Kreativa

Kreativa. Dom var kreativa, dom där människorna på TVn igår. I Ann Heberleins serie.

Jag sitter på golvet med alla mina böcker omkring mig. Skrivböcker, pärmar, lösa blad, USB-minnen och till och med gamla disketter…

Är jag kreativ?

Nej jag är en sämre sort. För inget blir färdigt. Det finns i mitt huvud, men det som finns på papper är inte färdigt. Ingenting. En del är utskrivet från datorn, men det mesta är handskrivet. En del är korrekturläst och rättat, men ganska mycket har inte ens kommit till ett slut.

Jag är en dålig människa. Jag sitter här och gråter. Jag har ett så stort behov av att skriva. Men så mycket blir så fel.

Jag skriver i racerfart ibland. Eller det är ju då det börjar. Och jag har helt underbara idéer. ”Jag ska skriva böcker och bli berömd och förändra världen”, tänker jag då. Så jag skriver så pennan glöder, eller tangentbordet.

Och sen säger det PANG. Och allt rasar. Jag finner mig själv i tårar på golvet. Jag kan ingenting. Jag är en dålig människa med mycket ångest. Och jag är livrädd för andra människor. Det jag säger, sägs en gång till i mitt inre och granskas av en högre makt. Som liksom slaktar min själ. Och det jag skrivit förpassas till en låda i ett nattduksbord, eller till en byrå. För det var ju bara dåligt skit. Ingenting att ha alls.

Och så går en tid och jag skriver igen. Nånting nytt som ska förändra världen. Det är väl förstås då jag blivit hypoman igen.

Men jag är en dålig människa. Jag kan ingenting. Det jag skriver blir aldrig färdigt och aldrig bra. Och idag hade jag tänkt tvätta fönster. Det går ju inte heller. Jag är en dålig människa som inte tvättar mina fönster.

Och jag är inte lika kreativ som dom där människorna på TV. Jag är en dålig människa. Jag skulle så gärna vilja skriva mina böcker.

6 tankar om “Kreativa

 1. Ann-Britt skriver:

  Du är inte alls en dålig människa! Så ska du inte tänka!
  Du är bra som du är! Genom att läsa din blogg får jag en liten inblick i din värld! Du skriver så många kloka saker och du försöker så gott du kan! Både med din familj och ditt arbete!
  Dina barn har en jättefin mamma! Som tänker på deras bästa! Kärleken till dom känns genom dina rader när du skriver om dom!
  Så bra att du sparar det du skriver. Du ska se att en dag får du både orken och inspirationen att göra något av ditt skrivande!
  Jag tycker du är så bra att uttrycka dig och du är en go kvinna!
  Kram:)

 2. isabella skriver:

  Snälla, Marielle, du är väl ingen dålig människa. Din bok kommer att bli klar. Kollade på programmet själv, vissa saker var väldigt igenkännande medan annat var det inte alls. Jag ser mig själv som kreativ, älskar att skriva och hoppas att en dag blir min bok utgiven. Lycka till!

 3. Allt oviktigt skriver:

  Men fy vilka tråkiga tankar du dras med. Klart att du inte är en dålig människa. Faran med att jämföra sig med andra är att enda livet man egentligen vet något om är sitt eget. Det finns garanterat en massa saker som du klarar bättre än andra.
  Om du vill ge ut en bok men inte riskera att såra andra så är mitt tips att skriva under pseudonym, det gjorde jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s