Vägen till Penomax!

Jag skrev aldrig färdigt riktigt, eller snarare i alla fall tänkte jag skriva mer på förra inlägget. Men tiden sprang iväg och nu känns det ganska avlägset.

DSC03679Det som hände var i alla fall att jag inte orkade hämta ut medicinen direkt efter läkarbesöket så jag skulle hämta ut den dagen därpå. Jag åkte in till närmsta apotek som ligger i vårt lilla lilla samhälle. Skulle även hämta ut mina litium. Det gick ju ok, men den medicin som läkaren skrivit ut dagen innan fanns inte. Apotekaren såg däremot att det fanns ett liknande preparat fast i annan styrka och mängd så han fick inte ge mig den utan att kontakta läkaren först. Därmed ställde han sig och ringde och krånglade men utan resultat. Han kollade apotek i närliggande kommuner och det fanns fast fortfarande fel mängd, så om  jag åkte dit skulle dom vara tvungna att ringa också i alla fall. Vitsen var liksom borta kändes det som. Jag gick ut och satte mig i bilen och kände att JÄVLAR ANAMMA ATT DET SKA VA SÅ SVÅRT!!!!

Så jag ringde till gyn i den stad jag varit i. Det fanns typ fyra val man kunde göra i telefonen. Det första var att boka telefontid till dagen därpå och ett annat var för akuta frågor. Så jag ringde det sistnämnda. Först var hon lite snäsig och tyckte att jag minsann inte skulle ringa dit, men jag lät lite ynklig och tjatade mig till att hon skulle lyssna och så drog jag historien med typ slutet ”Du måste hjälpa mig”. Så ja okej då, hon skulle kolla med läkaren. Men den läkaren jobbade inte denna dag och hade inte hunnit diktera mitt besök.  Vi la på och hon skulle ringa upp mig eller skicka sms lite senare.

Jag åkte och handlade och tankade bilen. Då ringde hon och hade ordnat det hela. Jag kände mig ganska mallig över mig själv när jag klev in på apoteket – till samma apotekare och sa att jag minsann hade fixat det hela 🙂 Hehe, han som hade sagt att det går fortare att komma rätt när man ringer frånDSC03684 apoteket! Nänä, det gäller att säga dom rätta orden och är det nåt jag kan så är det att få som jag vill till slut.

Hm…. fast det var ju bara det att det var fel igen!!! Jag ringde upp akutgyn igen och talade om hur det var. Hon sa att det inte kunde vara möjligt för det fanns bara en sort. Jag sa att hon kunde få prata med min apotekare, så dom redde ut det hela. Jag gick på toa och satte mig i väntrummet, sen ropade han på mig när det var klart.

Yes!

Eller vad man ska säga? Teamwork! Eller det gäller att vara envis och våga ta kontakt på lite kreativa vägar kanske…

Nu har jag ätit Penomax i några dagar och känner mig rejält mycket bättre faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s