Nu så….

Ska jag försöka mig på ett inlägg här…

116Först ska jag bena ut hur det var egentligen med det där mötet och god man osv. Som sagt; jag var ingen bitch och hon var inte bitsk. Det blev ett missförstånd som gjorde att hon blev sur och inte pratade med mig vilket i sin tur blev jättejobbigt. Men vi börjar från början: Gabriella har två faddrar, eller kontaktmän eller vad man ska kalla det – två personal på boendet som ansvarar lite mer för G än de övriga. Vi kan kalla dom för I och B. En man och en kvinna.

Eftersom God Man (hädanefter GM och är en kvinna) brukar ha svårt att vara med på möten kring G eftersom hennes andra arbete kräver att annat har lång framförhållning, så tyckte jag att faddrarna och GM skulle kolla ut några datum som dom kunde och därefter ha kontakt med mig, så vi kunde hitta ett gemensamt datum då alla kunde. Alltså i all välmening!

Men när saker ska gå mellan flera personer så kan det lätt bli fel. Det var nämligen så att jag sa detta till Gabriella, som i sin tur sa det till personal B. Hon skulle då gå på en liten semester, varpå hon gav en lapp till personal I att han skulle ringa GM för att se ut datum. Det gjorde han, men dom fattade aldrig att dom skulle kolla flera datum, så GM gick till Gabriella och sa ett datum som hon visste att jag inte kunde. Det blev då världens utbrott och G skrek åt GM att hon skulle gå ut! Det gjorde faktiskt GM så det var ju bra.

Därefter ringde Gabriella till mig och var jätteledsen. Jag ringde till personal I. Han var jättepåstridig och sa att det ju var GMs datum som gällde eftersom det är hon som är just GM, dvs God Man. Jag blev fly förbannad och skällde ut honom. Det kanske inte var så klokt, men det gick liksom inte att ”nå fram” till honom i vanlig samtalston :-/ Tror jag. Känner jag mig själv rätt så kanske jag inte ens försökte. Men en arg Marielle är ganska arg :-O

Så småningom lugnade jag mig och vi kunde prata men han hävdade att han ju fått en lapp från 132personal B där det stod att han skulle bestämma datum med GM och att hon ju var den som skulle vara med.

Att nå fram till GM är inte lätt, men jag har henne som vän på fb som tur var för telefonnumret jag hade stämde inte längre. Så jag skrev och bad henne ringa upp. Vid det laget hade jag inte talat om vad samtalet gällde, men eftersom hon inte ringde och G fortfarande var ledsen så skrev jag ett mejl till henne. Jag var ganska upprörd. Och det var väl inte så konstigt eftersom allt blivit så fel.

Mötet var ju dessutom Gabriellas möte. Hon är vuxen och kan prata för sig, men ganska ofta blir hon ”överkörd” eftersom hon inte hinner med och eftersom många andra inte lämnar paus mellan det dom säger och därmed kommer hon inte emellan. Tyvärr är det också så att hon upplever det som att inte bli lyssnad på. En gång skrev de till och med i planen ett mål som vi inte ens pratat om. Så  hon behöver hjälp i möten just för att inte bli överkörd. Jag kan inte påstå att GM ger den hjälpen utan snarare kan det bli lite ”pakt” med personalen och jag anser att GM gör fel då! Hon ska strida för Gabriellas rättigheter och om det går på kurs med personalen så är det GMs uppgift att ta tag i det. Det gör hon inte. Hon är anställd av kommunen i sitt vanliga jobb och vill väl inte stöta sig med dom tror jag.

I alla fall så blev mejldiskussionen mellan mig och GM ganska hätsk. Helt onödigt. Jag talade om att det var i all välmening som detta blev, men hon ville liksom inte lyssna utan framhöll sitt datum och att det var hon som var Gabriellas lagliga företrädare.

133Alltihopa blev verkligen jätteknäppt. Gabriella ville att jag skulle vara med och jag kunde inte det datum som GM ville. Jag ansåg att vi skulle hitta ett annat datum och det blev en sån jävla cirkus!!!

Till sist mejlade GM ett annat datum till mig. Hon var väldigt kortfattad, så jag förstod att antingen var det surt eller så gjorde hon så för att jag skulle sluta mitt mejlande. Jag har ju sagt till folk att om jag går igång så är det bättre att dom avslutar istället för att fortsätta.

Men jag ville ju förklara mig och ingen ville lyssna – alla var bara fruktansvärt irriterade.

Nu blev det ju det nya datumet, dvs 20:e.

Och som sagt en God Man som inte pratade med mig, inte ens sa hej, och när hon ville säga nåt så böjde hon sig fram och pratade med personalen enbart och ganske tyst. Flera gånger tvärtemot vad jag sa.

Sist sa hon till G att ”Du ringer väl om det är nåt?”. Sen gick dom. I samlad trupp, precis som när dom kom. Antagligen hade hon gått till personalen först så dom gått tillsammans till mötet.

Att G skulle ringa om det är nåt är också lite konstigt eftersom G oftast inte får tag i henne och pratar Gabriella in på GMs telefonsvarare så ringer hon sällan upp, kanske kan ta en vecka ibland.

Ja hur går detta nästa gång…

Jag känner mig nertryckt och ledsen. Så är det faktiskt.

138

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s