Insikt och plan B

Jag tyckte inte om Eva Dahlgren då hon var populär. Jag var punkare då och lyssnade inte på sånt här ”trams”. Men nu är det faktiskt en hel del musik från de åren som jag har återupptäckt och tycker är bra.

DSC_3590Jag har väl på nåt sätt landat i det här nu. Att jag är hemma och sjukskriven. Att jag mår dåligt och måste varva ner. Jag har nästa vecka också. Sen får vi se. Men jag vill inte ha det så här. Jag vill inte komma för långt bort från den verklighet jag lever i annars. Jag har ju precis gjort en broschyr om hur handledningarna kommer att kunna se ut. Jag har skickat ut den, och så skulle jag ha hållt i en utbildningsdag i går egentligen – den blev inställd. Ja det går ju runt i huvudet på mig allt det där.

Men samtidigt så är det ju bara att inse att min läkare tyckte att jag skulle vara sjukskriven. Hon till och med bestämde att jag skulle vara det. Idag kanske intyget kommer i brevlådan. Ska bli intressant att se vad hon skrivit den här gången… nåt att bli förbannad på eller nåt som gör mig ledsen.

För övrigt har det varit ett jäkla dividerande kring dotterns hemkomst idag och en båtjävel (förlåt uttrycket) som ska upp ur sjön. Nu tror jag i alla fall att det har löst sig så att Peters mamma och sambo kommer och hjälper till i morgon och då dessutom har mat med sig hit sen. Jag vet inte vad Gabriella tycker eftersom hon har väldigt svårt för förändringar, men för min del är det en toppenlösning.

Jag minns inte riktigt vad jag har berättat om detta men det är alltså så att min man köpte en segelbåt för ett tag sen DSC_3536som nu ska upp ur vattnet. Det är inte det enklaste. Innan jag visste nåt om att den skulle upp så ville Gabriella komma hem till oss och jag sa ja. Min tanke var att OM Peter hade tänkt sig nåt annat så skulle jag trots min sjukdom klara henne själv. Vad jag inte hade tänkt var att han skulle behöva min hjälp utan att ens ha frågat mig. Och båten har jag sagt från början att det är hans business för jag ville inte ens ha nån segelbåt! Vi har två små båtar i våran lilla sjö där vi bor och ett hus som behöver renoveras på diverse ställen. Men men, han gör ju vad han vill för sina pengar (vi har inte gemensam ekonomi), så han köpte alltså denna båt.

Han behövde hjälp och hade bokat tid på söndagen med nån snubbe som skulle hjälpa till på nåt sätt (typ öppna grinden med nån nyckel/köra nån traktor… eller inte vet jag). Men innan dess så var han tvungen att åka med segelbåten till den brygga den skulle stå innan upptagningen. Detta skulle göras på fredagen precis samma tid som vi alltid hämtar Gabriella. Hon kunde faktiskt tänka sig att vänta en stund innan jag kom och hämtade henne, men jag tror ju inte för fem öre att det skulle handla om ”en stund” och vad betyder det uttrycket egentligen? Nej allt från en halvtimme till en och en halv timme möjligen. Och då skulle jag gå sönder inuti av nervpress.

Men vi hade alltså tur (eller vad man ska kalla det), för nu blir det alltså så att farmor med sambo-särbo hjälper till på lördagen och det funkar tydligen att det inte är på fredagen nu då som det var så tjurigt bestämt från början… Jaja, när allt är färdigt äter vi mat hos oss. Gabriella brukar älska farmors mat så det blir nog bra, men det som kan gå snett är ifall det drar upp på tiden så inte maten kan ätas när det är dags att äta enligt fröken Gs rutiner.

DSC_3576Man kan tro att hon är bortskämd och så eftersom saker måste ske enligt hennes rutiner, men så är det inte. Hon har autism och mår allra bäst av att det är på hennes sätt. Därmed mår jag också bäst av att det är på hennes sätt eftersom utbrott tar enormt mycket på min energi och det är onödigt. Efteråt får man sitta och gå igenom vad som hände och varför och hur det blev sen och vad man hade kunnat gjort istället…. Vad väljer man? Hon lär sig inte av misstagen, hon förstår inte straff och konsekvenser, hon tänker inte ut att hon ska explodera och hon blir väldigt ledsen efteråt.

Jaja, nu får vi se hur denna helg blir. Min mamma har faktiskt lovat att hjälpa till att handla om det behövs. Det är bra. Hon vet vad som gäller liksom. För det hör också till Gabriellas autism, att man har speciella svårigheter när det gäller smak och lukt och konsistens. Man kan inte köpa vilket bröd som helst, vilket pålägg som helst, vilken juice som helst och absolut inte Light-produkter! Lite så är vi väl till mans kanske… man har sina favoriter, men när det gäller henne är det omöjligt att göra kompromisser på det området…. Hm vår käre son är exakt likadan när det gäller det där, fast det är en annan historia.DSC_3577

Kära ni!
Mycket tänkande tar enormt mycket energi av mig nu när jag mår dåligt. Så jag orkar faktiskt inte skriva mer just nu. Jag vet att jag inte behöver – jag har uttömt mycket ändå. Men oavsett vad jag behöver eller inte, så är jag helt slut. Jag ska gå och duscha och sen ta kameran och gå runt huset och se om det finns nåt att plåta. Om det inte gör det så spelar det ingen roll.

Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s