Att kapitulera för ett datasystem!

Jag tänker kapitulera för systemet! Ja det låter förstås ytterst märkligt… I fyra år kunde jag lägga mina arbetstider som jag ville och även utifrån de jag skulle träffa i jobbet (t.ex. personalgrupper m.m.). Jag skickade de tider jag gjort till vår administratör och hon la in tiderna i systemet samt höll ordning på hur mycket övertid jag låg på eller om jag hade jobbat för lite. Då mejlade hon mig och så kunde jag göra nåt åt det. Jag såg det som en anpassning pga min funktionsnedsättning. Jag behövde verkligen den hjälpen. Men i mars i år togs den möjligheten bort. Jag skulle behöva hålla reda på alltihopa själv, dvs gå in i datasystemet varje dag och hålla koll på en massa grejer som blev otroligt mycket för mig med min halvtid och långa resor samt kanske allra värst… mina koncentrationssvårigheter. Och så som det är tänkt nu så känner jag att jag är ganska ihjälstressad faktiskt. Det kan leda till en ny depp eller till att jag spinner i taket… Jag vill inte nåt av det, men jag kan inte göra nåt åt det. För nåt jävla datasystems skull!!!

Nu ska jag i alla fall få en egen bärbar dator på jobbet och då borde det funka bättre med det där hoppas jag.

Och igår bestämde jag mig för att… flexibiliteten skulle få stryka på foten. Under senaste åren har jag haft mitt grundschema mellan 8-12 men ofta har det inte funkat och då har ju administratören fixat till det i efterhand. Efter förändringen i mars ändrade hon och jag tiderna till 9-13.45 (inkl lunchrast) och jag trodde det skulle bli mera likt verkligheten för mig. Men det blev inte så. Varje vecka har systemet i datorn blinkat: ”Sök mertid” eller ”sök frånvaro” eller ”flexledighetsansökan” eller ”byte av arbetstid”. Allt egentligen pga att jag inte längre kan få administratörhjälp. Jag har gråtit och jag har haft ont i magen.

Och jag har längtat efter min bärbara dator! ❤ Då kan jag använda mig av systemet när jag är på resande fot och jag tror att det kommer att underlätta enormt för mig.

Mitt i allt detta så såg jag nånstans om två tjejer i Stockholm som skulle skriva en uppsats om anpassningar i jobbet för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Jag tog kontakt och dom gjorde en intervju med mig. Jag vet inte om de förstod alla mina bekymmer… lika lite som ni antagligen förstår…

Det var i alla fall skönt att få det ur mig och vi får väl se vad det blir av uppsatsen så småningom. Det ska bli spännande att läsa.

Nu har jag som sagt bestämt mig för att min flexibilitet ska få stryka på foten i höst. Jag vet inte om det kommer att funka, men jag ska prova… Jag ska göra ett veckoschema i jobbet. Alltså varje vecka ska se lika ut. Inte varje dag utan snarare ska jag se till att veckans alla dagar ska täcka alla behov både hos mig och de jag möter, men att det ska se lika ut varje vecka. Kanske det är bra för mig att veta hur det ser ut; alltid liksom. Kanske jag kan planera min fritid lättare. Det känns lite som en förlust på nåt sätt. Den flexibilitet jag har haft och mått bra av i fyra år… är nu slut. Förhoppningsvis kan jag få in mera i mitt liv på nåt sätt. Kanske jag kan simma mer regelbundet och kanske kan jag få en dag i mitten av veckan som jag har möjlighet att göra planerade saker som jag inte hinner på helgen. En helt egen dag helt enkelt?

Sen i mars har jag kämpat och jag har mått dåligt. I augusti kanske jag kapitulerar…

Och jag kanske får ett bättre liv…

183

2 tankar om “Att kapitulera för ett datasystem!

  1. Ann Pettersson skriver:

    Bra initiativ at tjejerna att skriva uppsatsen om något så viktigt och bra av dig att du tog dig tid att göra intervju!

    • Polär Marielle skriver:

      Ja, jag har varit med på lite intervjuer ibland, men sällan fått läsa resultatet faktiskt. Kom i skrivande stund på att jag ju varit med på intervju hos dig också! 😀 Och där fick jag läsa resultatet. Kul! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s