Lite vardagsgnäll eller nåt sånt…

IMG_0498Ja jag känner mig gnällig faktiskt. Det är tungt i min värld, men jag dör inte av det. Min magvärk sitter i, men har även spridit sig till ryggen. Om inte allt är bättre efter helgen så får jag nog ta läkarkontakt. Men jag hoppas och tror fortfarande att det ska släppa.

Idag kommer Gabriella och jag ska hinna dammsuga först och plocka i ordning lite i hennes rum, dvs förvandla det från att ha varit mitt rum till att bli hennes. Lite smutstvätt ska jag orka sortera och sen möla in i maskinen, hänga gammalt, tumla en del… det går på rutin förstås. Behöver inte tänka alls. Inte när det gäller disken heller, men det är så svårt att komma igång!

För några veckor när jag var uppskruvad och kreativ fick jag för mig att jag skulle göra en slags ”lek” som dom andra kunde göra innan fikat i morrn då jag diskar. Den är inte färdiggjord och det går inte att ha två lag eftersom det är ojämnt antal människor här och för små lag. Hur jag än tänker så blir det inget bra. Löjligt, det är ju bara att skita i det där…. men jag hade ju så bra idé.

Nu på morgonen har jag fått ett sms från Andreas och han kommer troligen precis till midsommarens firande här, eller så kommer han när det är slut. Skit också, han kunde väl ha åkt i dag! Jag tror att det är tänkt att han ska åka med sin lägenhetskompis första biten och sen tåg, men inte vet jag om han har hunnit fixa biljett än. Usch ibland blir jag lite trött på honom faktiskt. Han har aldrig kunnat planera och aldrig kunnat ge ordentliga besked om saker och ting. Det ska såklart bli jättekul att han kommer överhuvudtaget, men lite mer framförhållning vill vi liksom ha.

Gnälleri gnällera, och katten spyr och grannarna i sommarstugan har kommit, traktorn slår allt det IMG_0508fina gräset och blommorna på ängen, kylskåpet läcker, myrorna har flytt äntligen men skåpet där dom varit sist behöver städas.

Mitt liv är ungefär som alla andras, det är bara det att jag är mycket tröttare. Mycket mycket tröttare. Förbaskat mycket tröttare.

Här kommer en fin låt med två fina pôjker!

Thåström & Winnerbäck – Men bara om min älskade väntar

2 tankar om “Lite vardagsgnäll eller nåt sånt…

 1. S skriver:

  Som jag skrivit någon annanstans så känner jag igen det där… all orken man brukade ha som verkar ha försvunnit ut i tomma rymden… sedan blir man hypoman ett tag och tror att man fixar allt igen precis som förr… fast sedan spricker ballongen och energin var bara på låtsas.

  Såååå himla gamla är vi ändå inte. Det känns inte normalt att allt som oftast känna sig som en 85-årig tant. Man vill ju fortfarande en massa saker som en yngre människa kan vilja. Och omgivningen kanske inte alltid förstår heller, vi är inte helt gråhåriga och rynkiga och krokiga och går med rollator. Man fastnar i rävsaxen att man inte vill vara en belastning för omgivningen, men samtidigt inte heller alltid klarar allt.

  Sådär, nu har jag också gnällt. 😉
  Hoppas att midsommar ändå blir trevlig, och krya på dig!

  Kram!

  • Polär Marielle skriver:

   Det var så skönt att läsa dina gnällerier S! Skönt med bekräftelse att det inte bara är jag som känner så där. Precis så som du skriver är det ju för mig också.
   Många många kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s