Lördag

Kom och titta, sa Peter. Det är magiskt. Jag stack ut huvudet. Himlen var mörkblå och solen stack fram. Snösjok lossnade från träden och dalade ner. Det var vackert. Det var verkligen magiskt. Men det varade bara en kort kort stund. Snön dalar fortfarande från trädgrenarna, men den blåa himlen och ljuset från solen är borta. Allt är grått. Peter går sin dagliga promenad. Antagligen runt sjön. Det är ungefär en mil. Jag sitter här i nattlinne. Det är lördag. Gabriella ska inte komma till oss den här helgen heller. Jag vill ha den stilla och lugn. En helg för mig. Inget bilande nånstans och inget nystande av konflikter i telefonen. Jag vill inte att någon underbar tjej som jag känner, ska ringa och gråta om något. Snälla gode gud, låt mig få en helg i stillhet och harmoni.

Sånt brukar inte bli som man tänkt… det brukar hända nåt…. 😦

Att leva i nuet är en önskan jag ofta har. Jag vill spara mitt nu i en liten ask. Jag tänker på att det nu har gått så lång tid sen min sjuktid i höstas. Jag lever än. Livet fräser iväg i ilfart ibland. Men detta är en dag för mig.

 

4 tankar om “Lördag

 1. S skriver:

  Jag hoppas att du verkligen fick din dag för dig själv!!
  Det är lätt att bli en problemlösare, eller allmän lyssnare för andra, och det finns en lockelse i det också, att känna sig behövd och nyttig. Inte behöver det vara något fel heller, så länge man tar sig de där egna dagarna också. Balansen…

  Stor kram ❤

  • Polär Marielle skriver:

   Ja faktiskt blev det en egen dag. Jag scrappade på eftermiddan. Bara sådär lekte liksom. Provade acrylfärger. Det blev ett väldigt fult litet kort där det står lycka till och grattis. Min mamma har nämligen skaffat sig en mobiltelefon. Det trodde vi ju aldrig!
   Mest var ju kortet till för att prova lite olika tekniker och att få leka och ha nåt kreativt att göra.
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s