Mot julen!

DSC_3601Vi går med stormsteg mot julafton. Jag har plockat fram lite julsaker och strukit dukar. En del julsaker som jag brukar ha framme hittar jag inte. Det kan hända att jag slängde in dom i garderoben före granen och då ligger ju den ivägen. Orkar inte dra ut den för att kolla. Det får vara så här. Jag känner mig inte stressad. Än. Det kanske kommer. Eftersom jag inte har några pengar så kan jag inte handla julklappar än. Det får bli den 20:e när sjukersättningen kommer. Och inget stort. Det är svårt för mig. När jag väl sätter igång att handla kan det gå helt överstyr och jag köper hur mycket som helst….

I torsdags hade vi återträff på psykiatrin med bipolärgruppen, det var jättetrevligt. Vi har alltid så mycket att prata om. Den här gången var ju även personalen som höll i kursen vi gick i våras, med. Det var så trevligt att träffa dom igen.

På tal om psykiatrin så har jag ännu inte hört nåt ifrån min kurator. Min läkare och jag pratade ju om att jag kunde behöva ha samtal igen. Jag har varit rädd att hon tyckte att det blev jobbigt och fick någon slags avog inställning till mig i våras. Kanske hon inte vill träffa mig igen. Men då kunde ju min läkare höra av sig och säga att jag får träffa nån annan eller hur?

Jag har gjort en slags tankekarta om hur tiden efter våra sista träffar i våras, sett ut. Den blev verkligen inte rak och enkel. Jag hoppas att jag klarar att ta upp den med henne. Det jag känner att jag skulle behöva jobba mest med nu är mina paranoida känslor. Det kanske inte går att förändra, men det kan vara bra att få prata om i alla fall.DSC_3581

Igår körde Andreas upp. Det gick inget bra. Han tappade fokus, sa han. Stress och nervositet. Inget konstigt alls, så kan det ju gå. Men nu försöker jag bearbeta honom att låta det gå ett tag till nästa gång och däremellan övningsköra mycket istället. Det är svårt att försöka övertala den där herrn….

Gabriella har handlat massor av julklappar till djuren och skrivit en lång och detaljerad önskelista till oss. Man kan se det på många sätt och en del föräldrar kanske skulle tycka att det var jobbigt, nästintill ouppfostrat eller odrägligt att göra så. När hon var liten och fick paket kunde hon bli jättearg om det inte var dom saker i som hon önskat sig. Men detta är inte konstigt alls när man har autism. Det handlar om föreställningsförmåga. Först när hon var riktigt liten och fick paket så kunde hon inte föreställa sig att det var något innanför pappret överhuvudtaget. Så hon satt där med sina paket medans kusinerna slet upp sitt och blev glada. Så smångingom kunde hon ändå tänka att det var något innanför pappret men att det skulle vara något annat än det hon tänkt förstod hon inte, vilket innebar att hon blev jättearg. Efter det lärde hon sig att skriva önskelistor. Mormor gjorde dockor som var som Gabriella ville ha dom. Till exempel en John Blund, eller tomtebarnen med sina röda mössor. Därmed var jularna överstökade och hon var nöjd och glad. Och det är väl det som är huvudsaken med jul; glada barn? Sen har hon varit underbar på att köpa julklappar till oss andra. Hon är väldigt omtänksam och funderar ut vad vi behöver och blir glada över.

Våra jular brukar präglas av julklappsöppning med våra djur; katterna och kaninen samt julbord med farmor och DSC_3599hennes man. Sen blir det julklappsöppning en gång till och då får farmors  hund vara med 🙂

Jag brukar må väldigt dåligt inför jul och även under jul. Det är en period som inte direkt är gjord för mig… Gabriellas besök hos oss och hämtande och lämnande i hennes stuga är ganska rörigt och hon mår själv rätt så dåligt av det. I år har vi  ju dessutom tänkt åka med Andreas till Luleå. Det krånglar till det hela eftersom han ska jobba redan vecka 2. Inte nåt ordinarie utan som jour, vilket innebär att han kan bli utringd när som helst. Han gillar nog egentligen inte att vi är hemma hos honom just då, men vad ska vi göra…. Gabriella orkar inte åka hem till sig dagen efter nyårsafton och sen kommer ju helgen och vecka 2 på direkten. Ett annat problem är våra djur. Mormor har sagt ja till att passa kaninen, men katterna vet jag inte riktigt hur vi ska göra med.

Igår kväll fick jag så fruktansvärt ont i magen. Det var det jävligaste. Jag trodde nästan att jag skulle behöva till akuten. Men jag somnade ändå okej tid på natten och idag är det mycket bättre. Förkylning istället och lite feber tror jag.

Så nu ska vi se om jag kan komma igång här.DSC_3614

Kram på er!

2 tankar om “Mot julen!

  1. Katta skriver:

    Hoppas du slipper må dåligt i Jul. Kram/Katta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s