Det kom en kommentar…

För ett antal år sedan började en ung tjej följa min blogg. Det var min förrförra blogg tror jag. Så småningom blev kommentarerna av en art att de sårade mig väldigt och jag kände att jag faktiskt inte behöver den sortens ifrågasättanden i mitt liv. Jag valde att aldrig godkänna hennes kommentarer och således blev de heller aldrig automatiskt tillhörande något av mina inlägg. Ingen annan såg dom och jag kastade genast bort dom. Det handlar kanske inte om att jag inte kan ta kritik utan mera om att jag faktiskt blir sårad. Och så tänker jag att jag inte riktigt förstår varför man fortsätter att följa min blogg när det känns som att hon tycker att allt jag gör och tänker är fel! Det är helt upp till var och en om man vill läsa här eller inte. Hon har följt mig i så många år, men i kommentarerna får jag mest kritik och skit.

Snälla du: läs någon annanstans!

Denna kommentar innehåller dock saker som jag skulle vilja svara på. Istället för att godkänna kommentaren så klipper jag in den här och ska försöka svara så gott jag kan.

”Hej.Jag vet ju hur du har gett respons på negativitet förr i denna blogg därför vågar jag inte skriva vem jag är.

Det jag tänker är om du har samma attityd mot personal,godeman.Att nej jag vet allt ni har fel attityd då förstår jag godeman blir bitsk.

Jag jobbar på ett ställe där vi fått stränga förhållningssätt och order om hur vi i personalen ska prata och besvara föräldrarna till brukaren.
Och detta har vi då.föföräldrarna annars skapar osämja i ggruppen pg av dominerande sätt
Men jag accepterar det då föräldrarna inte mot mig bettet sig bitchigt
Och då vi nya direkt blir varnade om hur vi bör och inte bör bete oss när föräldrar är närvarande

Och vad har detta med dig att göra?

Jo godeman hade säkert fått tillsatt att inte reta upp dig i onödan då du skapar kaos.
Och fortsätter du kommet du nog snart inte ha någon dotter kvar
Då godmanskap kan omvandlas till förvaltarskap där förvaltare beslutar att besök får ske av tex mamma men övervakat eller med noga protokoll vad du sagt, gjort.

Och det kommer då innebära att du inte får vara med på möten eller något sådant

Så jag föreslår att du visar en trevlig ton och betende och visar att du klarar av att lyssna och kan komma med goda råd.Utan att det är bestämande.

Säger det här för ditt bästa.”

Mina svar:

