Ett liv innanför rutorna

Frihet kan vara att leva innanför ”rutorna”. Innanför Gabriellas bildscheman när hon var liten. Ruta efter ruta som bildade en helhet hon aldrig såg. Hon såg detaljer och därmed var varje ruta viktig.

Det var vi andra som såg helheten. Resultatet av detaljerna. En del förstod inte hur viktiga de där rutorna var. Bilderna på varje sak hon skulle göra tills det nådde ett mål. En väg till sitt slut.

Frihet kan vara att leva innanför rutorna. Även för mig. Innanför varje punktlista. Innanför alla rutiner. Målet är att må bättre. Att göra livet kontrollerbart igen.

Listor, rutiner, klockslag, scheman, alarm…

Jag visste inte att det var så viktigt för mig också. När Gabriella flyttade hemifrån kände jag mig allergisk mot rutiner. Nu vet jag att även jag måste ha det så där. Tyvärr. Men det är även positivt.

2015 är ett år då jag ska försöka leva innanför rutorna. För det ska ge mig en frihet att må bra.

  • ——–
  • ——–
  • ——-
  • Mål/Frihet -> Självständighet -> Livskvalitet

071Jag har lagt till hur dagar ska se ut när jag åker hem till G med henne. Jag har även ett schema mera konkret vad jag ska göra varje dag; typ vilken dag jag ska byta handdukar m.m. Jag har listor på kylskåpet samt ett med arbetstider som mera är meddelande till Peter egentligen. Alarm på mobilen förstås, även när det gäller övergångar på jobbet, men mest för mina mediciner. Rutiner när det gäller disk och tvätt gör att det blir greppbart med början och slut. Mat, träning, simning, sömn…. Det kanske låter svårt och besvärligt. Men det är min enda räddning. Det är inte svårt. Det handlar bara om att bestämma sig.

Men men… än är det inte 2015 så jag kan sitta här och mölja i mig chokladpraliner 😀

Vi lämnade hem Gabriella igår. Det blev en speciell historia. Jag skriver nog ett extra inlägg om det senare eller i morrn.

Jag har även tagit ett beslut som jag kan skriva om senare.

Men just nu vill jag sitta här och känna mig nöjd över att 2015 ska bli ett år innanför rutorna, vilket även kommer att ge frihet faktiskt.

Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s