Överenergi & vernissage på biblioteket.

094Igår på jobbet tappade jag fokus totalt. Hade ingen koll alls på vad som behövde göras. När det blir så där brukar jag dra igång och städa kontoret. Plocka rätt på alla postitlappar, sortera papper i högar, ställa rätt alla symboliska prydnadssaker jag har. Alla har ett värde i hjärtat eller en praktisk historia. Och tidningar ute i ingången. Vilka är gamla som gatan och behöver slängas och vilka behöver ersättare och vart är dom? Jag kan bli väldigt energisk och allt bara knarrar inne i hjärnan. Det är inte långt från att det slår över. Jag skulle kunna hamna på golvet och gråta om jag fortsätter för länge. Springer omkring hit och dit, slänger grejer, kopierar, strimlar, hämtar en frukt i köket, byter ut mitt vattenglas, dricker lite, börjar sortera i väskan. Du kanske undrar vad jag menar när jag skriver att det knarrar i hjärnan. Det är väldigt svårt att förklara – jag har inga bra ord alls. Men tankarna som först kastas hit och dit blir till slut till ett knarrande, och det är jäkligt obehagligt. Det är kanske där nånstans det är på väg att slå över.

I alla fall skulle jag och Gabriella ta med oss my mother på vernissage i deras stad. Gabriella hade med några tavlor. Det var på biblioteket. Jättefint alltihop. Så kul att hon får finnas i ett sånt sammanhang och visa upp sina underbara skapelser. Jag skulle önska att det vore i fler olika sammanhang. Hon får så ofta beröm, till och med av konstnärer. Hon har en helt egen stil och figurerna som hon har med har alltid en story från nåt fantasysammanhang som finns i hennes egna berättelser. Och man måste titta noga för att se hennes underbara detaljer. Ett konstverk som var med hade fullt av droppar, och varje095 droppe var välformulerad och uttänkt. Varje droppe på ett helt konstverk. Och dom fanns liksom som en slags ridå med några figurer, nåt sagoväsen och djur. Så välgjort! Man kan stå och titta och se det ena efter det andra.

Vi åkte till Burger King och köpte hämtmat och åt hemma hos G. Så småningom blev hon trött på oss och ville vara ifred, men jag behövde få lite ordning på hennes grejer innan vi gick. Ett kaos som blivit när vi dundrade in hos henne fixar hon inte att städa ihop själv. Jag diskade och mormor hjälpte henne med tvätten så hon skulle kunna vila ordentligt. Sen behövde det vara koll på vart mp3n var nånstans och plånbok och nycklar osv. Vid såna tillfällen gäller det att man inte pratar och babblar för mycket…. Inte så enkelt men en trött och kanske vrålirriterad Gabriella är inget kul alternativ.

Jag var fortfarande överenergisk och ibland undrar jag om folk tänker nåt. Min mamma till exempel, och min arbetskamrat från tidigare under dagen. Undrar dom? förstår dom fast dom inte törs säga nåt? eller märker dom helt enkelt ingenting?

Hemma i ensamheten yr jag omkring och gör egentligen inget vettigt. Allt blir halvgjort och då slutar det med att jag inte vet vad jag gjort alls. Så synd. Jag vill se resultat. Idag är det växlande väder. Jag skulla ha velat sitta ute på altan och ätit lunch, men det är nog för kallt. Peter är ute med båten. Han har till och med sovit över i den för första gången. Han kommer nog hem och är exalterad sen.

097Jag gjorde nåt helknäppt igår kväll i alla fall…….. Jag klippte luggen. Alltså jag brukar göra  det så det är inget konstigt, men det blev lite för mycket. Så jag var tvungen att göra nåt åt det och gjorde nån slags snedlugg på nåt vis. Jag tror att det hör till mitt impulsiva ”skov” jag har hamnat i just nu.

Nej nu får det vara slut med det här! Jag vet ju inte ens om det är nåt som har börjat eller om det är nåt annat. Eller bara övertrötthet. Sent som fan i natt tog jag mina piller, några extra lugnande för att komma ner lite. Världen snurrade och kändes mjukt i huvudet innan jag slumrade in för natten.

A new day has begin! Många kramar! Tack för att ni tittar in!

4 tankar om “Överenergi & vernissage på biblioteket.

 1. S skriver:

  Jag har lite snurrande skalle fast av andra skäl, så har ingen smart kommentar. Hoppas du hittar ett sätt att dämpa litegrann, så att det inte blir en stor krasch. Men det där ”lagom” är ju svårt för människor som vi.

  Verkligen roligt att Gabriella hittat ett sätt att uttrycka sig kreativt, något som andra människor också kan uppskatta och förhoppningsvis förstå att hon inte bara är ett ”paket”.

  Ha det så bra du kan idag
  Kram ❤

 2. K skriver:

  Vad roligt att Gabriella målar och visar upp sina verk. Förstår du är stolt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s