 • Min respons på negativitet……. Den här bloggen handlar om mitt liv. Det är en berättelse kan man säga. Jag sitter inte och ropar ”Hjälp mig! Tala om vad jag ska göra!” Jag berättar om mitt liv och de flesta som läser här känner igen sig eller tycker om mig eller är nyfikna på ett liv som mitt. Jag skriver inte här för att få negativitet. Sorry, du har fattat fel!
 • Jag vet inte var i min text du hittar nåt om vilken attityd jag har gentemot God Man och personalen. Jag tror faktiskt inte att jag visar nån konstig attityd mot dem. Jag är en mamma och kommer alltid att strida för min dotters skull och jag känner henne bäst. Det är inget konstigt med det utan snarare vore det konstigt om det vore tvärtom.
 • God Man har inte varit bitsk. Och jag är inte bitchig!
 • Det du beskriver om förhållningsorder som ni har fått i personalgruppen är ju fruktansvärt! Jag skulle anmäla dom! Jag träffar många personalgrupper i mitt jobb och har aldrig varit med om nån där man fått förhållningsorder om hur man ska prata med föräldrarna till brukarna.
  ”Att detta då beror på att föräldrarna annars skapar osämja i gruppen pga av dominerande sätt”. ”Och då vi nya direkt blir varnade om hur vi bör och inte bör bete oss när föräldrar är närvarande.”
  VAD ÄR DETTA FÖR INSTÄLLNING???
  – Visst kan man som personal prata med varandra om situationer som är svåra och jobbiga med föräldrar och att man ibland kan behöva ha ett gemensamt förhållningssätt men inte utifrån att föräldrar i allmänhet blir dominerande.
 • ”Jo godeman hade säkert fått tillsatt att inte reta upp dig i onödan då du skapar kaos.” – Jaha, vad bra tycker jag. Vem kommer nån vart med att reta upp nån annan i onödan…. Det finns väl aldrig nån anledning att göra det.
 • ”Och fortsätter du kommet du nog snart inte ha någon dotter kvar Då godmanskap kan omvandlas till förvaltarskap där förvaltare beslutar att besök får ske av tex mamma men övervakat eller med noga protokoll vad du sagt, gjort. Och det kommer då innebära att du inte får vara med på möten eller något sådant.” – Känns lite som hotvibbar, även om jag vet att du inte menar riktigt så. Det här är ju en stor skräck förstås. I mina hemska timmar kan jag också tänka så.
  Här slänger jag ur mig en fråga till alla er läsare: Innebär detta att man alltid ska tiga och lida och inte våga kämpa för min dotters väl och ve, aldrig kunna säga ifrån – med tanke på att jag kan ”tas ur vägen” och att God Man kan förvandlas till Förmyndare?
  Och visst kan jag vara rädd för detta, men vad har God Man för nytta av det? Och jag utgår faktiskt från att personalen vill min dotters bästa och att de anser att jag är en viktig person i hennes liv (till och med viktigast). Jag tror att dom är glada att jag hjälper till. De vill inte ha hela ansvaret själva. I lördags följde jag med henne till optikern för att de hade personalbrist. Vad skulle hända om jag inte fick vara själv med henne? Vem skulle följa med henne till optikern?
 • När det gäller att omvandla ett God Man-skap till Förvaltarskap så är det så att personen ska ha väldigt stora svårigheter med att t.ex. förköpa sig och kanske dra på sig stora skulder m.m. Min dotter är precis tvärtom, hon är jätteduktig på att spara och ha hand om sin ekonomi, så egentligen skulle man snarare kunna omvandla God Manskapet till att hon skrev fullmakter till människor som kan hjälpa henne med saker. Det är en möjlighet som ofta glöms bort, men faktiskt väldigt möjlig. Nu tänker jag att en God Man snarare kan se till helheten och hjälpa henne med annat också såsom blanketter, deklarationer osv. Jag är jätteglad över att jag inte är den personen som har ansvar för sånt. Men om det skulle vara så att det inte fungerar med God Man framöver så är det nog snarare den möjligheten vi får fundera på.
 • ”Så jag föreslår att du visar en trevlig ton och betende och visar att du klarar av att lyssna och kan komma med goda råd.Utan att det är bestämande.”
 • Ja?! Vad anser ni andra om detta förslag från tjejen som skrivit kommentaren ovanför?

Jag tänker att det finns mycket i kommentaren att fundera över. Inte bara utifrån skribenten och inte bara utifrån situationen som jag beskrivit, utan även om samhället i stort – ”Vi och dom”-tänk.

Jag kommer att i nästa inlägg beskriva vad som hände egentligen mellan mig och God Man innan mötet. Vad det var som orsakade det hela. För …. det vet ni ju inte än. Ingenstans hittills står beskrivet att jag varit bitchig eller haft en otrevlig ton.

Och återigen föreslår jag dig som skriver detta; hitta nån annan blogg där du trivs bättre med den som skriver bloggen!

8 tankar om “Det kom en kommentar…

 1. isabella skriver:

  Förstår inte heller varför man ska läsa en blogg, man inte tycker om. Än mindre kommentera. Arbetar man med människor och framförallt med sjuka, så ska ha man ha ett professionellt förhållningssätt, utan att bli förmanade och hota med förvaltarskap.

  Du ska givetvis fortsätta att vara till för din dotter och göra det som är bäst för henne.

 2. Lotta skriver:

  Oj oj vad upprörd jag blir!!
  Jag har arbetat inom verksamheter för personer med fysisk och psykiskfunktionsnedsättning i snart 25 år, är Stödpedagog.
  Anhöriga har ALLTID varit vår allra största resurs i det nära arbetet.
  Jag förstår ärligt talat ingenting av vad den där personen försöker förmedla.
  Sänder många Styrkekramar till dig och din underbara blogg! Tack ❤️

 3. K skriver:

  Bry dig inte om kommentarerna. Jag här följt dig en tid här på din fina blogg och du är en fantastisk mamma som gör allt för din dotter och mer därtill. Ingen har väl bättre kunskåp än du som känner G utan och innan. Kan tänka mig personalen tycker det är bra med en förälder som är så engagerad och som vill sin dotters bästa. Och som dessutom hjälper till. Tror de ser dig som en stor tillgång. Din dotter är lyckligt lottad som har dig. Många Styrketränar från mig till dig ! ♡

 4. K skriver:

  Styrkekramar !! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s