Energi och aktiviteter

Hej på er!

DSC01974Jag är lite uppvarvad ändå tror jag. Kanske borde göra ännu en sänkning, men törs inte riktigt. Jag är lite yr och igår hade jag sån dunderhuvudvärk. Det är ju inte säkert alls att det hör ihop, men jag vill ta det försiktigt. Jag har inte direkt nåt speciellt mål med det hela utan det får bli som det blir helt enkelt.

Idag är jag ledig och ska åka till en storstad i eftermiddag. Där ska jag bli intervjuad av en kvinna som gör några forskningsstudier kring nåt material om bipolaritet, om jag förstod det hela rätt. Hon skulle ha kommit hem till mig förra veckan egentligen men då blev hennes son sjuk så hon kunde inte komma. Därför åker jag till henne idag istället. Lite tråkigt att hon inte kommer hit faktiskt.

När jag sa det igår här hemma höll nog både Peter och jag på att hoppa högt. Jag som i så många år (kanske jämt?) har haft svårt med besök. Jag brukar bli hysterisk innan eftersom jag tycker att vi har så stökigt och jag inte klarar av att städa ordentligt.

När barnen var små och jag jobbade som dagbarnvårdare var det nog inte så tror jag. Mitt hem var på sätt och vis en officiell plats och eftersom jag var hemma så var det lättare att hålla ordning.

Men men, sen har det mer och mer spårat ur. Andreas har ibland sagt att han inte vill att vi ska ha gäster eftersom jag blir hysterisk innan. Nu finns det förstås undantag. Älskade människor som jag kan vara mig själv tillsammans med och strunta i hur mitt hem ser ut.

Det handlar även om nån slags stolthet tror jag. Men då måste det vara lite ordning, annars kommer stoltheten inte fram i ljuset riktigt.

I höstas städade vi inför att min chef skulle komma och hälsa på och sen i vintras städade vi rejält inför att Peter skulle fylla 50. Efter det försöker jag att hålla efter hela tiden. Jag har ju inte haft några rejäla dipp så jag hoppas att DSC01968ordningen håller i sig även om det skulle bli ett dipp.

I fredags när jag städade så hade jag en annan energi än jag brukar. Hypomani eller positivt av lamotriginsänkningen vet jag ju inte. Men varje grej som funkar gör mig glad.

Efter att jag varit på intervjun i eftermiddag ska jag vandra över staden och vara på styrelsemöte för föreningen. Jag hade nog hellre varit på årsmötet och ordförandekonferensen i Stockholm egentligen, men inte ens jag kan göra allt på samma gång 😉

Kram på er och have a nice day!

2 tankar om “Energi och aktiviteter

 1. K skriver:

  Jag är likadan. Kan också bli nervös inför besök och det här blivit en del panikstädning genom åren. Trist när man blir osams under städning och matlagning också. Inte så lätt att hålla upp fasaden då inför gästerna när de väl är på plats. Man ska hålla upp stämningen när man egentligen är helt slut av turbulensen innan deras ankomst. Och sedan kan man bli sängliggande efteråt efter all press. Skönt du har nära vänner som inte bryr sig om lite oreda och damm i hörnen. Utan är där för att träffa dig och inte inspektera din städning.

  • Polär Marielle skriver:

   Ja egentligen var det där värre när barna var små och bodde hemma. Det kunde bli bråk med Gabriella och sen skulle allt funka ändå. Och när allt var färdigt gick liksom luften ur oss alla och då kom allt raseri på en gång.
   Kram på dej! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s