Att inte vara en vanlig människa

IMG_0459Idag har jag sovit länge. Till halv tio. Fast jag somnade nog inte förrän frampå morgontimmarna ändå. Treo, quetiapin, sobril och kanske nån stilnoct. Vilken cocktail! Tänk när jag en gång i tiden började äta antideppmedicin… Citalopram tror jag att det hette… då skämdes jag så och tyckte att jag var en hemsk människa som tog piller. Jag kallade det för knark och att jag var en knarkare.

Lite konstigt egentligen eftersom jag aldrig sett ner på missbrukare överhuvudtaget. Men jag såg ner på mig själv. Idagens läge så tar jag den medicin jag behöver för att må så bra som möjligt. Just nu mår jag inte bra. Och tyvärr hjälper nog ingen medicin heller. Eller vad vet jag? Kanske det finns nåt som kan ge mig mera ork igen, göra mig piggare och gladare. Eller så är jag helt enkelt så himla trött så jag behöver få vara trött!

Och det finns så mycket att göra. Det ligger tidningar och post huller om buller. Kylskåpet har fel på sin avfrostningsgrej så det rinner ut vatten på golvet. Källaren är så skitig och stökig. Fler fönster behöver tvättas. Gardiner behöver strykas…

Och då kan du säga ”Det springer inte i från dig” eller ”Ta det lugnt och ta det där en annan dag”. Ja det kan den säga som inte förstår, som inte har varit med om detta eller som kan göra ikapp allt efteråt sen. Jag kan inte det.

Ju sämre jag mår desto skitigare och stökigare blir det, och ju skitigare det blir desto sämre mår jag. Vem vill sitta och gråta och glo på ett par fönster som inte blivit tvättade på många år? ”Det du inte hinner idag kan du göra i morrn!” Nej tyvärr. Det jag inte klarar idag kommer jag aldrig att klara sen IMG_0463heller. Det växer. Allt det där som jag inte klarar, det växer. Till höga berg av skit som sen kryper in i min mun och mina andningsorgan och kväver mig. Jag gråter och gråter i natten, men ingen hör och ingen kommer. Och om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag vill det heller. Jag tror inte att jag vill ha praktisk hjälp heller. Eller jo kanske. Men jag är rädd för anklagelser. ”Vad i helvete! Hur ser det ut här? När städade du här sist?”

Jag vill bara bli frisk. En vanlig människa. En sån som inte har varken depressioner eller manier. Jag läser om en man som var med i TV-serien ”Mina två liv”. Han säger att han inte skulle vilja vara utan sin sjukdom. Ja det finns bra sidor, men det kanske snarare är personlighetsdragen som liksom förenar oss. Det kanske är det som är bra. För att vara sjuk – det skulle jag gärna vara utan.

Och ibland tänker jag att det måste vara påhitt. Att det nog inte är sant. Jag kanske bara vill ha uppmärksamhet? Nej, jag vill nog inte det. Jag skulle vilja vara en vanlig människa. En sån som inte får uppmärksamhet för nåt så hemskt som en sjukdom man faktiskt kan dö av.

Det är dags att se sig om lite här. Nu. Kanske orkar jag göra NÅNTING. Bära ner tvätten nerför källartrappan, ta bort nattskynket från Ballebuskaninens bur. Nånting. Sätta sig ute och äta IMG_0464jordgubbar som vi har i kylen. Nånting.

Peter är hos några grannar och fotar ett brudpar. Nej inte prinsparet 😉 men de ska gifta sig ungefär samma tid.

Peter lever sitt liv. Han har alltid levt sitt liv. Ingen ska tycka synd om honom för att jag är bipolär. Jag har stått själv med allt. Och ändå har jag inte orkat. Livet har varit hysteriskt ibland. Klister. Man kom ingen vart och det var faktiskt skönt när G flyttade hemifrån. Älskade ungar men jag är så trött. Jag är så trött så trött så trött.

Jag hoppas att ni tycker om mig ändå. Fast det är så mycket som jag inte orkar. Trots att jag inte uppfyller alla krav på att vara en vuxen människa.

2 tankar om “Att inte vara en vanlig människa

  1. Allt oviktigt skriver:

    Känner igen mig när det gäller saker som inte blir gjorda för att orken inte finns. Jag tvättade våra fönster på altanen för några dagar sedan, det var tre år sedan det blev gjort. Jag försöker tänka att om jag tar itu med en sak så får det vara bra med det. Då blir det en sak mindre att ha dåligt samvete för. Och sen är verkligheten den att min sambo för göra det mesta om saker ska bli gjorda. Inte bra eller rättvist men det är som det är

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s