Att handla och vara jag…

IMG_0487Vaknar med en fruktansvärd magvärk. Jag hoppas att det går över snart eftersom jag ska hem till Äppelblom på middag.

Igår var jag tvungen att åka till apoteket i staden eftersm mina litium var slut. Jag är ett jävla klantarsle (ursäkta ordvalet) som inte tänkte på det innan helgen. Nu fanns det bara ett apotek öppet och det ligger inne på ett varuhus som jag har jättesvårt med pga min panikångest. Men jag tänkte att jag kunde gå till apoteket och sen handla nån annanstans.

När jag kom fram och gjorde mina ärenden på apoteket så fick jag syn på några blomkrukor mitt emot apoteket. Jag handlade min medicin och gick sen bort till blomkrukorna. Fick fatt på en som var jättefin, och tanken kom… att jag kanske skulle försöka ändå. Om det inte gick så kunde jag kanske lägga ifrån mig varorna nånstans och gå ut ändå. En sak som hörde till beslutet var ju också att oavsett om jag handlat eller ej så var jag ju tvungen att gå ut genom kassorna ändå, och det kunde vara precis lika ångestladdat även utan varor.

Så jag gick en liten omväg i en smal gång för att komma till sallad (som jag köpte två påsar bara för att jag inte klarade att tänka ut vilken jag skulle ha), att sen ta mig till osten var inte så svårt och så mjölken… sen skulle jag ha kaffefilter och det fick jag leta efter ett tag. Det där letandet är farligt, det är då paniken brukar komma, eller när jag ska välja ut nåt; kanske t.ex. om Peter säger att han vill ha en viss youghurt och så finns inte den och jag måste välja ut en annan – DÅ brukar paniken slå till. Jag måste lära mig strategier för det där så att det funkar. Men Maxi och stora Coop i staden klarar jag ofta inte av alls. Bröd funkade och glass. Men sen skulle jag hitta kattmat. Och det var inte kvar där detIMG_0483 varit sist. Så då började det: letandet. Ena hyllan efter den andra. Runt runt. Gick ett varv runt hela affären, men ingen kattmat (blötmat). Strategi nummer 1: Är det verkligen viktigt? Svar: Nej. Det finns en halv liten förpackning och massor av torrfoder hemma. Katterna klarar sig på det. Så resultat på strategi nummer ett är…. att: SKIT I DET!

Ingen kö i kassan, jämna pengar och så … allt klart 🙂 Utan panikattack! En cornetto jordgubb var jag värd 🙂

Jag kommer nog inte att åka till Maxi och handla med ett stort leende varje dag i alla fall, men jag vet att jag kunde. Jag vet att det gick!

Efteråt åkte jag hem till mamma för att låna toa, men blev sittande på hennes altan och fikade.

Väl hemma igen orkade jag faktiskt sortera bland en massa papper som åkt ner bakom kökssoffan. Hoppas att jag även orkar sortera papper, post, tidningar osv PÅ kökssoffan. Snart är det midsommar. Lite ordning behövs, annars mår jag dåligt.

I morron är det jobb. Det känns faktiskt inte kul. Konstigt. Jag som älskar mitt jobb.

IMG_0460

4 tankar om “Att handla och vara jag…

 1. Äppelblom skriver:

  Hej min vän! Det var så trevligt att träffa dig idag. Jag hoppas att du inte blev helt slut efter alla timmar som vi satt och pratade.
  Bullarna blev kvar oätna, men imorgon är det nog någon som ser till att de äts upp.
  Tack för de fina blommorna och den söta vasen!
  Stor varm kram från mig!

 2. Cecilia skriver:

  Känner väl igen mig i affären, just det här att inte kunna välja och stesspåslaget och ångestnivån i takhöjd:( när jag ska ”vardagshandla” mycket i en affär jag inte hittar i. Det går bra om jag bara ska in och köpa en enstaka sak dock.
  Kram

 3. Polär Marielle skriver:

  Ja ibland kan det gå bra, men då måste jag veta vart den saken är. Många kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s