Musik

Idag är dagen efter att Måns har vunnit Schlagerfestivalen i Österrike. Jag måste erkänna att jag är en schlagernörd. Jag vet inte hur det blev så. En gammal punkare som så småningom övergick till hårdrock (väldigt kort period) och independent, men stannade kvar i Guns and roses och Axl Rose med sin vickande rumpa 😉 – love it! – En mellanperiod följde med Mix megapol och Rix FM. Det kom sig av att jag behövde den musiken när jag körde bil och när jag diskade. Jag gillar det än. Robbie Williams är en favorit bland många många andra. Nirvana, Courtney Love, Thåström och underbara Lars Winnerbäck är väl dom som är allra bäst tror jag. Jag kan ha glömt nån.

Men i alla fall…. från detta till… Melodifestivalen och schlagerlåtar? Ja hur kan man t.ex. rösta på Hasse Andersson???

Kanske det är myspysstunderna framför TV i soffan med lite godis. Spänningen och mitt eget tyckande. Jag är inte ett dugg sportintresserad så detta är nog mera min grej.

Och idag jublar mitt hjärta. Inte bara för att det är Sverige och en bra låt. Utan även för att jag gillar Måns härliga leende. Så öppenhjärtigt! Tänk om jag vore mycket mycket mycket yngre… då skulle jag vara kär 🙂

Här kommer någon som jag faktiskt var kär i, bara en kort tid innan han dog. Jag var väldigt ung och hade precis fått upp ögonen för punken. Han fanns nånstans i fjärran. Jag hade ingen aning om vem han var eller vad han stod för först. Han var fin och han var häftig. Och farlig. Spännande. Lite läskig. Och ni som känner mig väl vet ju att det var sånt jag föll för….

https://www.youtube.com/watch?v=CIp_N6bjj64

Jag har länge försökt börja läsa böcker. Men sen jag började äta mediciner har det varit svårt. Jag vet inte om det är därför, eller om det helt enkelt är så att min koncentration har blivit sämre med åren. Härom dagen kom jag på att jag nog i alla fall skulle läsa boken om Nancy Spungen igen. Jag har läst den två gånger förut. Jag tror att det blir utifrån ett nytt perspektiv igen om jag läser den nu.

Om du inte vet vad jag pratar om så var hon flickvän till Sid Vicious. Om hon så småningom tog sitt liv eller om det var Sid som tog död på henne vet man inte säkert. Det är dock inte det viktigaste med boken utan berättelsen om vem hon var. Det är hennes mamma som skriver tror jag.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nancy_Spungen

🙂 Inte riktigt vad jag tänkt skriva om, men ändå 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s