Annorlunda helg? Nej.

Jag tänkte skriva ”Morgon i Huset”, men det skulle bli lite fel för klockan är 12 mitt på dagen. Jag sov länge i soffan som jag brukar sova i när G är här. Trängdes med en av katterna. Helt otroligt vad en katt kan ta mycket plats!!!

Jag är väldigt trött inuti och dessvärre känns det som nånslags övergiven hopplöshet. Peter förstår inte att jag skulle behövt att denna helg är annorlunda. Han tar inte över. Jag tror att han lever ett liv där han inte fattar riktigt att jag har gjort liksom uppoffringar. Att jag har gjort saker som inneburit att jag förändrat i mitt liv för att någon annan ska ha sitt liv fungerande. Ja alltså G menar jag.

Fast jag kanske inte ska klaga för han diskade igår kväll. Efter maten satte jag mig i soffan i vardagsrummet, drog en filt över mig, hade hämtat en sobrilkarta och två glas vatten och bara grät. Paniken satte in i mig och det är så otäckt när det blir så där. Så han diskade.

På kvällen senare så tittade vi på film. Gabriella hade köpt Törnrosa på dvd som hon hade med sig. Jag tyckte att den var jättebra. Malificent tror jag den heter egentligen och med Angelina Jolie i huvudrollen som den onda fén. Se den! För några veckor sen såg G och jag ”Snow White and the huntsmen” hemma hos henne. Den var också jättebra men Törnrosa var bättre tycker jag.

Peter hade köpt Champagne och två alkoholfria cider till G och mig. Jag smakade faktiskt ett glas champagne och det var riktigt gott. Trots sobril funkade det. Det är ju inte bara pga blandningen med tabletter och alkohol jag inte dricker längre. Jag har självmedicinerat under årens lopp och när jag hade en vecka sommaren 2010 som jag drack i princip dygnet runt, bestämde jag mig för att det fick bli totaly zero. Jag har aldrig ångrat beslutet och det har funkat bra. Peter har tyvärr svårare att acceptera mitt beslut, men det är väl sånt jag måste stå ut med antar jag. När andra frågar säger jag ibland som det är (beroende på vem som frågar). Men egentligen så är det ju så att ingen annnan har med det att göra. Bara grejen i detta samhälle att det höjs på ögonbrynen och frågas varför, är iditotiskt dum egentligen. Men men… om man är nykterist så är man antingen nykter Alkoholist eller religiös och då är man en stelbent tråkmåns. Det är jag inte. Jag ser mig inte som en sån och är ingen sån.

Hallå total urspårning!

Idag ska vi väl gå till djurgravarna och tända ljus. Jag borde ha tittat till dom och kanske städat lite innan G kom men jag orkar inte bry mig. Och det är såna grejer som kanske Peter borde ha gjort. Jag vet inte.

Jag måste ta en stund i taget. I morgon antar jag att det är jag som vanligt som ska skjutsa hem Gabriella. Det är ju liksom rutin på det där. Vi har aldrig gjort på nåt annat sätt så jag vet inte om det skulle funka heller. Eller det kanske det skulle göra fast bli mer ansträngande och ”fel”. Jag vill inte vara med om det. Så det är likabra att jag stänger av inuti mig och följer alla rutiner.

Nu är det hårkamning och i kväll ska jag hjälpa henne att knåda in mjällschampo.

Vad blev annorlunda denna helg egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s