Ska jag?

Vet inte hur jag ska göra. Ska jag klä mig, åka dom många milen och vara Solen. Den jag vill vara. Eller ska jag bädda ner mig under täcket. Gosa med nån katt. Gråta nån skvätt. Ska jag vara stark, anstränga hjärnan tills den tar slut och krossas brutalt i väggen, eller ska jag vila? Hur länge då och varför och vad missar jag i livet? Och är det detsamma som att visa att jag inte klarar det som andra säger att jag inte ska göra? Kan dom stå där sen och säga: Det var ju det vi sa! Så nu ser du att du inte klarar det där och i fortsättningen får du göra sånt som är enkelt och lätt. Sånt jag egentligen tycker är mindre kul.
Glansdagarna varade inte länge, de var kul, det var underbart. Jag kom dit jag ville. Jag stod där och sa viktiga saker. Det kanske hugger hårt i någon, detta. Och livet består av andra saker. Jag ska gå ut och plocka in mina sommarblommor innan frosten kommer. Fast vad har det för betydelse?
Jag bor i ett hus med sjön utanför. Höstlöven faller. Allt är vackert. Det gör ont. Jag kan sitta på verandan som förr och tänka att jag är värd allt det här vackra.
Är jag det? Är jag värd detta?
I går var jag någon. Det var föreläsning på vuxenskolan och jag var den som fick credit för att jag dragit ihop allt. Ja det var nog så. En härlig tjej som föreläste. En stund funderade jag över om jag skulle göra samma sak. Ambassadör för Hjärnkoll, intervju i P4 som jag blivit tillfrågad om en gång i tiden, vara med i ett TV-program som Ann Heberlein ska hålla i. Skriva bok gör jag ju. Den är korrekturläst åt ena hållet nu och det är dags att rätta till det jag ska ändra på. Jag tycker om den. Det enda är att jag är rädd för mitt dåliga omdöme när det gäller konsekvenser. Så jag har tänkt att många ska få läsa den först och säga sitt om det.
Ja jag vet att jag är någon. Inte som andra. Inte som var och en. Jag vill inte och jag kan inte. Kanske är det därför jag lider. För att livet inte är som det borde. Jag vill det inte heller, men det är svårt att klara att vara mig. Det är bättre att gömma sig för gott. Stänga locket över brunnen…

2 tankar om “Ska jag?

  1. Katta skriver:

    Vad roligt att du fick cred för att du styrt upp allt. Sug åt dig. Ser fram emot att få läsa en bok skriven av dig. Jag är lite tom på ord just nu. Är också inne i en svacka. Bara att vänta och se om det blir långvarigt eller ej. Styrkekramar till dig♥från mig./Katta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s