Nu är jag slut

DSC_3387I går dammsög jag hela nedervåningen. Det brukar ta en timme. Igår tog det tre… Jag tog pauser och vilade. Idag har Peter och jag plockstädat. Jag har bäddat fint, torkat bort spindelnät i fönstren, bytt handdukar, torkat av bänk i köket. Och diskat. Det var inte mycket och det som var viktigast var kaffebryggaren egentligen. Man kan kanske undra vad som var över till Peter… Mmm det kan man nog undra. Han slängde i alla fall ut en trasig kontorsstol på gården :-/

Klockan 14 ungefär ringde min chef och hade åkt lite vilse i samhället, men sen kom hon rätt. Peter åkte till staden för att handla och hämta Gabriella. Min chef (vi kan kalla henne för Hanna) och jag fikade och pratade kring mina arbetsuppgifter. När jag var uppskruvad så …. ja jag vet inte vad jag ska skriva. Men jag har liksom en tendens att krångla till livet för mig själv. Jag är fortfarande oense med henne kring hur hon skötte att hon plockade bort en arbetsuppgift för mig som jag tycker mycket om. Det svider i mig och det kommer det att göra även fortsättningsvis. Men hon tycker att det viktigaste just nu är att jag kommer tillbaka och inte tar för mycket utan kan jobba utan att jag stupar igen. Hon vill så väl och självklart har jag jobbet kvar när jag kommer tillbaka.

Jag är ledsen över alltihopa och höll på att börja gråta. Jag tror hon såg det och det vore bra. Det här är svårt. Allt det DSC_3405som jag älskar och som jag skulle ha gjort nu när jag är borta, det måste självklart flyttas fram. Enligt henne är det ingen brådska. En del av det kan vänta till våren. Då hade jag lust att skrika, för så vill jag inte ha det. I min hjärna skulle jag till och med jobba över för att hinna i fatt. Men jag vet att min hjärna har fel, för det är ju tvärtom. Jag ska ta det lugnt så jag kan fortsätta att jobba, inte krascha igen.

Och jag måste inse att kraschen till viss del faktiskt hade med jobbet att göra…..

När jag kommer tillbaka så är ett stort steg faktiskt just att gå in genom dörren och träffa arbetskamraterna. Det kan låta som lättare än att jobba med arbetsuppgifter. Men det är alltså tvärtom. Vi pratade om det. Och på nåt sätt måste det göras. Jag måste gå in genom den där jävla dörren och säga hej, le, ta lite kaffe och sätta mig vid bordet. Det svåra är…. kommer de att fråga hur jag mår eller inte? Jag skulle önska att inte läget är så spänt utan att de faktiskt ”ser” att det är just jag som kommer och att de frågar hur jag mår. Jag skulle vilja det. Det kan vara svårt för dom, men det behöver inte innebära att jag lägger fram nån lång novell om mina veckor hemma, eller att de måste bli nånslags terapeuter för mig. Nej, jag vill bara att dom inte låtsas. Att det faktiskt är ”Marielle-som-har-varit-hemma-och-sjuk” i några veckor. Inget annat.

DSC_3399Min chef och jag gick lite husesyn. All röra fick liksom befinna sig där. Det var skönt. Jag tror att vi hade gjort ett lagom jobb, Peter och jag.

Nu är jag trött. Jag är helt jävla färdig. Slut. Det här var jobbigt. Spänt. Nu ska jag ha helgen att hämta mig på och sen har jag även nästa vecka som sjukskriven. Just nu är det omöjligt att jobba. Omöjligt att anstränga mig nåt överhuvudtaget.

Nu tror jag att dom kommer. Min dotter och min man.

Ha en trevlig helg. Stora kramar!

Kanske ni tycker att det är mycket höstbilder från båten, men jag har så många såna just från Oktober så jag vill använda färdigt dom jag har. Sen rör jag ju ihop saker ibland så möjligt att en del bilder kan återkomma flera gånger 😀

2 tankar om “Nu är jag slut

  1. Bellan skriver:

    Jag önskar jag kunde göra något för att du skulle må bättre! ❤
    Skickar iaf en massa kramar till dig ❤

    //Bellan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s