Dag 6.

IMG_1079Allvarligt talat har jag inte en aning om vilken dag i nummerordningen det är. Och utifrån vad! Dessutom har jag skrivit olika tidpunkter om dagarna så det har också blivit konstigt. Men skitsamma, detta får vara dag 6 i alla fall 🙂 .

Jag har nånslags smärre panik. Snart kommer dom hem och jag har ingen aning om när; idag? Imorrn? På torsdag? Det är lite jobbigt att inte veta. Jag skulle vilja veta hur mycket tid jag har på mig att njuta, att ta det lugnt, att sitta och läsa eller skriva. Men nu hinner jag inget av det där. Ingenting!

Dels har det ju att göra med Ballebuskaninen. Att få honom komma igång med ätande, skitande, drickande, kissande och så en massa bus och mys. Ja det har nog varit prio 1 de senaste dagarna. Och hurra, nu känns det faktiskt bra. Först var det att komma igång med ätandet som gällde. Jag gjorde välling av pellets och vatten precis som veterinären sa och så försökte jag få i honom Minifom. Det sistnämnda var hur svårt som helst, så jag mitt dumma nöt, testade att hälla det i vattenbehållaren.

Han drack inget alls. Så jag fick väl i honom lite minifom via munnen alla fall och hittade ett annat knep nämligen att spruta på ena tassen så han skulle slicka i sig. Det gick bra faktiskt. Bajsandet kom igång och blev så småningom vanliga små knortar och då började han äta igen. Men drickandet gick bet. Jag gav honom skålar med vatten och han drack lite lite. Men kissade knappt. En fundering på njurarna fanns.

Men så åkte jag till staden för att hämta vatten hos min mamma och testa om det var nåt fel på vårat vatten. När jag kom fram upptäckte jag att jag ju tagit påsen med alla våra vattenflaskor…. men de var IMG_1142utan korkar! Haha, vilken idiot! Tur att min mamma hade korkar då 🙂 Jag köpte även en ny vattenbehållare.

I natt har han druckit. Jag tror att det handlar om vattenbehållaren. Jag hoppas det.

Jag ägnade största delen igår till att städa toaletterna och dammsuga övervåningen. Så himla jobbigt, men så skönt att ha det klart. När jag väl var färdig och höll på att lägga in mattorna i de olika rummen så hittar jag Solkatten i vår låda med räkningar…. där satt han och kissade. Han har gjort så förut en gång. Jag blev jättearg och sen rädd att han skulle bli rädd och hispig utav mitt utbrott, men han är snarare tvärtom. Svansar runt mig hela tiden. I natt har han legat hos mig i min säng. Lille plutten!

När jag skulle åka till staden och stod och låste ytterdörren hörde jag nåt underligt på balkongen ovanför mig. Jag hade mina aningar som bekräftades… Jag hade råkat låsa ut Spökkatten!

Kaos! Och idag regnar det igen. Och är kallt inne.

I förrgår tog jag mig en stund på kvällen sittandes på altan med hatt och tända ljus och såg utöver sjön. Jag tror egentligen lite på mindfulness även om jag inte klarar av det helt. Men ibland stundtals, att bara vara, betrakta.

IMG_1087Och jag minns vår första tid i huset. 2001. Min depression. Vi hade en träbänk på verandan då och jag satt där och drack mitt morgonkaffe. Jag såg ut över sjön och jag grät. Jag grät mycket. Och jag tänkte: ”Jag är värd det här vackra”. ”Visst är jag värd det här?”

 

4 tankar om “Dag 6.

 1. MissManic skriver:

  Jag hade en kanin som jag var tvungen att kämpa med gällande maten, jag köpte morotspuré eller liknande bland barnmat, sen en liten spruta som finns på apoteket sen matade jag honom med den. Han fick då i sig både mat, vatten och vitaminer.
  Men det gick ändå inte för det visade sig att hans tänder växte inåt, så vi var tvungna att avliva honom..
  Men det är bara ett litet tips 🙂

  • Polär Marielle skriver:

   Å vad tråkigt att det inte funkade. ❤ Ballebus är pigg och glad nu. Äter och dricker, så jag hoppas verkligen att det är bra nu. Lille plutten! ❤ Tack för råden. De kanske kommer till pass i framtiden nån gång.

 2. MissManic skriver:

  Förresten, glömde skriva – det där med att inte veta när de kommer.. jag hatar känslan, jag bygger upp en inre stress. Vill hinna städa så det är fint, ligga och pilla mig i naveln typ, gosa med djuren, promenera.. Men jag vet aldrig var jag ska börja för jag vet inte vad som är mest ”okej” med att missa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s