Autism och ironiska skämt, samt lite annat

DSC_4194Gårdagen hos Gabriella var trevlig och gick bra. Vi fikade och pratade och hon fick se mina tipspromenadfrågor från Peters födelsedag. De är gjorda lite roligt och knasigt, men hon förstod inte alls den humorn. Samma sak var när vi pratade om melodifestivalen och humorn som är där mellan varven; den förstår hon inte heller. Så har det varit varje år. Det är så lätt att glömma bort hennes funktionshinder eftersom hon är så verbal och ”med” i så mycket annat man pratar om. Men ibland dyker det upp just det där att hon inte förstår en del saker. Jag tror att den humorn är för nära verkligheten och ironisk, vilket är svårt att urskilja för henne. För mig är det ganska bra när det framkommer såna här saker. Man blir liksom påmind om hennes tankesystem och förstår hur besvärligt hon har i en del situationer som vi runtomkring inte tänker på. Det är skönt att hon kan prata med mig om sånt, så hon får förklaringar som hon inte skulle få annars.

Idag känner jag mig bättre faktiskt. Igår kväll var det jättejobbigt eftesom jag förutom min ångest även är förkyld och har huvudvärk. Nässpray och treo lindrade, men även gjorde saker lite värre på nåt vis. Imorrn ska jag till min läkare och vill för allt i världen inte bli sjukskriven igen. Om jag vill ha medicinskifte vet jag inte heller. Jag har en bekant som mår väldigt dåligt och är som en försökskanin just nu, så hon är totaldrogad och dit vill jag inte komma samtidigt som jag ju vill må bättre än detta.

Igår kväll blev det lite konstigt. Jag har fått ett fruktansvärt dåligt minne och mindes plötsligt inte om jag hade tagit mitt litium eller inte, så jag tog två tabletter till…. vilket resulterade i att jag blev jättekonstig. Jaja, jag dog inte i alla DSC_4198fall 😉

Idag känns det lite kaos här och jag vet inte hur jag ska få ordning. Egentligen är jag för nere för detta, men måste ju börja nånstans. Jag kan inte skjuta upp för länge och jag har tyvärr inte så mycket hjälp som skulle behövas. Så nånstans måste jag börja. Ibland önskar jag faktiskt att jag hade boendestöd…. Nån som kunde hjälpa mig att systematisera men även att orka hela varvet runt när det gäller städningen. Nu har jag disk från igår, en rörig kökssoffa, röriga rum som måste plockstädas innan jag kan dammsuga, tvätt som ska tas hand om…. Ja, jag vet inte vart jag ska börja, och jag vet inte om jag kommer igenom allt, men ha en bra dag hörrni!

6 tankar om “Autism och ironiska skämt, samt lite annat

 1. K skriver:

  Kan bli tokigt med medicinen ibland när minnet tryter. Det som inte dödar en härdar en. Skämt å sido skönt att du är ok iaf. Jättesvårt att veta i vilken ände man ska börja städa ibland när det är kaos. Jag har haft både samtalskontakt och boendestöd hemma hos mig när det var som allra värst. Fem år tillbaka i tiden. De hjälpte mig hitta en struktur i oredan. Var både bra och jobbigt. Det negativa var att det kändes lite som ett intrång på det privata. Var skönt när jag klarade mig själv sen igen. Vad bra att din dotter och du har en så nära relation att hon kan fråga dig om allt hon inte förstår.En trygghet. Jobbigt det där när man känner sig som en försökskanin när man ska hitta rätt medicin och rätt dos. Förstår du inte vill bli nerdrogad, nej fy katten. Hoppas du får må lite bättre än du gör nu då även om du inte mår helklass. Hoppas din dag blev hyfsad om än dock slitig. Ha en fin morgondag ! ♡

  • Polär Marielle skriver:

   Hej goa du! Ja det är ju just känslan av att det blir ett intrång som gör att man värjer sig för tanken på boendestöd.
   Jag mår lite bättre nu faktiskt, även om jag inte tyckte läkarbesöket gav så himla mycket direkt….
   Hoppas du mår bra också ❤ Kram!

 2. S skriver:

  Jag måste ha supersuperkoll på medicinerna, annars blir det kaos… Jag ska också till doktorn imorgon, så vi får båda hoppas på att det blir bra besök, jag ska tänka på dig.

  Blir ändå på något sätt glad i eländet att din dotter har dig som försöker förstå hur hon tänker och kan förklara så gott det går.

  Krya på dig från förkylningen!
  Kram ❤

 3. Ann Pettersson skriver:

  Har du läst eller skrivit ett extra bra inlägg de senaste 7 dagarna? Nominera det till min veckans inlägg tävling! Lämna tips i mina kommentarer eller maila. Svarar du här kanske jag missar det.
  Tack på förhand!
  anntjernstrom@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s