Rutinsöndagen

Tack fina ni som läser och kommenterar. Och om ni läser men inte brukar kommentera så är jag glad för all input jag kan få, så jag önskar att ni kommenterar åtminstone detta.

Well well (som Sheldon säger…. 😉 ) Jag ska försöka koppla bort detta nu. Att jag inte får/ska ha utbildningen är en sekundär fråga i nuläget, även om jag har en massa material i datorn, på skrivbordet och i min väska som var tänkt till det och det gör förstås ont. Istället är det mailen i sig som gör ont. Hur det kan gå ut till andra utan att jag varit tillfrågad alls eller åtminstone informerad.

När det gäller illojalitet så är det mest själva tillvägagångssättet jag är arg och ledsen på. Jag vet inte men det känns nästan som att jag inte är så viktig. Jag är inte heller säker på vad jag ska säga till folk på jobbet när de senare kommer att fråga mig om min bortavaro. Det gör mig inte så mycket att dom vet att jag är bipolär, men att tala om det för alla och en var är inte så enkelt.

Nej som sagt nu har jag skrivit av mig och jag har meddelat min chef vad jag tycker. Det får räcka så nu.

I dag är det söndag och hemåkardag för Gabriella. Hela dagen ska gå på rutin och såna här söndagar tycker jag är jättejobbiga. Min mamma och jag har pratat om ifall hon ska handla men då bryts rutinen så jag vet inte om det är så mycket hjälp. Jag skulle önska att hon gärna tog bilen hit och lagade mat i stället. Vi bor ganska långt bort från henne nuförtiden så det gör hon ju inte.

Jag minns när vi flyttade hit så sa min pappa nåt om att ”Hur ska det gå nu när du behöver hjälp, ska mamma åka ända ut till er när du ringer”. Det var inte vad jag ville höra just då, utan tyckte väl att vi skulle klara oss själva minsann. Det har vi ju gjort. Det är inte ofta hon har behövt åka hit, men det har varit tufft för mig. När jag mått riktigt dåligt har jag i alla fall varit tvungen att ta hand om saker och ting här hemma.

Nu är det dags att köra igång med rutin-söndag!

Kram!

12 tankar om “Rutinsöndagen

 1. isabella skriver:

  Jag är sjukskriven på halvtid. Innan jag blev sjuk hade jag ett stort ansvarsområde på arbetet. Jag blev faktiskt tillfrågad om jag ville ha kvar det, men så länge jag är sjukskriven vill jag faktiskt inte ha det. Det kändes skönt att bli tillfrågad och att det inte bara togs för givet. Vilket i ditt fall inte gjordes.

  Sköt om dig-

 2. Liselotte skriver:

  Jag har läst och blivit såväl arg som ledsen när jag tänkt på hur du blivit behandlad. Ringde upp en fin vän som är Ombudsman och berättade. Hon tycker absolut att du ska ta hjälp av facket. För det är precis som någon innan här också nämnt, tillvägagångssättet som är bedrövligt! Men jag tycker att du verkar vara en stark person som står upp för dig och det blir jag mkt berörd av. Jag lever själv med att bara tre av mina vänner vet om att jag är bipolär. Jag vågar inte säga ngt på jobbet. Innan jag brände ut mig så hade jag en ledande position och satt med på ledningsmöten. Där kunde andra chefer ibland uttrycka sig nedlåtande om anställda som hade ngn psykiskdiagnos. Därför så tycker jag att det känns fint att få läsa om hur du hanterar bland annat den biten. Nu hoppas jag att allt ordnar sig på bästa sätt för dig! Kramar i massor<3

  • Polär Marielle skriver:

   Ååååh! ❤ ❤ ❤ Vad gulligt att du pratade med ombudsmannen också! Jag ska spara det i huvudet och funderar återigen om jag ska kolla med facket bara för att få råd och få höra vad som är okej liksom. Om detta handlar om att jag har en psykisk sjukdom så kommer jag inte ge mig, ingen ska få behandla mig sämre på grund av det!
   Kram och tack så hemskt mycket!

 3. talfrida skriver:

  Jodå, jag läser för det mesta här, men har inte kommenterat så mycket på nåns blogg på sistone. Jag har tappat lite av orken just nu. Förstår att du är ledsen, arg och besviken och nej, jag har lite svårt att tro att det är ok att maila alla om din sjukskrivning. Jag tycker väl som du att hon borde tagit en diskussion med dig först och kommit överens. Kram på dig och hoppas att dagen flöt på trots allt ❤

  • Polär Marielle skriver:

   Ja dagen gick bra. Förutom att min man hade trott att jag skulle ha gjort chokladfromage när han kom hem!!! Gissa om han fick sig en näsbränna!
   Jag har förstått att du har det jobbigt. Så vi är två, om det nu kan vara till tröst… :-/
   Många många kramar, tycker om dig ❤

 4. S skriver:

  Jag håller verkligen tummarna för att det ska lösa sig det här med jobbet, så du får må bättre och kan känna dig uppskattad igen och inte åsidosatt på lösa grunder.

  Du måste verkligen ha varit tuff som skött så mycket när det gäller familjen trots att du haft dina egna problem, det är du värd en stor guldstjärna för!

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s