Rädd

Vet ni… att jag är rädd. På torsdag har min chef telefontid med min läkare. Först ville min chef få följa med på möte med läkaren, men sen stämde inte dagar och tider så vi fick inte ihop det. Då frågade hon mig om hon fick ringa. Jag mådde väldigt dåligt just då och sa ja. Sen mejlade jag min läkare också och talade om att det var ok att de pratade med varann. Så nu har dom en telefontid inbokad.

Och jag är så rädd. Vad fan har jag gjort? Hur i helvete kunde jag gå med på nåt så dumt? I min hjärna går jag igenom olika alternativ om vad de kan komma fram till…

Och svaret är så självklart. Klart att de kommer att bestämma att chefen ska vara med och bestämma allt jag ska göra. Klart att de bestämmer sig för att jag måste begränsas. Det skulle ju till och med kunna vara så att de bestämmer andra arbetsuppgifter för mig.

Fast för typ nån månad sen skrev jag ihop ett långt brev till facket om såna saker. Jag kan ta kontakt med dom igen, men…. nu har jag ju gett tillåtelse att chefen ska ha kontakt med läkaren.

Jag funderar så det knakar. Min chef vill att jag ska ha det så bra som möjligt säger hon. Hon vill veta hur man ska kunna göra det bra för mig på jobbet.

Jag vet inte vad det innebär egentligen. Vad kan det innebära?

Det känns som om allt dom hittar på istället skulle göra det sämre. Jag vill nog bara en sak. Bli respekterad som specialpedagog och inget annat.

Vad jag vill ha hjälp och stöd med för att jag är bipolär… vet jag inte. Jag har ju redan lite stöttning med det där. Jag behöver inte mer.

Varför sa jag ja då? Jag var egentligen väldigt sjuk och jag ville nog ha all hjälp jag kunde få just då. Just då.

6 tankar om “Rädd

 1. TereseS skriver:

  Kära vännen, det är just dessa tankar som äter upp en på insidan. Jag vet precis hur svårt det är att släppa tagen om kontrollen.
  Om jag får ge dig ett tips så prata med din chef om att de inte får ta några beslut kring dina uppgifter utan dig! Är det ens lagstadgad att en läkare och chef får bestämma bakom din rygg?

  Hälsningar från soliga Växjö (vi kanske lyckas få till en till sol timma innan månaden är slut 😉

  • Polär Marielle skriver:

   Jag har kontakt med facket kring annat så jag kopplar in dom på momangen om allt känns fel. Jag vet inte hur lagen ser ut. Nej dom borde väl inte kunna bestämma va?
   Jag har avstämningsmöte med min chef på måndag.
   Kramar från Marielle som sitter med mörker ute och inne …

 2. Sofia Finnved skriver:

  Hej på dig! Jag tror kanske inte att de vill bestämma någonting, utan din chef kanske vill veta lite mer? Jag känner ju inte alls din chef i och för sig, men som det känns när jag läser behöver det inte vara någon ”omyndigförklaring”. Det känns konstigt om de ens hade kunnat ta ett beslut utan att dra in dig, bara för att du gett dem tillstånd att PRATA med varandra. Skickar en kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s