Lite uppdatering

Världen är full av frost och is. Det är vackert när det glittrar, men isen är förrädisk. Jag behöver ju inte åka till jobbet, men ändock in till staden. Av alltihopa är vår garageuppfart det allra värsta. Den lutar rakt ner mot vår sjö fast man svänger ut på en väg strax innan. Men ändå! Det första året hade vi parkerat bilen rakt framför uppfarten och haft i handbromsen. Jag minns inte vem av oss som satt bakom ratten (jag tror att det var jag) och så började bilen glida. Fy fadderuttan vad läskigt! Nu parkerar vi inte där längre, men läskigt är det ändå när man ska ner på vägen. Man får liksom åka vid sidan om uppfarten så man hamnar ute på grannarnas äng. Jag tycker att det är läskigt att sitta i en bil som bara glider. Förra året var en kompis till Peter här. När han körde ner så åkte bilen runt ett helt varv längst ner. Han tyckte att det var skitkul…. Den humorn har liksom inte riktigt jag…

Andreas har kommit hem. Peter var och hämtade honom i storstaden natten mellan fredag och lördag. Jag har lite svårt att tygla min glädje…. 😀 Nu ska han ju vara här ett tag så lite leva i lugnet får det bli. Igår pratade vi om hans säng, han tycker att det är så skönt med sin säng här hemma och så beskrev han lite hur det ser ut däruppe…. Och jag önskar vid Gud att det inte är lika jävligt som hemma hos Julle.

För er som är nya så är Julle en kille med Asperger som har bott en del hos oss under årens lopp. Jag kallar honom för vårt extrabarn eftersom det är så det känns. Han är 26 år (ett år äldre än våran Gabriella) och flyttade till eget strax före henne. Nu för tiden har han ingen hjälp alls typ boendestöd osv. Jag har inte fått hälsa på hos honom förut, men för nån månad sen så gjorde jag det i alla fall. Det var ingen rolig syn. Nästan i klass med sanitär olägenhet. Ja killar kan ha svårt med sånt där att hålla ordning och rent kanske. Men nån gräns måste ju finnas. Så nu hoppas jag så jag nästan får panik bara av att tänka tanken på hur det kan se ut i Luleå där Andreas bor…

Nu ska vi ta och återvända till mitt jobb lite. I torsdags hade jag en jättetrevlig förmiddag med handledning hos en personalgrupp. Det är så kul när dom är engagerade och allt flyter på i en egen ström på nåt sätt. De vill absolut fortsätta nästa år också, men allt hänger på deras chef och PENGAR förstås. De ska ju vara borta från verksamheten vilket kostar samt vikarier som ska in i stället. En kostnad som både jag och dom tycker är ingenting i jämförelse med vad dom liksom får för pengarna i form av kunskap. Men men, nu är det bara att hålla tummarna.

Sen åkte jag till kontoret i storstaden och käkade mat ihop med mina arbetskamrater där. Vi skulle lämna en blomma till våran närmsta chef. Jag märkte genast att nånting var konstigt. Vi är två specialpedagoger på mitt jobb och det ska anställas en tredje. Eftersom jag har varit vad man kallar för yrkesföreträdare för oss så skulle jag ha varit med på intervjuerna. Det är dessutom så att den nya ska göra samma arbetsuppgifter som jag, men inte som den andra för hon gör annat. Chefen och jag pratade i början av veckan om att det skulle vara hon och jag som skulle göra intervjuerna. Jag tyckte det kändes lite nervöst (fast det sa jag inte till nån förstås), jag har aldrig varit med och intervjuat förut. Jo en gång förresten men då var vi ganske många.

Jag hade tänkt att skriva en hel lång berättelse här om vad som hände, men det blir för utlämnande, så jag gör inte det. Det var i alla fall saker som gjorde mig ledsen och kände mig utmanövrerad igen. Åter en sån sak att chefen säger att jag ska göra nåt och huxflux är det nån annan utan att någon ens har berättat eller diskuterat med mig om det. Jag har varit så ledsen. Arbetsuppgiften kan kvitta men det är sättet som känns som att jag inte betyder ett jävla dyft.

Nej nu är det lite rörigt här runt bordet. Får skriva mer annan gång. Kram på er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s