Lite bipolära funderingar kring igår och idag och 2010

Jag sitter här med ett glas nyponsoppa. Jag köpte till min man häromdagen, men det var ju fel märke så det dög inte :-/ Jaja, mig går det ner i alla fall.

Jag tror att det gick ganska bra igår, men jag var fruktansvärt nervös. Mer än vanligt. En bekant till mig var där så hon peppade mig lite. Och jag vet inte om det blev förmycket istället så jag blev extra nervös och kände det svårare att leva upp till hennes peppning. Jag vet inte, men naturligtvis var det snällt och gulligt av henne att hon brydde sig så mycket. Sen var det ju en tjej till från styrelsen så det var också ett stöd.

Sen var det två föreläsarea också, men det gav mig inte så mycket. Ibland inser jag att jag faktiskt kan rätt mycket, för ingenting var nytt. Det var väldigt väldigt mycket folk, så många så inte alla kunde få komma in…. En del (som jag) fick stå. Det gjorde mig inget, jag får lätt ont i svanskotan – en gammal skada, dessutom har jag svårt att vara still.

Efter alltihopa köpte jag en hamburgare och åkte hem till mamma och åt. Vi blev sittande och pratade om pappa. Han dog 2010 och jag har haft svårt att prata om honom. Han var en märklig man som jag älskade mycket samtidigt som jag under alla mina barndomsår inte alls förstod mig på och skämdes rejält över honom. Men nu går det bra att prata om honom utifrån alla hans sidor. Även mamma har haft svårt att få prata om honom. Jag har inte kunnat acceptera hennes blandade känslor. När han dog blev det en stor klyfta mellan mig och mamma. Det var en svår tid. Den sommaren började jag även fundera kring ifall jag var bipolär. Det var mycket som var jobbigt kring barnen. Andreas påbörjade utredning för ADHD. Gabriellas sommar var besvärlig. Och jag drack ibland lite för mycket.

Jag har skrivit en ”bok” om det året. Ja det kanske inte kan kallas för bok än. Det är många dataskrivna A4 ark i en pärm. Det ska korrekturläsas och en del ska tas bort helt. Men där tar det stopp för mig. Som vanligt. Jag har skrivit mycket förut också som aldrig blir färdigt. Jättesynd. Jag skulle så gärna vilja skriva färdigt NÅNTING nångång.

Vi får väl se hur detta blir…. Egentligen är den mest terapi för mig själv. Ändå vill jag skriva fortsättning. Måste få ut livet i nyanserad text. Ett år fullt av depp måste ju även visa ett annat år i mani, och det finns sånt att plocka av minsann!

Igår fick jag i alla fall till mig en sak. När läkaren som pratade om bipolär sjukdom så delade han upp saker och förklarade och jag inser mer och mer att det faktiskt är bipolär typ I jag har. Jag trodde från början att det var typ II , men ju mer tiden gått och ju mer jag lärt mig inser jag att min maniska år 2011 inte fan var hypomant….

Efter mig pratade en kvinna som hade just Bipolär II. När hon berättade insåg jag även då att så där har inte mitt liv varit. Mina uppvarvningar har varit värre än så.

Hm… sorg eller insikt.

Det finns mycket annat som egentligen har varit svårare än mina skov. Det är mina paranojjor och mina panikångestattacker. Ofta vet jag inte riktigt själv när jag är paranoid. Jag förstår det efteråt. Jag har varit det både i början av detta år och i slutet av förra. Nu börjar jag se mönstren. Min kurator pratade i julas om att mitt resonemang berodde på att jag var sjuk. Till slut kände jag att jag inte orkade med henne och ”gjorde slut”. Jag saknar henne nu. Ändå orkar jag nog inte riktigt än. Jag har skickat henne ett mail och ville att hon skulle ringa upp mig. Men det har hon inte gjort. Jag vet inte vad det betyder. Jag är nog jävligt besvärlig. Men jag kanske kan få vara det? Hon är väl till viss del till för det.

Nu är G och P ute och shoppar på stan tillsammans. Jag kan ju inte riktigt låta bli att undra varför… Dom brukar ju aldrig handla själva ihop. Och snart fyller jag år… Så….? 😉

Kram!

4 tankar om “Lite bipolära funderingar kring igår och idag och 2010

 1. K skriver:

  Jag visste väl det skulle gå bra ! 🙂 Vad tufft det måste varit 2010/2011 efter vad du berättar. Bra att ni kan prata om din pappa nu. Vilken lättnad. Det mår ni nog gott av både du och din mamma. Kanske för det er närmre varandra också. Spännande med ditt skrivande oavsett om resultatet blir till böcker eller inte. Har du pratat med din läkare att du tror du har Bipolär 1 ? Skönt att pusselbitar börjar falla på plats för dig. Jag tror inte din kurator tycker du är besvärlig. Hon kommer nog höra av sig. Jobbigt det där att gå och vänta på ett svar som inte kommer. Man hinner tänka väldigt mycket under tiden. Kanske vill hon hellre ta det öga mot öga ? Haha vad gulligt med dina barn.:-)♡. Du får säkert nåt extra fint.;-). Kramar/K

  • Polär Marielle skriver:

   Idag när jag träffade mamma så var det inte alls lika bra som sist. Hon berättade att hon rensade bland hans pärmar och att ingen hade frågat efter hans grejer på 5 år…. Nej, mamma är inte direkt nån som man säger vad som helst till och det har aldrig funkat att säga nåt. Dessutom kan man inte fråga efter sånt man inte vet finns.Nu är det borta i alla fall. Det mesta. Sen har hon sparat det hon tycker att jag kan få. Inget jag har bestämt om själv alltså.
   Jag har inte frågat om ifall jag är bipolär typ I . Vi får se om jag gör det eller inte.
   Det var Gabriella och hennes pappa som handlat ihop. Det gör dom aldrig och om de ska göra det så behöver det liksom ”grundas” hos mig först. Men spännande är det!
   Kram på dej Katta ❤

   • K skriver:

    Oki jag förstår. Trist att du inte fick vara med och bestämma vad du ville ha. Jag har också haft en komplicerad relation till en av mina föräldrar. Det har blivit bättre med åren dock. Aha make och dotter. Kul ! 🙂 Ha det gott och sköt om dig ! ♡ Kram/Katta

   • Polär Marielle skriver:

    Skönt att din relation med din förälder har blivit bättre. Tack för att du delar med dig om det. Det är så lätt att man känner sig ensam med relationsproblem med föräldrar. Lätt att tro att det är så bra hos andra än mig liksom.
    Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s