Mitt maniska mejlliv

IMG_1402Undrar om det är nån kvar här och läser. Jag skriver ju sällan och när jag skriver så är det inte direkt sammanhängande. Jag orkar inte få ihop det. Mejlkriget med Gabriellas god man fortsätter och blir bara konstigare hela tiden. Jag är inne i sånt där ”svara-tvång-beteende”. Man kan kanske kalla det maniskt. Mina tankar är av katastrofkaraktär och jag är rädd och vet inte vad jag ska göra.

Jag skulle vilja berätta hela mejlhistorien här, men det är ett sammelsurium i huvudet. Jag ser ju bara en massa fula elaka okunniga ord från god man, men hon ser kanske detsamma från mig..

Igår gjorde jag  i ordning en mapp som jag sorterade alla mejlen i. Det som retar upp mig mest är när God Man vill att vi håller Gabriella utanför och att vi i princip ska bestämma över henne, att hon inte ska tillåtas ”välja bort” personal, aktiviteter eller andra brukare. Jag försöker att förklara att det handlar om perceptionssvårigheter pga högljuddhet eller att G känner sig orespekterad när andra (personal) pladdrar på och inte lämnar mellanrum i sitt prat så hon inte kan komma emellan och säga nåt alls. Aktiviteter… ja om man erbjuds aktiviter som man inte tycker om, så är det klart att man väljer bort dom, speciellt när dom andra som ska följa med inte är hennes vänner och ej heller personer som hon orkar med. Det handlar inte om att välja bort. Det handlar om att inte erbjudas det som skulle ge henne livskvalitet. Diskriminering kanske.

Peter fick läsa igenom allt i går. Till viss del tyckte han att jag gjort bort mig lite också. Att jag skrivit saker som kanske inte var helt genomtänkta.

Ja jag kan bli förbannad, ja jag kan vara jävligt impulsiv, ja jag kan bli totalt…. manisk. Nu har vi IMG_1399bestämt två saker; jag ska inte skriva ett endaste dugg utan att Peter har läst. :-/   Och om vi ska hjälpa G att söka ny God Man nån gång så ska det inte vara nån som är anställd av kommunen. Nuvarande ser nästan mer till vad boendechef och personal behöver. Det känns som om hon mer strävar efter att förändra Gabriella för att hon ska passa in i deras mall istället för att ändra ”mallen” utifrån vem G egentligen är. Hennes autism finns liksom inte i Godemannens värld alls. Det som gör mig bedrövad också är att hon jobbar som rektor. Så där ser man…. inställningen hos rektorer, okunskapen, oförståelsen, ickeempatin för föräldrar… ja den fanns även hos denna människa. Tragiskt. Tragiskt att en sån(!) ska sitta på ”tronen” i skolans värld.

Jag har även ringt till psyk igen. Egentligen ville jag prata med Gabriellas läkare men han är fullbokad långt framåt. Jag ville då prata med min läkare, men hon i receptionen tyckte att om jag skulle prata om G så skulle jag hellre prata med hennes samtalskontakt. Jag är tveksam till om det verkligen är rätt för mig. Hon kollade även på väntelistan hos min gamla kurator som jag sa upp kontakten med, och jag stod kvar!!!??? Jaha… kanske man ändå skulle prata med henne igen. Hon kan ju hela historien om mig och mitt liv, ibland saknar jag hennes röst och ord, samtidigt som jag ju faktiskt inte tycker om henne. Konstigt.

Det känns jobbigt i min hjärna. Jag är rädd för vart jag är på väg och jag vet att DETTA inte är bra. Jag IMG_1405är rädd att jag ska braka när jag egentligen borde finnas för min dotter.

Jag skulle ju vilja att andra tar vid… t.ex. min man. Han säger att jag är mycket bättre på sånt här än han… Tjohej!?

Näpp. Klockan är 9.30 på morgonen. Jag skulle börja kl 10 egentligen men ska till vc och spola öronen kl 11.30 så lika bra att jobba eftermiddag istället. Jag får inte göra så för nuvarande chef egentligen, kasta om tider m.m. Men så länge jag stämplar in samma antal timmar som jag skulle så får det gå ändå.

Kram på er därute! Ta hand om er, och krångla inte till livet så jäkla mycket som jag gör ibland.

IMG_1420

6 tankar om “Mitt maniska mejlliv

 1. Allt oviktigt skriver:

  Tycker att det låter rätt vettigt att gå till en kurator som vet allt. Ibland är det ju lättare för en utomstående att se allt och ge råd och tips

 2. S skriver:

  Jag är så jäkla knäpp i huvudet just nu så jag ska nog inte komma med råd. Men ville att du skulle veta att jag läser. Det är tufft att inte känna sig förstådd. Kanske ändå testa att prata med G:s kontaktperson och din gamla kurator? Går det så går det.

  Stor kram ❤

  • Polär Marielle skriver:

   Stor kram till dig, knäppis 😉 Så skönt att höra fler än jag.
   Ja Gs samtalskontakt ska ringa mig sa dom i receptionen. Vi får väl se om han gör det. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det löser sig väl. Jag har skrivit en lapp åt mig.

 3. Lena Larsson skriver:

  Vilken kämpe du är, läser din blogg, jag brukar inte kommentera, men du ska veta att jag tänker på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s