Yesterday

all my troubles seems so far away…. 🙂

IMG_0459I måndags var jag och hälsade på min kära vän Äppelblom. Det var så himla kul att träffa henne igen. Vi åt och vi pratade. Jättegod mat, glass till efterrätt/fika. Och så gick vi en fin promenad längs vattnet i hennes lilla samhälle. Jag har jobbat där för längesen och i många år, så när jag kommer dit blir jag alldeles nostalgisk. Jag kan faktiskt längta tillbaka! Det där lilla samhället där alla känner alla och en atmosfär som är så varm på nåt vis. Man brukar ju säga det i negativ form när man säger att alla känner alla, men så är det inte i detta samhälle tycker jag. Att komma in på konsum och träffa nån man känner att stå och babbla med eller en kram från någon på macken när man tankar.

Som sagt så kan jag längta tillbaka. Och även till de jobb jag hade där. Egentligen mest till det sistnämnda då jag jobbade inom förskolan med pedagogiskt ansvar för de allra minsta (1-3 år). Så himla mysigt att snosa på fjunigt hår eller ha små mysiga fossingar i knät. Jag har även jobbat inom särskolan och det var roligt, men faktiskt trivs jag nu att jobba med äldre och som handledare istället. Jag tyckte att jobbet i särskolan handlade så mycket om konflikter mellan en del av barnen på slutet och det var nog inte min grej riktigt.

Nu jobbar jag längre bort från mitt hem och faktiskt mera på avstånd från personerna det gäller i min tjänst liksom. Att vara specialpedagog innebär ju att man inte jobbar så nära och hela tiden liksom med dom det gäller. Jag tycker dock att det är viktigt att man känner till ordentligt vem en handledning avser, så jag börjar alltid med besök för att träffa personen ordentligt, se hans/hennes verklighet innan jag handleder personal. Det är viktigt för mig att se varje individ som en egen person, IMG_0492inte bara som en funktionsnedsatt i mängden. Inget slätstruket. Även om Pelle har autism så är han i första hand Pelle, men hans autism påverkar hela honom så det måste med i helhetstänket, men man kan inte tänka Pelle enbart som ”autist”, som en del säger. Då får jag krupp! Det finns inga autister! Man kan inte packa ihop alla med autism i en låda och sen bemöta dom likadant utifrån deras diagnos.

Apråpå detta så blev det kalabalik igår. Gabriella hade en tid hos sin doktor. Det var ingen bra tid alls. Hon var tvungen att gå upp tidigare på morgonen och det innebär att alla morgonrutiner blir fel och att stressa är inte hennes grej alls. Nåja, hon kom iväg i alla fall tillsammans med en personal från gruppboendet. När dom väl kom till psykiatrin så visade det sig att dom var en veckan för tidigt!!! Gabriella fick världens utbrott och skrek att hon ville ha sönder sin hjärna m.m. När hon kom hem till sig ringde hon och var jätteledsen förstås. Nu gör vi ett nytt försök nästa tisdag då riktiga datumet är. Jag har kollat min almanacka och gjort lite ändringar så det ska funka att jag följer med istället, så kanske det känns tryggare…. :-/

Jag har haft lite konstig mage ett tag och i går tilltog det rejält. Idag har jag så ont så jag nästan inte kan gå upprätt. Om det fortsätter så här får jag kanske uppsöka läkare. Den tanken gillar jag inte alls 😦

Idag har jag jättemycket att göra egentligen, men svårt med denna mage. Jag vill så gärna få lite ordning eftersom vi får lite gäster på midsommar. Det är de ”gamla vanliga”; min mamma, min svärmor och hennes sambo och hunden. Och jag har ju inget ordningssinne, speciellt när jag inte mår bra och det kanske jag ska säga också, att det är inte bara magen utan även sinnestillståndet. Jag känner mig väldigt nere och har egentligen inte ork med nån jäkla midsommar. Jag vet att det är IMG_0491trevligt just i stunden men om jag mår dåligt innan så kommer jag kanske även att må ännu sämre efteråt beroende på att det sliter liksom. Nu ska jag ju itne ta det för givet för det kan ju lika gärna bli bättre, men jag är glad att Gabriella åker hem till sig i en vecka innan hon kommer hit igen sen.

Idag har jag även fått ett mejl som gjorde mig lite glad. Det är två tjejer som skrivit en uppsats där de bland annat intervjuat mig, så det ska bli kul att läsa!

Tänk det är konstigt. Varje dag tänker jag att inte har nåt att skriva… och så sätter jag igång och TITTA! Herregud, vem orkar läsa allt detta dravvel!?!

Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s