag behövde matförslag och det där såg riktigt gott ut 😀

  • Polär Marielle skriver:

   Fläskfilé med sås och potatis. Lätt som en plätt! Kikade in i din blogg och där kan man ju hitta en hel del recept när man är hungrig 🙂 Välkommen hit förresten och hoppas du fortsätter läsa här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s