Stress II

Helgen har intagit sin plats i Huset på landet. Senaste tidens stress ligger fortfarande kvar i mina lättretade tankar. Det river i magtrakten och huvudet värker. Jag var hem till Gabriella igår med nya varianter av sömndagböcker. De är utskrivna från ett ställe på internet och nu har hon fått fram till maj så nu klarar hon sig ett tag. Jag skulle kunna skriva ut för hela året egentligen, men svårt för henne att hålla ordning på. Jag vet inte vad de fyller för funktion längre egentligen, eftersom hon har bytt läkare och den nya inte är ett dugg intresserad av hennes sömn så som den förra var. Hon tycker om sin nya läkare, men han är inte alls lika engagerad som den förra så jag vet inte vad jag tycker. Tur att hon har sin samtalskontakt i alla fall.

På kvällen såg Peter och jag två deckare vi har spelat in och som vi inte är ikapp med i avsnitt. Det blev lite jobbigt. Jag somnade så småningom, men proppade i mig chips sen så jag höll mig vaken. Nästan. När chipsen var slut somnade jag igen… 😀

Och när det väl var sängen som gällde så höll mitt snorbollshuvud på att spricka av huvudvärk. Lite behandling av Treo och Nässpray lindrade lite. Men då blev Ballebuskaninen arg för något och höll på att stampa i buren hur länge som helst. Usch vad jobbigt! Och det finns faktiskt inte direkt nåt medel att få honom att sluta då…

Idag sov jag till tjugo i elva! Va!!!??? Det är ju inte klokt! Frukost, medicin, lite kattmys och dator är vad jag har hunnit ungefär. En stor disk ropar på mig och så burstädning men annars vet jag faktiskt inte alls hur jag ska lägga upp dagen. Ute blåser det som sjutton.

Jag har svårt att släppa tankarna på jobbet. Och jag är rädd att jag springer in i nån slags vägg pga dåliga nerver helt enkelt. Jag är arg. På jobbet med människor som inte förstår hur jobbigt det kan vara för mig med saker som för andra är hur enkelt som helst. Och jag är arg på psykiatrin som inte lyfter ett finger för att försöka hjälpa mig på rätt sätt. Alltså om det de erbjuder inte funkar så får de väl tänka om och se ifall det finns nåt annat sätt som funkar bättre. Förra året var det också saker som de bara släppte och som jag i efterhand har tänkt varit väldigt ansvarslöst av dom faktiskt.

På måndag vet jag inte hur saker ska gå ihop överhuvudtaget. Jag kommer att stressa ihjäl mig. Måste tänka ut ett sätt som funkar. En annan tanke som jag fått är att om det inte funkar för mig nu så kan det vara en tankeställare uppåt just att det inte funkar….

Svårt att skriva kryptiskt, så jag skriver som det är tror jag: Under ca 4 år har jag fått hjälp med att stämpla in och ut av en assistent. Det har gjort att jag kunnat åka direkt till jobb och inte behöva mellanlanda på jobbet och gå in i datorn och stämpla, vilket tar en stund. I datorn ska man dessutom hålla reda på om nån gammal stämpling ligger utanför ramtiderna och därmed söka semester eller få övertidsflex godkänd osv. I och med hjälpen jag har fått så har jag sluppit det där krånglet och assistenten har räknat ut hur det ser ut med mina tider. Sen har hon skickat mail till mig där det står hur mycket flex/semester jag har att använda. Det kanske låter löjligt alltihopa och till viss del gagnar det ju mig eftersom jag kommer att stämpla mera ordningssamt och därmed får jag mer plustimmar än jag har nu.

Usch, ju mer jag skriver desto mer kräkfärdig blir jag. Dessutom är det plötsligt bestämt att om vi åker till ett annat kontor direkt på morgonen så får vi inte längre resersättning utan ska göra det i privatlivet. Jag och min chef har därmed kommit överens om att jag kan skriva upp att jag börjar kvart i åtta på ett ställe och hinner göra nåt där tills klockan åtta och sen resa i jobbet…

Exempel: Måndag: Jag är helt däckad av mina medeciner och måste upp tidigare på morgonen; helt orimliga tider och för att det ska funka så måste jag förbereda frukost på kvällen. Det kommer jag aldrig att klara i längden. Sen ska jag åka hemifrån en halvtimme tidigare för att kunna vara på ett kontor senast kvart i åtta, starta datorn, stämpla in och plocka ihop nåt, kanske prata med nån arbetskamrat osv, därefter ska jag åka bil till ett annat ställe där jag ska vara klockan nio på teamträff där jag inte har nåt speciellt att säga eftersom vi knappt jobbar ihop… Efter teamträffen kan jag jobba vid en dator tills lunch men har egentligen inget att göra där som knyter mig till just det kontoret. Jag vill gå ur det teamet men får inte.

Det enda positiva den dagen är att jag åker och simmar efter jobbet. 🙂

Före dessa nya bestämmelser har jag kunnat åka hemifrån direkt till kontoret med teamträffen. Ibland har jag kommit lite försent men det har inte gjort nåt. Ingen instämpling och resersättning inräknad i jobbet.

Det kan låta enkelt och det kan låta som en grej som alla ju gör och klarar, så varför ska inte jag kunna det? Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Men jag är inte som alla andra. Om jag stressar så kan jag antingen dra iväg uppåt eller dra iväg neråt till det svarta djupet. Och varför riskera det?

Jag är inte som alla andra. Och jag blir så himla trött och ledsen över att folk ändå tror att jag är det. Hur ska det kunna vara så svårt för min chef att säga till sin chef att eftersom Marielle har det här funktionshindret så klarar hon inte att stämpla. Som svar på frågan om varför, fick jag i torsdags att det ju var därför min chef ville följa med till min läkare; för att det skulle vara lättare för henne att säga mina behov till sin chef om det kom från min läkare.

Så om det kommer från mig betyder det ingenting. Jag är en liten flicka. Klappa mig på huvudet och tala om vad jag behöver utifrån att jag är ett bipolärpaket….

Nu har jag trissat upp mig och min mage rejält. Ska gå upp och duscha och måste sen försöka släppa detta lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s