Nyårsinlägg

Nån slags summering och funderingar kring det kommande året brukar ju vara tradition i de flesta bloggar. Det kanske kommer här också, men just nu blir det ett vardagsinlägg.

Gabriella har varit hemma hos sig några dagar men nu är hon här igen. Visserligen fick vi tid att umgås med Andreas, men för övrigt känns det inte som att hon har varit borta. Dvs nån återhämtning blev det inte direkt för min del. Däremot tror jag att det blev en välbehövlig paus för henne. Det är skönt att veta nu för tiden att hon tycker om sitt hem. Hon kan göra som hon vill, i sin egen takt och slipper andra människor precis inpå sig. Den personal som hon haft så väldigt svårt för, jobbar inte med henne längre utan har andra arbetsuppgifter med de andra ”brukarna”. Jag är glad för bådas skull att det löste sig på det sättet. Samtidigt tycker jag att det är lite vemodigt på nåt sätt att de inte kunde arbeta sig igenom konflikterna, lära sig av misstagen och komma närmre varandra. Fast det var nog faktiskt omöjligt så varför tära på varandra och kämpa i motvind.

I alla fall hämtades Gabriella igår. Andreas och jag åkte till mitt jobbgym, dvs ett gym som jag har tillgång till via jobbet, på förmiddagen. Det var skönt att få ur sig lite, få kämpa lite. Lite strul med mitt nya kort för att ta mig in i lokalerna, så jag fick gå till personalstaben och få det ordnat, men sen gick det bra. Och i omklädningsrummet hängde mitt hänglås kvar i ett av skåpen. Det har hängt där sen jag tränade sist och det var i början på december. 😀 Skönt att det kom tillrätta, jag har väl inte direkt superengagerat mig i att leta men jag har ändå undrat vart det var. Tur jag tog med mig nyckeln i alla fall 🙂

Vi delade på en pizza till lunch och så åkte vi hem. Jag var så otroligt trött så jag bäddade i soffan och slocknade bums. Vaknade av att nån galning tutade utanför huset. Ja galningen var Peter som hämtat Gabriella och ville att jag skulle flytta på bilen som jag parkerat tokigt. Han behövde byta ut sitt däck som det blivit punka på och som vi lämnat in dagen före, så han behövde stå där jag stod.

Upp ur  min skönhetssömn och på med ytterkläder för att flytta bil och hjälpa Gabriella in medans Peter tog alla grejer. Sen skulle allt plockas upp på sina platser här hemma och Gabriella och Peter skulle äta. Peter gjorde raggmunk med fläsk och vi andra kunde ju inte låta bli så det slutade med att alla satt runt bordet och käkade raggmunk.

Igår kollade vi TV och sen somnade jag skönt på soffan igen. Idag har jag vaknat dunderförkyld 😦 Andreas och Peter ska använda dagen till att packa. Andreas har fått en HiFi-möbel som ska in i bilen. Väglaget kan vara dåligt så de får starta tidigt i morrn bitti. Det blir jobbigt för G men hon får en extra stilnoct av mig ifall hon inte klarar att somna om. Det är nog ingen höjdare om personalen får reda på, men jag har ”på fötterna” så jag kan förklara och försvara.

Ja och som sagt snart börjar ett nytt år. Jag hoppas det blir ett bra år. Som det känns nu är det inte nödvändigt med nån summering, så jag säger så här:

Jag önskar att 2015 blir ett år då jag så mycket som möjligt kan leva ”innanför rutorna” dvs följa rutiner. Jag vill även fortsätta kämpa för att se en dag i taget och inte ha för stora förväntningar på mig själv; kunna säga nej till saker om jag inte orkar. Jag hoppas att jag kan fortsätta träna på gymmet, simma och kanske komma ut mer på promenader igen. Jag ska sköta min medicinering bättre. Jag hoppas på mer ordning och reda när det gäller jobbet. Och förstås färre skov eller åtminstone mildare skov. Att allt flyter bra när det gäller mina barn är ju viktigt förstås, och alla andra runtomkring mig ❤

Kram på er och GOTT NYTT ÅR!

16 tankar om “Nyårsinlägg

 1. Cecilia skriver:

  Gott nytt år, min summering är att 2014 började sämre än det slutade och jag försöker vara nöjd med det lilla
  Kram

 2. isabella skriver:

  Har inte kommenterat på ett tag. Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

 3. Ann-Britt skriver:

  Önskar dig ett Gott Nytt År Ett 2015 som kommer att bli till ett fint år för dig och din familj!

 4. Eva sk skriver:

  God fortsättning och Gott nytt år
  Kram från norr

 5. Stina skriver:

  Önskar dig och de dina ett gott nytt år =)

 6. S skriver:

  Önskar dig och din familj ett riktigt gott nytt år!

  Hoppas du får ”leva innanför rutorna” så mycket som möjligt så du kan känna ordning på tillvaron, att sjukdomen håller tyst och att livet är snällt mot dig.

  Kram! ❤

 7. Emma skriver:

  Det var bra nyårslöften! Jag tränar också på att säga nej till saker om jag inte orkar och ta en dag i taget. Gott Nytt År så här lite i efterskott 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s