What if I be wrong

DSC_0580Tänk om jag har fel… men jag tror att jag är i ”normaltillstånd”. Jag hoppas det. Att jag inte är på väg för mycket upp i falsett. Jag ska balansera här ett tag och vad som händer sen det tar vi då. Jag ska fråga min läkare på onsdag om man kan sätta in några åtgärder på nåt vis när jag börjar dra iväg åt det maniska hållet, så jag slipper göra bort mig, slipper göra saker som får så inåt helsike dumma konsekvenser.

Här sitter jag till exempel med 1400 kronor som ska räcka till bensin, mat och julklappar… hur går detta ihop? Och hur är man funtad när man förköper sig totalt genom att köpa fikabröd i mängder och räkmackor och massor av godis? Det är riktigt riktigt pinsamt.

Peter och jag brukar skoja om att jag har en bordell i staden… 😀 Våran humor är väl lite knäpp kanske, men jag får väl åka dit och fixa pengar på nåt vis… :-/

Problem är till för att lösas och kanske chefen och jag kan komma överens ändå. Jag ska träffa min läkare på onsdag och min chef på torsdag. Vi ska gå igenom punkter om vad jag behöver och vad som kan revideras av det vi kom överens om för flera år sedan.

I helgen som var, hade vi Gabriella här. Hon och Peter blev jätteosams flera gånger. Jag fick medla DSC_0582eller vara tolk mellan dom. Det är ingen ny företeelse men jag tycker han borde lära sig nån gång hur hon fungerar och tänker…. morr!

Fast det är väl bara att inse att han inte förstår det jag förstår av hennes tänkande. Jag tror även att han är stressad och trött när det gäller hans eget jobb och då går det ut även över henne.

Ibland tänker jag sånt som många mammor till barn, tonåringar, vuxna med funktionsnedsättningar och kanske speciellt autism; att man aldrig kan dö. Inte så att man ska önska att man dör utan mera som en slags långtidstanke… Vem tar över liksom? Vem kommer att förstå på det sätt som jag gör? Vem kommer att föra hennes talan, skydda henne och bereda vägen för henne?

När jag är allra längst nere i depressionen så tänker jag inte så. Då tänker jag att livet för mig är så fruktansvärt så en lösning kan vara att jag tas bort, eller tar bort mig. Sånt här får man inte skriva om, men nu har jag börjat. Jag är en hemsk mamma. Egoistisk utifrån andra människors sätt att se på det. Men då vet man inte. Då har man aldrig varit där.

Jag kan tänka att andra kommer att fortsätta min kamp. Jag är fruktansvärt trött. Så trött att jag verkligen inte orkar.

DSC_0596Och när jag tänker tanken att jag måste fortsätta. För att det inte finns någon annan (förlåt gode gud!). Då blir jag så trött. Jag tänker mig själv som ett redskap, en sak som måste finnas kvar. Alltid. Det är en hemsk känsla.

What if I be wrong…. När jag mår så där fruktansvärt dåligt så orkar jag inte tänka. Jag lever i ett diffust töcken utan tid.

I morgon ska jag ut och äta ihop med mina gamla arbetskamrater från ”förr” innan vi blev omorganiserade. Jag fick det ganska bra ett tag och sen bytte jag gäng igen och ja… nu är det som det är och svårt att ändra på. Några har slutat, gått i pension eller bytt jobb och några jobbar kvar fast i andra konstellationer. Det ska bli kul att träffas igen och jag ska sova över hos en av dom; hon är också specialpedagog.

Peter och jag har diskuterat detta. Såna här tillfällen kan vara sådant som får mig att ”dra iväg”. Men jag kan inte låta min bipolära diagnos överskugga sånt jag tycker om. Därför har jag försökt lära mig att prioritera nu under hösten. På torsdag ska vi ha julbord men det prioriterar jag bort.

Vi får se hur det går. Klart det går bra 🙂 Snart väntar julen och jag vill ha den utan skov detta år. Nu får det räcka.

Kram!

DSC_0603

4 tankar om “What if I be wrong

  1. Tina skriver:

    Hoppas verkligen att du får en lugn och fin jul utan skov och annat som ställer till det ❤ kramar

  2. Maria E skriver:

    Ha en fin dag ❤ kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s