Dag 2.

IMG_0912Det blev diverse gnällsamtal igår, men idag är det bättre. När jag tänker efter så har det nog varit så förr om åren också. Det blir nån form av stingslig nervositet. Ett krav om att kunna skärpa sig, ett krav som hon inte klarar av att ens tänka på och då slår det slint. Så här har det alltid varit när jag mått dåligt också. Om jag visat en enda sekund att jag har egna känslor, egna behov så har det det slagit över. Det är inte för att vara elak på nåt sätt utan nervositet, eller jag vet inte vad jag ska kalla det för, men det låser sig på nåt sätt. Det är som när man slutar röka; man ser cigaretter och fimpar överallt. Hon ska klara sig ifrån mig och kan inte tänka på nånting annat och då blir det övermäktigt.

Jag pysslade med lite blommor, diskade och tog hand om tvätt. Mellan alla jävla telefonsamtal. Och så tittade jag på Ernst. Lite kul hur det är angående honom; en del avskyr honom och en del älskar honom. Jag tillhör den senare kategorin. Speciellt hans bara fötter. Min ena storasyster avskyr honom så vi brukar skoja om det där. Men kanske det inte bara är Ernst jag gillar utan den inspiration han ger. Ni som har följt mig länge vet dock att jag har väldigt svårt för det där med städning. Det kan eventuellt höra ihop med ifall jag har ADHD, men även min bipolära sida. Allting rasar när jag har mina depressioner och sen får jag aldrig ihop det igen. Andra kan ha sina män som håller allt upprätt, men det har inte jag. Jag har en man men han håller inte saker upprätt… Dessutom har jag inte energi IMG_0917och organiseringsförmåga så jag klarar att göra mer än vad veckostädningen kräver. Nu är jag själv och det jag ordnar med får vara kvar som det är – ingen som rör till det för mig.

Idag ska jag åka till staden och handla lite och lämna saker hos G som hon glömde. Jag har pratat med henne och humöret verkar mycket bättre. Men man vet aldrig… hur länge det håller i sig. Sen kanske jag kan hinna klippa bort lite ogräs där våra smultron växer så man hittar dom, men vi får se. Jag har även som plan att ta mig an Andreas rum. Hua! Min hjärna engagerar sig i hur jag ska göra med alla hans snusdosor. Han har gjort nåt konstverk i fönstret. Kanske också lite Ernst-inspirerat… Min fråga är om jag ska vräka ner alla i en balja och skölja, tvätta dom och sen stapla upp dom igen. Eller om jag ska vara en sån där morsa som många andra… och slänga bort skiten. Nåt ska jag göra i alla fall.

Kramelikram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s